AGRALIM – cel mai mare târg de agricultură din zona Moldovei

agralim

AGRALIM 2018 s-a desfăşurat în acest an în perioada 20 – 23 septembrie la Centrul Transagropolis situat în comuna Lețcani, la 15 km de orașul Iași. Târgul pentru fermieri AGRALIM este considerat cel mai important eveniment agricol din Regiunea de Nord – Est a României, peste 200 de companii și mii de fermieri şi-au dat întâlnire la ediția aniversară din acest an.

„În fiecare an venim cu soluții noi pentru agricultură, soluții pentru fermieri. Practic, la Iași, spațiul Transagropolis a fost ca o arenă, ca un spectacol de utilaje agrare unde au fost invitați specialiști, reprezentanți ai autorităților locale și naționale. Putem spune că  a fost cea mai frumoasă reprezentație pentru agricultură. În toate edițiile am obișnuit fermierii cu un program de patru zile în care avem atât parte de expoziții, de demonstrații, expunere și parade de animale cât și parte de conferințe foarte interesante. Practic, este un mix închegat care atrage foarte multă lume. Avem foarte mulți fermieri, mari și mici, care sunt implicați direct în Târg și lucrăm cu specialiști din toate sectoarele din agricultură”, a declarat Florin Mindirigiu, director general Abplus events și director al evenimentului AGRALIM.

De 10 ani, Târgul AGRALIM este locul de întâlnire al companiilor din sectorul agricol. An de an, la sfârșitul lui septembrie, pe o platformă expozițională de peste 10 ha, furnizorii de tehnică și echipamente agrare, de inputuri, de silozuri, de echipamente pentru ferme vegetale și zootehnice dar şi reprezentanţi care oferă soluții de finanțare și creditare prezintă ofertele fermierilor și specialiștilor din sectorul agrar din Regiunea de Nord – Est. În acest an, la 1 AGRALIM 10 mii de euro a fost valoarea premiilor oferite vizitatorilor din acest an, de către IPSO Agricultură în calitate de susținător principal și CRONOS CONSULTING, ALLIANZ TIRIAC, NEXXON, BIO ATLANTIS, GROUPAMA și LUMIRI AGRO în calitate de susținători. Premiile au fost oferite zilnic.

Deschiderea Târgului AGRALIM a fost marcata de un moment artistic memorabil de muzică populară și tradiții susținut de Orchestra Populară “Rapsozii Botoșanilor” sub bagheta maestrului dirijor violonist Ciprian Potoroacă, dar şi de lucrările Forumului Agricol pe tema “Rolul regiunii Nord Est în dinamica agricolă a României”.

În cadrul Forumului Agricol au fost abordate toate sectoarele de interes: cultură mare, horticultură și zootehnie iar reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, APIA și AFIR au răspuns întrebărilor fermierilor.

Ziua Fermelor Zootehnice la AGRALIM a fost dedicată fermelor zootehnice și specialiștilor din sectorul zootehnic din regiune. Tot în cadrul târgului a fost prezentat un studiu de caz aplicat „Complex Domeniile Lungu – model de succes în agricultura integrată și industria vinului”. Astfel, partenerii, expozanții și vizitatorii au fost invitați la Domeniile Lungu, pentru a vedea „live” un model de succes în agricultura integrată din România. Au fost vizitate: Crama Hermeziu și plantațiile de vie, cultura de câmp, ferma de animale și silozurile de depozitare. Evenimentul s-a încheiat cu o cină tradițională organizată La Domenii.

Târgul AGRALIM a sărbătorit în weekend micii producători. Special pentru ei și pentru publicul larg, au fost organizate sâmbătă și duminică mai multe evenimente special. La finalul ediţiei din acest an concluzia a fost că AGRALIM 2018 a fost un succes!