AgroConcept, la ora bilanţului!

agc eveniment

În data de 3 iunie 2019, AgroConcept, importator și distribuitor exclusiv al brandului New Holland în România, a avut plăcerea de a găzdui un eveniment în premieră pentru companie şi echipa de specialişti.

La evenimentul organizat la sediul central AgroConcept din Şindriliţa-Afumați, jud Ilfov, au participat toți cei 250 de angajați din cele 14 locații naționale, alături de Președintele New Holland, Carlo Lambro, și de Vice-președintele brandului, Alessandro Maritano.

 

Deschiderea manifestării i-a revenit domnului Ricky Stein, președintele consiliului de administrație al AgroConcept, care a menţionat că este o onoare să primească această vizită importantă. ”Suntem onoraţi de vizita președintelui New Holland, Carlo Lambro şi a vice-președintelui Alessandro Maritano, dar şi pentru faptul că în urmă cu 3 ani şi jumătate am fost aleşi ca distribuitor exclusiv al acestei mărci recunoscute la nivel mondial. Pentru acest lucru, în numele echipei AgroConcept, doresc să le mulţumesc. 

Încă din primul an de activitate am pus accent pe prezenţa noastră lângă fermieri, din dorinţa de a face împreună un pas către viitor. Cu experienţă în industria auto, astăzi, trebuie să recunosc că sunt mândru că lucrez într-un domeniu vital pentru omenire, agricultura. Prin maşinile şi utilajele agricole pe care le distribuim putem ajuta ţara să facă un salt spre viitor, susţinând fiecare producător agricol cu tehologie şi soluţii care să dezvolte activitatea din ferme şi, în final, agricultura României. 

Evenimentul de astăzi este o confirmare a celor trei ani şi jumătate de activitate şi a efortului depus de întreaga echipă de a reprezenta cu succes în România o marcă istorică, de Record Mondial”, a precizat preşedintele AgroConcept.

 

La rândul său, Marco Tronchi, CEO – FCA, a adăugat: ”În prezent, marea provocare pentru agricultori este să producă într-un mod puternic și durabil. În acest scop, ei au nevoie de mașini şi utilaje agricole mai eficiente, care să asigure performanța, să îmbunătățească productivitatea și eficiența, reducând în același timp costurile. Tehnologia New Holland oferă această posibilitate, iar noi, prin activitatea noastră, am demonstrat că New Holland va oferi întotdeauna soluții agricole inteligente care acoperă întregul ciclu agricol, de la pregătirea terenului, plantarea, însămânțarea şi întreţinerea culturilor, până la recoltare. 

AgroConcept este prezentă de trei ani şi jumătate pe piaţa agricolă din România şi în tot acest timp a demonstrat că face lucruri serioase pentru o agricultură performantă, aducând plus valoare în ferme.”

 

În continuare, președintele New Holland, Carlo Lambro, a transmis tuturor participanţilor un mesaj pozitiv și optimist despre parteneriatul producătorului de utilaje cu distribuitorul său din România, Agroconcept. ”Este pentru prima dată când avem o întâlnire cu toții, la sediul central din Șindrilița. Sunt foarte fericit să mă aflu astăzi aici alături de acționariatul AgroConcept şi, totodată, sunt extrem de mândru că fac parte din marea echipă New Holland, un producător de utilaje cu portofoliu complet şi un brand parte a Grupului CNH Industrial. 

La finele anului 2015, și eu, ca şi domnul Ricky Stein, am avut o idee nebunească: să schimbăm distribuitorul din România. Așadar, iată că, doi nebuni: un italian și unul pe jumătate italian, au început călătoria. Rezultatul este că acest parteneriat, în decursul celor peste trei ani de activitate, a crescut foarte repede. Şi, ca în orice cuplu, după trei ani îți pui întrebarea: este căsătoria bună sau nu, mi-am ales partenerul bine sau nu? Răspunsul nostru, astăzi, şi în prezenţa dumeavoastră, este DA! 

