APPR are o echipă care se declină la feminin!

Echipa APPR este în întregime feminină. Un echipaj dinamic și dedicat, puternic și eficient, care crede cu tărie că nu există definiție mai bună a patriotismului decât cea dată de profesorul Gheorghe Țițeica: fiecare să-și facă treaba cât de bine poate la el acasă.

Alina Crețu, directorul executiv al asociației, este și primul angajat al acesteia, inspirația, energia și sursa inepuizabilă de entuziasm a echipei. Alina crede că, atunci când începi să lucrezi într-un domeniu, nu îți pui problema să ai o carieră, ci mai degrabă să reușești să schimbi ceva, să faci mai bine decât cei de dinaintea ta. Dacă după ani mulți în care ai muncit și s-au văzut rezultate începi să primești si recunoastere sub diferite forme, probabil poți spune că ai o carieră.

Dacă e să vorbim despre secretul succesului într-o funcţie de manager în agribusiness, Alina crede că, dacă muncești cu pasiune și ai norocul să întâlnești oamenii potriviți, totul devine posibil. Nu există secrete, există implicare permanentă și recunoaștere pentru cei cu care se împarte succesul unor rezultate obținute. În proiectele profesionale e nevoie de o echipă cu care poți reuși și pentru care trebuie să găsești în mod constant cele mai bune strategii de lucru.

În ceea ce privește elementele şi particularităţile care definesc funcţiile de conducere şi coordonare, se întâmplă să ajungi în poziția de a conduce sau de a o coordona o activitate, o echipă. Cand ai preluat o astfel de misiune trebuie să pui întotdeauna în față rezultatele finale ale echipei, departamentului, companiei. Trebuie să fii responsabil, implicat, obiectiv și un pic mai curajos decât ceilalți. Întotdeauna a considerat că e bine să te înconjori de oameni care sunt mai buni decât tine sau complementari. Doar așa pot rezulta proiecte de succes.

Agricultura este unul din domeniile cele mai ofertante pentru femeile care își doresc să lucreze în cercetare, în vânzări, în marketing sau să coordoneze o exploatație agricolă. Ca în orice domeniu, prin muncă și implicare constantă poți avea cariera și viața la care speri. Doar că echilibrul trebuie să existe în tot ceea ce întreprindem. Astăzi, mai mult ca niciodată, provocările legate de hrană și mediu au devenit centrul preocupărilor pentru întreaga societate. Să nu uităm! «Grija e în natura noastră!», natura noastră de fermieri, întreprinzători, agronomi, mame, femei…

Cristina Cionga, directorul pentru afaceri europene, are o experiență de peste 25 de ani în agribusiness, atât în ​​sectorul privat, cât și în cel public, fie că a fost vorba de cercetare economică, administrație centrală, sau companii multinaționale. Crede că educația este cel mai bun lucru pe care un părinte îl poate dărui copiilor săi și noi toți, ca societate, generațiilor viitoare.

Cristina se consideră norocoasă că a întâlnit, de-a lungul carierei, oameni providențiali, care au avut încredere în ea și i-au dat responsabilități importante încă de când era foarte tânără. Ea este convinsă că femeile au o forță extraordinară de a duce lucrurile la bun sfârșit cu conștiinciozitate și suflet, de aceea pot avea mare succes în funcții de conducere, cu condiția să creadă în ele însele.

O rețetă pentru o viață împlinită ca femeie de carieră este să păstrezi măsura și echilibrul în toate, să-ți alegi cu grijă colaboratorii și să-i inspiri prin puterea exemplului, să-ți păstrezi bunătatea și generozitatea. Deși privită adesea cumva de sus de restul societății, agricultura este fascinantă, pentru că totul începe cu mirabila sămânță…

Anca Hurjui este responsabil de proiecte speciale în cadrul APPR. A absolvit politehnica în urmă cu 10 ani și a lucrat încă de la început în organizații din agricultură. Atentă la detalii și lucidă, Anca are o capacitate organizatorică ieșită din comun și are grijă ca toate lucrurile să se facă la timp și temeinic. De trei ani și jumătate, viața ei este plină de dragostea  unei fetițe minunate, aflate la vârsta primelor întrebări.

Deși încă pe băncile facultății (în acest an va absolvi masteratul în management agricol), Veronica Radu, responsabil de comunicare, are aproape doi ani în echipa APPR. Veronica a fost aruncată direct în valuri, primind sarcina de a ține legătura cu membrii APPR, iar apoi, și pe cea de a găsi uneltele potrivite de a comunica extren în afara organizației. Deși la început de drum, și-a făcut deja o idee clară despre ce înseamnă femeia de carieră, care poate fi definită prin profesionalism, încredere și ambiție.

Femeia de succes este persoana care țintește spre vârful piramidei, cu determinarea de a realiza ceea ce și-a propus. Pentru a-și atinge obiectivele propuse, femeia de carieră are abilitatea de a-și crea o viziune clară asupra lucrurilor și de a împărtăși viziunea cu ceilalți cu scopul de a motiva persoanele din jur să o urmeze. Inspirată de ceea ce a văzut în organizația care i-a fost și primul angajator, crede ca funcția de manager în agribusiness înseamnă viziune, încurajare, dragoste.

Managerul este persoana care asigură atingerea obiectivelor organizaționale prin planificare, organizare și orientare către finalitate. Un manager impune și aplică regulile unei organizații, caută și urmează o direcție și investește în creșterea sentimentului de încredere și acceptare în mediul de lucru pentru a avea susținerea echipei sale.

Cristina Radu este inginer agronom, responsabil de proiecte de cercetare.  După o bursă de studii în Franța, din anul 2017 lucrează în proiecte de cercetare aplicată în condiții de fermă. Din octombrie 2020 face parte din echipa tehnica a APPR. Pasiunea, devotamentul și încrederea sunt, în concepția sa, cele trei cuvinte ce definesc femeia de carieră.

Elena Mihai este contabil. După 20 de ani de carieră, crede despre contabilitate că este jumătate știință, jumătate artă. “Este o meserie foarte grea, însă, așa cum spune mama mea, daca era o meserie ușoară, putea să o faca oricine”. În asociație, este cea care înregistrează toate tranzacțiile, toate operațiunile, le păstrează în siguranță și le face ușor de accesat. Este puntea dintre instituțiile statului și organizație. Și face toate acestea cu bucurie si optimism, alături de colegele sale, fiindcă este convinsă că, dacă faci lucrurile cu perseverență și din suflet, vei avea totdeanuna rezultatele dorite.

APPR este o echipa unită si productivă, în care fiecare are rolul său bine definit, și din care fiecare e mândră să facă parte.