Arbos Eastern Europe, perspectivă solidă de dezvoltare în piaţa agricolă

arbos stand

Compania Arbos Eastern Europe şi-a întâmpinat vizitatorii la standul E9 al târgului Agriplanta-RomAgroTec 2019. Compania, înființată în anul 2018 la București, prezintă o dezvoltare solidă, cu perspectiva ca în următorii trei ani, 2019-2021, printr-un plan realist și ambițios să devină unul dintre liderii de piaţă din România, Bulgaria și Moldova în sectorul mașinilor agricole, exploatând sinergiile competenței echipei, a investitorilor și a partenerilor strategici.

La această primă participare la Agriplanta-RomAgroTec, Arbos Eastern Europe şi-a prezentat portofoliul de produse şi a organizat două evenimente importante în zilele de 16 şi 17 mai la standul firmei.

În data de 16 mai, la Fundulea, s-a lansat parteneriatul dintre Arbos Eastern Europe și Gamma Technik. Prin acest parteneriat, Gamma Technick va deveni unul dintre cei mai importanţi parteneri Arbos din România, cu exclusivitate în mai multe judeţe din sud-estul ţării. Parteneriatul are ca obiect includerea în oferta Gamma Technik a tractoarelor și utilajelor agricole puse în vânzare de Arbos Group: gama de tractoare „open field”, seriile 2000, 3000 (sub 100 CP) și 5000 (peste 100 CP), tractoarele specializate pentru viticultură și pomicultură, semănători de plante prășitoare și păioase, atât mecanice, cât și pneumatice, scarificatoare, grape ș.a.

Prezent la eveniment, Tommaso Serrano, CEO ARBOS Eastern Europe, le-a prezentat jurnaliştilor cartea de vizită a companiei: “Grupul italian Arbos este unul dintre cei mai mari și de tradiție producători de tractoare și utilaje agricole din lume. Lansată pe piața românească la începutul acestui an, compania Arbos Eastern Europe este importatorul și distribuitorul exclusiv Arbos în România, Bulgaria și Republica Moldova. Compania are un management complet independent, care și-a propus să devină lider de piață pe acest segment în România”.

La rândul său, Florin Răducanu, director executiv al Gamma Technik, a ţinut să precizeze că prin această colaborare îşi doreşte să ofere fermierului pachete oneste din punct de vedere al raportului calitate preţ. “Gamma Technik este o companie aflată în joint-venture cu Grupul Rod Bun, firmă cu capital 100% românesc. Gamma Technik le oferă fermierilor români soluții personalizate de mecanizare a agriculturii. Oferta Gamma Technik este construită prin adaptarea soluțiilor propuse și a prețurilor la necesitățile și posibilitățile fiecărui client fermier.

Parteneriatul încheiat de Gamma Technik și Arbos este menit să susțină acest tip de ofertă personalizată. Am înţeles că fermierii au nevoie de maşini şi utilaje care să funcţioneze cu un consum redus de combustibil şi cu optimizarea activităţii. Astfel, împreună cu colegul meu, directorul Cătălin Pangrate, am hotărât să semnăm acest parteneriat care ne onorează. Ne dorim să avem o relaţie benefică ambelor părţi, oferind soluţii complete pentru a dezvolta împreună o agricultură durabilă şi performantă”, a subliniat Florin Răducanu.

arbos conferinta

Mentor al brandului Arbos, Mauro Frola a explicat că în agricultură trebuie făcută performanţă şi profit, ceea ce aduce în final şi la bunăstare. “Performanţă obţinem numai cu maşini şi utilaje moderne, de mare precizie, iar noi asta ne-am şi propus prin produsele noastre. Porofoliul pe care îl propunem include: Gama Small – seria 2000 și 3000 de la 25 la 70 CP cu tehnologie modernă, Open Field – seria 5000 de la 110 la 140 CP, o gamă complet nouă de tractoare fiabile care combină tehnologia modernă cu soluțiile simple. Din 2021 la această gamă vom avea şi tractoarele de la 240-270 CP destinate fermelor mari. Portofoliul ARBOS mai include Gama Specialty, fosta serie GOLDONI de la 40 la 110 CP, echipamente specializate pentru sectorul horticol, culturi de viță-de-vie, livezi, legume și culturi special, dar şi IMPLEMENTS, gama completă de implemente, fostul brand MATERMACC, unde avem utilaje pentru pregătirea solului, semănători de precizie, mașini de erbicidat, semănători de prelucrare directă, dar şi sprayere”, a precizat reprezentantul companiei.

 

Cea de a doua lansare din cadrul expoziţiei de la Fundulea a vizat proiectul “România văzută din tractor”. Inițiatoarea acestuia este jurnalista Patricia Pop, care va străbate țara la volanul unui tractor Arbos și ne va arăta cum se vede România de pe ulițele satelor, de pe drumurile care leagă localități și ferme. Proiectul “România văzută din tractor are trei etape și se va desfăşura în cele 3 mari zone agricole ale țării: Câmpia Română – Bărăganul, Câmpia de Vest și Câmpia Moldovei. Fiecare zonă va constitui o etapă a proiectului, care se va derula pe 3 ani consecutivi. Anul acesta este vizată zona de sud, care va fi traversată în luna iulie, urmând ca celelalte două zone să fie străbătute în 2020 și 2021, tocmai pentru a putea surprinde 3 momente diferite din fluxul de producție.