Personal, am dorit ca în cadrul prezentării mele să subliniez angajamentul nostru de a crește businessul New Holland în România, de a angaja mai mulți oameni. Acum sunteți o echipă de 250, dar cu siguranţă vom ajunge la 280 de persoane. Angajamentul este și al New Holland, nu doar al acționarilor AgroConcept. Sunteți arma noastră vitală pe piața din România, contăm pe dumneavoastră, echipa Agro Concept, pentru a avea succes în continuare şi vă asiguăm că noi, ca și companie, vă vom susține cu tot ce aveți nevoie, cu tehnică nouă, cu utilaje noi, cu specializări. Suntem împreună ca o familie, iar acest lucru va fi decisiv pentru ca noi să fim mereu o echipă câștigătoare”, a subliniat, cu emoţie, președintele New Holland în mesajul transmis echipei AgroConcept.

 

Despre parteneriatul încheiat în urmă cu trei ani şi jumătate a vorbit la suprlativ şi vicepreședintele New Holland, Alessandro Maritano”Parteneriarul dintre AgroConcept și New Holland este unul de foarte bun augur, un parteneriat în care ambele părți și-au respectat angajamentul şi care trebuie să ne ducă pe o poziţie de top pe piața din România. Sunt elemente definitorii care au asigurat în tot acest timp succesul brandului New Holland în România, respectiv: calitatea produselor şi serviciilor, profesionalismul echipei AgroConcept și, bineînţeles, nu în ultimul rând, managementul puternic al acestui dealer de utilaje agricole. 

Prezenţa noastră astăzi este o dovadă a aprecierii New Holland pentru munca dumneavoastră, aici, la AgroConcept. Obiectivul acestui eveniment a fost cât se poate de clar, şi anume, bilanţul după trei ani de activitate a companiei AgroConcept – baza unei dezvoltării reale împreună”, a declarat Alessandro Maritano.

 

Cei doi lideri ai New Holland, președintele Carlo Lambro şi vicepreședintele Alessandro Maritano, au reînnoit mesajul de încredere în capacitatea AgroConcept de a reprezenta cu succes marca în România și au felicitat întreaga echipă pentru efortul consecvent şi valoros din ultimii aproape 4 ani.

În cadrul evenimentului, AgroConcept a introdus în portofoliul de produse şi o nouă gamă de utilaje: New Holland Light Equipment, ce se alătură celorlalte produse, completând astfel oferta pentru fermieri cu o serie de utilaje compacte, specializate pe zona de construcții în agricultură.

“Această nouă gamă specializată se bucură de un real succes în fermele din întrega lume, cu cereri numeroase și în România, datorită versatilității de care dau dovadă utilajele, dar, mai ales, datorită modului divers și complex în care funcționează fermele în prezent. Vorbim atât despre ferme mixte, de cultură mare, cât și despre fabrici de biomasă, dar și ferme pomicole și viticole specializate. Primele 4 utilaje care intră în oferta AgroConcept sunt: Încărcătorul telescopic seria TH, Buldoexcavatorul Serie C, Încărcătorul frontal seria D și Încărcătorul multifuncțional seria L. Pe lângă acestea se vor mai regăsi și un mini excavator, încărcătorul multifuncțional șenilat și încărcătorul frontal de capacitate mică”, a explicat managerul de produs Bogdan Ciobanu.

agc cort
Încărcător pe roți din seria D: performanță de încărcare remarcabilă și confort fără egal

Noile modele din seria D – W110D, W130D și W170D – sunt concepute pentru cerințele fermierilor, contractorilor, operatorilor de compost și fermierilor de biogaz, unde performanța puternică de încărcare este critică. Acestea sunt ideale pentru sarcini cum ar fi: remanipulare, compost, gunoi de grajd, cereale, lemn și alte materiale vrac. Sunt capabilie să țină pasul cu cele mai mari producții și au tracțiunea de a lucra în noroi sau pe o pantă de siloz abruptă.

Modelul W170D este echipat cu o transmisie cu cinci trepte Ecoshift cu convertizor de cuplu, în timp ce celelalte două modele sunt echipate cu o transmisie cu patru viteze și o viteză maximă de 38 km/h, cu selecție automată sau manuală. Performanța puternică de încărcare este generată de sistemul hidraulic cu centru închis, cu senzori de sarcină și de brațul puternic de tip Z din bare din oțel, cu grosimea de 45 mm. Cel mai mare model include, de asemenea, pompe tandem pentru o capacitate mai mare. Pompele hidraulice de înaltă eficiență oferă fluxul necesar doar la cerere, asigurând o putere suplimentară și ajustând-o după cum este necesar. De exemplu, pentru ridicarea/coborârea rapidă a brațului sau basculari ale atașamentului.

