APPR salută demersul deputaţilor de a modifica articolul 34 din legea îmbunătățirilor funciare

aerial-photo

APPR-ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE PORUMB DIN ROMANIA salută inițiativa pe care mai multi deputati au depus-o deja la COMISIA DE AGRICULTURA din Camera Deputatilor, în vederea modificării articolului 34 din Legea Imbunătățirilor Funciare nr. 138/2014, demers pe care îl consideră absolut vital pentru extinderea sistemului de irigații sau desecare și drenaj, combaterea eroziunii solului etc., astfel încât cât mai mulți fermieri să poată efectua lucrări de îmbunătățiri funciare, ceea ce va duce inclusiv la creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

Introducerea în dezbaterea legislativă a acestei modificări răspunde unei realități evidente, unei nevoi a pieței si adoptarea ei in cel mai scurt interval posibil ar fi de bun augur pentru facilitarea investițiilor în infrastructura de irigații, ceea ce ar putea salva culturile agricole într-un an agricol nefavorabil, așa cum a fost cel pe care îl traversăm. O astfel de modificare se impune cu atât mai mult cu cât noua Politică Agricolă Comună sprijină reziliența exploatațiilor agricole, sustenabilitatea practicilor din acest sector, răspunzând inclusiv dezideratului de gestionare a riscurilor climatice.

APPR-ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE PORUMB DIN ROMANIA incurajeaza aceasta initiativa, o va sprijini și o va promova în rândul membrilor fermieri care au nevoie de aceasta modificare urgenta a cadrului legal. Sperăm, așadar, să fie considerata o prioritate pe agenda Comisiei de Agricultură, pentru a o putea introduce cât mai repede în dezbatere în plen.