ARBOS va distribui pe piața din România tractoare și utilaje agricole de înaltă performanţă

arbos eveniment

Strategia de expansiune a ARBOS continuă, sporind afacerile sale către România, Bulgaria și Republica Moldova. ARBOS, cu linia de tractoare și utilaje, va iniția o nouă epocă de distribuție pe piaţa românească, printr-un acord strategic şi exclusiv de distribuţie pe termen lung, a mașinilor şi utilajelor agricole.

Semnat în decembrie 2018 și sărbătorit oficial cu ocazia Zilei deschise, care a avut loc pe data de 5 martie a.c., la București, evenimentul de oficializare a acordului a găzduit peste 170 de persoane, dealeri, reprezentanţi ai autorităţilor, ai băncilor, instituțiilor naţionale de credit, ai asociațiilor industriale din România, dar şi ai mass-media.

Massimo Zubelli – directorul de vânzări, marketing și after-sales al ARBOS GROUPS Spa, Tommaso Serrano – CEO al ARBOS EASTERN EUROPE și Alexandru Dragoş Liţă – directorul de vânzări al ARBOS EASTERN EUROPE au prezentat invitaţilor proiectele şi obiectivele companiei.

“Suntem încântaţi să facem parte dintr-o organizaţie profesionistă şi solidă. ARBOS Europa de Est va deveni în curând un punct de referință pentru agricultori și fermele lor. În 2019 așteptăm ca Europa de Est să devină cea mai importantă piață din lume pentru ARBOS”, a explicat Massimo Zubelli, directorul de vânzări, marketing și post vânzare din cadrul grupului ARBOS.

La rândul său, Alexandru Dragoş Liţă, directorul de vânzări al ARBOS EASTERN EUROPE a adăugat: “Acordul este combinația perfectă a competenței și profesionalismului ARBOS EASTERN EUROPE şi ARBOS BALKAN. Ne dorim ca performanţa, calitatea, dar și caracterul complet al gamei noastre de produse să vină direct în sprijinul fermierilor. De aceea, ne uităm spre viitor cu încredere și optimism și suntem siguri că în 2019 piața est-europeană va fi o sursă de mare satisfacţie.”

Tommaso Serrano, CEO al ARBOS Eastern Europe, a explicat că echipa îşi demonstrează pasiunea și angajamentul înalt față de succesul ARBOS în România. “Suntem mândri că putem sprijini clienții, oferindu-le o linie completă și inovatoare de produse, îmbogățită de expertiza și serviciile echipei noastre. Ambițiile ARBOS se bazeză pe expansiunea regională considerată un proiect foarte interesant, pentru că pe lângă România, provocarea este de a acoperi teritoriile Bulgariei și Moldovei, două țări foarte promițătoare pentru sectorul agricol. ARBOS GROUP s-a dovedit deja a fi un partener foarte valoros și suntem convinși că va fi o cooperare durabilă și de succes şi că împreună vom adăuga o altă stea strălucitoare de afaceri operațiunilor noastre din România”, a declarat Tommaso Serrano.

Alte intervenții majore în timpul conferinței de presă au avut şi Ramona Ioana Bruynseels, Consilier de Stat şi Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România. “Obiectivul parteneriatului este, prin urmare, comercializarea exclusivă a întregii game de tractoare și echipamente ARBOS în teritoriile balcanice, creând o bază în România care acționează ca o punte pentru a răspândi marca în țările învecinate, cu o puternică vocație agricolă în expansiune. Marca ARBOS și produsele sale creează un cadru excelent pentru a satisface nevoile fermierilor români”, a spus Ramona Ioana Bruynseels, explicând totodată importanța integrării culturale și de afaceri între Italia și România. Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România a subliniat că acordul prevede distribuirea exclusivă a întregii linii ARBOS pe teritoriul României și creează baza pentru cel mai important centru est-european al ARBOS de a-și extinde afacerile în regiunile din sud-estul continentului.