Alegerea între brațul standard sau cel lung permite clienților să personalizeze mașina în funcție de prioritățile lor de manipulare. Brațul standard este ideal pentru lucrul cu furcile de însilozare, împingătoarele de cereale și gălețile grele în aplicații agricole și compost. Brațul Long Reach mărește înălțimea de descărcare cu 400 mm, ceea ce îl face cea mai bună alegere pentru sarcini de remanipulare, cum ar fi gestionarea intensivă a depozitelor de cereale, compostarea, încărcarea autovehiculelor și lucrările de depozitare.

Încărcătoarele pe roți din seria D sunt alimentate de motoarele de 4,5 și 6,7 litri și au tehnologia de reducere a emisilor EcoBlue HI-eSCR de la New Holland, pentru a îndeplini standardele Tier 4B. Motorul și sistemul de catalizare au fost proiectate împreună pentru a funcționa cât mai optim.

Cea mai recentă tehnologie EcoBlue HI-eSCR se bazează pe o unitate electronică de control nou dezvoltată, care gestionează motorul și evacuarea HI-eSCR pentru a se potrivi cu încărcarea motorului, a nivelului de emisii și a sistemului de catalizare. Un sistem dedicat cu buclă închisă monitorizează în mod continuu nivelurile de NOx din sistemul de evacuare, astfel încât HI-eSCR reglează fluxul de AdBlue pentru a se potrivi cu cerințele precise, realizând o conversie de NOx mai mare de 95%, reducând în același timp cantitatea utilizată de AdBlue.

Cabina de nouă generație oferă vizibilitate sporită, confort și siguranță. Parbrizul curbat, dintr-o singură bucată, oferă o vedere clară și neîntreruptă a brațului încărcătorului și o vedere excelentă spre partea frontală, atunci când brațul este ridicat. Modulul de comandă ergonomic, cu cotieră reglabilă complet, comanda joystick-ului montat pe scaun și consola laterală, punând toate funcțiile cheie la îndemâna operatorului. Filtrarea excelentă a aerului din cabina cu o gamă de filtre de carbon CAT2 HVAC și CAT3, oferă un mediu confortabil și sigur.
Seria de buldoexcavatoare din seria C: un maestru al multi-tasking ce redefinește versatilitatea

Versatilitatea excepțională a buldoexcavatoarelor din seria C le face o investiție mereu utilă. Încărcarea, nivelarea, apucarea, ridicarea, săparea, plantarea, indiferent de sarcină vor fi realizate cu ușurință. Ele se pot baza pe furnizarea unei performanțe puternice în toate condițiile, cu o agilitate excepțională. De la operațiunile agricole până la întreprinderile horticole, de la amenajarea teritoriului până la lucrările de drenare și de irigare.

Buldoexcavatoarele din seria C sunt dotate cu același motor FPT industrial de 3,4 litri, cu patru cilindri, ca și tractoarele din seria New Holland T5. Acestea respectă standardele de emisii Tier 4B cu sistemul exclusiv compact HI-eSCR dezvoltat de FPT Industrial, care combină tehnologia SCR dovedită cu recircularea gazelor de eșapament pentru a respecta reglementările stricte privind emisiile fără un filtru de particule diesel. Motorul F5C cu tehnologia EcoBlue Compact HI-eSCR oferă o performanță puternică, cu o economie excepțională de combustibil.

Buldoexcavatoarele din seria C sunt oferite cu două modele de pompe hidraulice care se potrivesc cerințelor specifice ale clientului. Pompa cu două roți dințate este simplă, robustă și potrivită pentru aplicațiile în care există o cerere constantă de debit hidraulic. Acesta oferă un debit maxim de 156 l/min la 2.200 rpm și o presiune maximă de funcționare de 205 bari. Pompa cu debit variabil asigură debitul la cerere – de la 6 la 165 l/min – economisind combustibil în aplicații cum ar fi impingerea, nivelarea sau transportul. Un circuit hidraulic auxiliar care oferă până la 136 l/min poate fi, de asemenea, montat pentru alimentarea echipamentelor, cum ar fi ciocane hidraulice, burghie sau cupele cu apucare de capacitate mare.

Pentru încărcătorul frontal, clienții care necesită o capacitate mai mare de ridicare și de înălțime pot alege brațul drept SLA, care vine cu auto-nivelare automată hidraulică. În mod alternativ, o distanță mai mare a brațului de încărcătoare cu scule TC cu mecanism de ridicare mecanică paralelă îl face ideal pentru palete și sarcini de încărcare. O gamă largă de cupe sporește în plus versatilitatea încărcătorului.

Proiectarea brațului curbat al buldoexcavatorului ușurează încărcarea peste părțile laterale ale remorcii sau obstacole, iar forțele puternice ale brațului ofera performanță ridicată. O gamă largă de opțiuni face posibilă adaptarea buldoexcavatorului la cerințele specifice ale clientului: braț retroexcavator fix sau telescopic, opțiunea de glisare laterală manuală sau hidraulică, montaj direct sau cuplare rapidă pentru cupă. Un kit de manipulare a obiectelor este disponibil pentru manipularea în siguranță a obiectelor suspendate.

 

Seria mini-excavatoare din seria L: niciun loc de muncă nu este prea mare sau spațiu prea mic pentru acest campion de versatilitate

Flexibilitatea și manevrabilitatea sunt caracteristicile excepționale ale acestor mașini compacte puternice. Gama de șase modele oferă o gamă multiple opțiuni, pentru a se potrivi cu o mare varietate de cerințe. Cu versiunile fără cabină sau cu cabină, fiecare client va găsi modelul ideal pentru afacerea lui, fie că este vorba despre amenajări, agricultură, horticultură, pepiniere, podgorii, gestionarea imobilelor sau contractarea generală.

Gama largă de accesori le oferă clienților posibilitatea să utilizeze mini excavatorul din seria L pentru o mare varietate de aplicații, de la construcția și întreținerea schemelor de cale ferată, de irigare și drenaj, până la construirea de garduri, clădiri temporare și culturi a sustine. Modelele din seria L vor pune la dispoziție puterea de construire a unui excavator pentru a acționa atașamentele acționate hidraulic, cum ar fi uneltele de împrăștiere a solului, mașinile de tuns iarba și garniturile, tăietoarele și ferăstraiele. Același braț poate lucra cu foarfece hidraulice, ciocane și articole grele pentru a include mașinile de șlefuit. Cu kitul de manipulare a obiectelor instalat, toate modelele pot ridica în siguranță încărcături grele suspendate, folosind un cârlig de ridicare pe cuplajul încărcătorului. O alarmă de suprasarcină în cabină adaugă un element suplimentar de siguranță.

Sistemul hidraulic puternic include trei pompe separate pentru a oferi cele mai bune performanțe în fiecare sarcină – deplasarea, lucrul cu lama nivelare, excavarea sau actionarea hidraulica a atașamentelor. Cele două modele mai mari sunt disponibile și cu o a patra pompă opțională pentru dispozitive auxiliare care necesită un debit foarte mare. Mini-excavatoarele New Holland oferă clienților posibilitatea de a alimenta echipamentele cele mai exigente cu avantajul suplimentar al fluxului hidraulic constant.

Fiecare model rulează un motor selectat pentru a se potrivi dimensiunii și capacității sale și oferă performanțe optimizate și economie de combustibil. Dimensiunile și manevrabilitatea compactă a mini-excavatoarelor din seria L le oferă posibilitatea de a livra performanțele în cele mai strânse spații cu cea mai mare eficiență.

 

Evenimentul s-a încheiat cu o conferinţă de presă, jurnaliştii adresând întrebări punctuale staff-ului New Holland. Redactorul Business Press Agricol prezent la eveniment a cules câteva informaţii şi mesaje la cald privind evenimentul şi de perspectivele agriculturii.

 

Iulia Tudor, director de comunicare, a declarat pentru Business Press Agricol: “Avem un calendar încărcat şi printre multe târguri şi demonstraţii, la circa un an distanță după ce New Holland a organizat, în premieră în România, în iulie 2018, cel mai mare training European de combine New Holland, astăzi, la sediul central de Şindriliţa am primit vizita celor doi lideri New Holland, președintele Carlo Lambro şi vicepreședintele Alessandro Maritano. 