În preambulul evenimentului, Alessandro Zambelli, Maurizio Cordasco și Federico Mazzetto, manageri de marketing, respectiv de vânzări tractoare şi implemente ai Grupului ARBOS, au prezentat portofoliul de produse. “Seria 5000, cu gama de 100 până la 130 CP va servi clienților care au nevoie de un tractor versatil și performant. Capacitatea mare de tracțiune, combinată cu echilibrarea mașinii, face ca seria ideală să fie integrată cu linia ARBOS de prelucrare a solului și de însămânțare. În combinație perfectă cu această gamă de tractoare se află submersorul ROCK și, mai presus de toate, linia mașinilor de însămânțare, printre care se numără semănătoarea de precizie MS8000 TWIN și inovatoarea semănătoare pneumatică UST pentru cereale. De asemenea, ideale pentru zona balcanică sunt modelele seriilor 2000 și 3000 din categoria tractoarelor compacte între 25 și 50 CP, acestea putând acoperi segmentul agricultorilor mici, în special în zona Transilvaniei, unde utilizatorii finali caută un tractor simplu și de încredere. Totodată, combinația de tractoare și utilaje, concepute împreună încă de la început, garantează rezultate excelente pentru clientul final în timp ce lucrează terenul”, au explicat specialiştii.

La finalul evenimentului, redactorul revistei Business Press Agricol a stat de vorbă cu Tommaso Serrano, CEO al ARBOS Eastern Europe. “Lansarea de astăzi vine ca urmare a succesul pe care l-am înregistrat cu fermele noastre și AGROCONCEPT, fiind convinşi de importanţa dezvoltării agriculturii româneşti şi de susținerea clienților, oferindu-le o linie complementară de produse la gama deja existentă. A investi în agricultură înseamnă a investi în pământ, în tehnică agricolă şi în irigaţii, având în vedere provocarea legată de secetă şi lipsa apei din sol. Ne propunem în continuare să ne axăm pe dezvoltarea agriculturii din România, având în vedere că multe investiţii ale noastre au mers în această direcţie.

La ora actuală avem multe ferme în Teleorman, Olteniţa, Călăraşi şi Constanţa, care însumează peste 3000 de hectare. Avem şi 100 de hectare de cultură cu lavandă, pentru care am investit şi într-o instalaţie de procesare şi distilare. Practic, noi am testat maşinile şi utilajele la noi în ferme, tocmai pentru a înţelege mai bine nevoile producătorilor agricoli şi problemele pe care aceştia le întâmpină în activitatea lor. Am înţeles astfel, că fermierii au nevoie de maşini şi utilaje care să funcţioneze cu un consum redus de combustibil şi cu optimizarea activităţii.

În agricultură trebuie să facem performanţă şi profit, ceea ce aduce în final şi bunăstare. Performanţă obţinem numai cu maşini şi utilaje moderne, de mare precizie, iar noi asta ne-am şi propus prin produsele noastre. Porofoliul pe care îl propunem include: Gama Small – seria 2000 și 3000 de la 25 la 70 CP cu tehnologie modernă, Open Field – seria 5000 de la 110 la 140 CP, o gamă complet nouă de tractoare fiabile care combină tehnologia modernă cu soluțiile simple. Din 2021 la această gamă vom avea şi tractoarele de la 240-270 CP destinate fermelor mari. Portofoliul ARBOS mai include Gama Specialty, fosta serie GOLDONI de la 40 la 110 CP, echipamente specializate pentru sectorul horticol, culturi de viță-de-vie, livezi, legume și culturi special, dar şi IMPLEMENTS, gama completă de implemente, fostul brand MATERMACC, unde avem utilaje pentru pregătirea solului, semănători de precizie, mașini de erbicidat, semănători de prelucrare directă, dar şi sprayere.

Compania ARBOS Eastern Europe, înființată în anul 2018 la București, prezintă o dezvoltare solidă având în prezent 17 dealeri, cu perspectiva ca rețeaua să crească până în luna mai la 26 de distribuitori în țară și în regiunile subordonate. Un alt proiect al ARBOS Eastern Europe pentru următorii trei ani, 2019-2021, este acela de a se extinde și mai mult, printr-un plan de dezvoltare realist și ambițios, urmărind să devină unul dintre liderii de pe piețele din România, Bulgaria și Moldova în sectorul mașinilor agricole, exploatând sinergiile competenței echipei, a investitorilor și a partenerilor strategici”, a precizat Tommaso Serrano pentru Business Press Agricol.