De altfel, ne-am propus ca în fiecare an să venim cu câte o surpriză plăcută. Şi dacă la începutul anului am lansat oficial AGXTEND™ –  prima marcă specializată în agricultura de precizie și în soluții ISOBUS, care le oferă fermierilor acces la tehnologii inteligente, astăzi, AgroConcept a introdus în portofoliul de produse o nouă gamă de utilaje: New Holland Light Equipment dedicate construcțiilor din agricultură. Evenimentul a fost unul special și pentru că am primit din partea liderilor New Holland un mesaj pozitiv adresat nouă, echipei AgroConcept, pieţei, dar şi companiilor partenere. Este o onoare ca la 3 ani şi jumătate de activitate să fim felicitaţi de Preşedintele New Holland, domnul Carlo Lambro,ceea ce demonstrează că am ajuns printr-un sprint remarcabil în zona noastră de maturitate. 

Cred că a sosit timpul să culegem roadele, având în vedere că în toată această perioadă am reuşit să ne facem prezenţi în majoritatea zonelor ţării. Am devenit martorii dezvoltării agriculturii şi a unor ferme din ce în ce mai complexe care necesită toată gama de maşini şi echipamente agricole. Suntem încântaţi că producătorii agricoli sunt din ce în ce mai receptivi şi interesaţi să investească, având în vedere că mulţi sunt oameni cu experienţă şi iau decizii în cunoştinţă de cauză. Vorbim de agricultura viitorului, iar compania AgroConcept este pregătită să răspundă tuturor cerinţelor. Nu este uşor, dar cu toţii trebuie să mergem în aceeaşi direcţie pentru că acesta este viitorul!”

 

Președintelui consiliului de administrație al AgroConcept, Ricky Stein, i-a vorbit redactorului nostru despre  debutul parteneriatului. “La sfârşitul anului 2015 am avut o idee şi împreună cu Carlo Lambro a semnat parteneriatul. Am început cu 20 de angajaţi, iar astăzi numărul lor este 250. În tot acest timp scurt al activităţii noastre, am reuşit să acoperim aproape întreg teritoriul României şi să dezvoltăm 14 centre de service şi vânzări, tocmai pentru a-i putea deservi pe toţi clienţii. Strategia noastră  este să ne autodepăşim profesional şi să oferim utilaje din ce în ce mai performante, dar şi consiliere şi asistenţa necesară fermierilor. Este un angajament care ne obligă faţă de agricultorii României”, a spus Ricky Stein.

 

Preşedintele New Holland, domnul Carlo Lambro, a vorbit redactorului Business Press Agricol despre respectul faţă de fermieri. “New Holland este marca recunoscută de către fermierii din întreaga lume pentru eficiență, promptitudinea serviciilor şi grija deosebită pentru producătorii agricoli. În istoria de aproape 125 de ani a mărcii New Holland se află în permanență fermierul și nevoile lui. Brandul New Holland este asociat la nivel mondial cu eficiența ridicată și soluţii viabile. Compania duce istoria mai departe în România prin parteneriatul cu AgroConcept, dorind să le ofere agricultorilor soluții avansate și durabile, dezvoltate atent, pentru a face faţă tuturor provocărilor actuale şi viitoare. Şi pentru că inovaţia şi sustenabilitatea sunt viitorul agriculturii, New Holland va avea o dedicare permanentă, dar şi un deosebit respect pentru toţi fermierii”, a subliniat domnul Carlo Lambro.

 

Vicepreședintele Alessandro Maritano i-a împărtăşit redactorului nostru strategia New Holland pentru viitorul apropiat: “Dorim să le oferim clienţilor noştri posibilitatea de a face mai mult cu mai puţin. Acest lucru înseamnă utilaje performante, personalizate, la un cost operativ mai mic. Este foarte important să le oferim fermierilor tehnică agricolă de nouă generaţie, dar şi suport complet din punct de vedere al service-lui şi garanţiei. Piaţa românească este una foarte interesată, cu un potenţial important şi în continuă creştere. Ceea ce înseamnă că, aici, în România, AgroConcept are un potenţial de creştere foarte mare în viitor, iar încrederea şi dorinţa fermierilor de a achiziţiona maşinile şi utilajele noastre certifică acest lucru. Astăzi, marea provocare pentru agricultori este să producă într-un mod puternic și durabil. Mesajul meu este de fapt o garanţie a faptului că tehnologia New Holland oferă adevărata performanţă în agricultură.”

agc manager