A patra fabrică a producătorului de utilaje agricole Poettinger, și-a deschis porțile

A patra unitate de producție Pöttinger a fost deschisă oficial la 11 iunie 2021. Împreună cu proprietarii companiei, echipa de conducere și angajați, câțiva invitați (datorită restricțiile impuse de pandemie) au participat la predarea oficială a noii fabrici din localitatea St. Georgen de lângă Grieskirchen ( Austria). Prima fază de extindere a fost finalizată în doar un an, cu o investiție de 25 milioane EUR. Datorită numărului ridicat de comenzi pentru utilaje și a numărului limitat de unități produse în actuala fabrică, au dus la avansarea rapidă a construcției noi fabrici.. De aceea, ceremonia de începere a fazei următoare de construcție a avut loc în același timp.

Precizie

Când maestrul ceasornicar și lăcătuș Franz Pöttinger a fondat compania în 1871, nu ar fi ghicit niciodată că exact 150 de ani mai târziu, a patra fabrică a companiei va fi deschisă sub numele său. Mai mult, noua fabrică împreună cu fabrica principală din Grieskirchen (Austria) care produce utilaje agricole pentru pajiști, fabrica de semănători din Bernburg (Germania), și fabrica de utilaje agricole pentru prelucrarea a solului din Vodnany (Cehia) completează acum cvartetul. În noua fabrică se vor produce prese de baloți rotunzi și greble de capacitate mare.

Prima fază – care oferă 6.300 m2 de spațiu pentru producție pe un amplasament de 17 hectare – a fost finalizată într-un timp record, în doar un an. Pentru a putea sprijini creșterea continuă a companiei, Pöttinger a proiectat noua fabrică de producție în așa fel încât, când va fi finalizată, va oferi o zonă de producție similară fabricii de la sediul central.

Ceremonia desfășurată în timpul deschiderii oficiale a unitășii de producție a marcat începutul construcției și la cea de-a doua fază de extindere. Această nouă etapă înseamnă o extindere aproape dublă față de suprafața de producție actuală și o investiție de aproximativ încă 45 de milioane EUR. În viitor, vopseaua de înaltă calitate a mașinilor va fi produsă în noua fabrică. Vopsirea catodică reprezintă un proces ecologic. Nu se folosește niciun solvent în amestecarea și aplicarea vopselei. Acest lucru conferă utilajelor Pöttinger o culoare atrăgătoare, care are o durată de viață mai lungă ducând la durabilitatea acestora.

„Suntem mulțumiți de dezvoltarea pozitivă a afacerii noastre și dorim să folosim impulsul cererii actuale pentru a realiza sustenabilitatea prin extinderea distribuției și introducerea de noi utilaje. Această dezvoltare va fi susținută în cel mai bun mod posibil de aceste faze de extindere”, spune Gregor Dietachmayr, purtător de cuvânt al echipei de management, încântat de lucrările de extindere care sunt în desfășurare.

Înspirație din natură

În calitate de afacere de familie și producător de mașini agricole, Pöttinger se concentrează pe oameni și pe mediu. În dezvoltarea utilajelor sale, obiectivul nu este doar cele mai bune rezultate de lucru, ci și conservarea maximă a resurselor. Sustenabilitatea este, de asemenea, o prioritate în construcția noilor clădiri.

• De aceea lemnul a ost folosit pe tot parcursul ca material de construcție regenerabil.

• Implementarea unui acoperiș verde reduce efectele etanșării solului la minimum.

• Încălzirea prin pardoseală a fost implementată pentru a utiliza în mod optim căldura reziduală din procesele de producție.

• Măsurile de economisire a energiei, cum ar fi utilizarea tehnologiei LED, izolația termică de înaltă calitate și recuperarea căldurii fac deja parte din filozofia Pöttinger.

Designul exterior natural promovează biodiversitatea: o pajiște amenajată de 6.000 m2 în fața fabricii și mai mulți stupi asigură o integrare suplimentară în mediul natural.

„Mediul natural, în aer liber, prezintă zone împădurite și cu gazon ca spații deschise de care angajații se pot bucura în timpul pauzelor”, spune entuziasmat Jörg Lechner, managerul de proiect pentru dezvoltarea noii unități de producție. El continuă spunând: „Noua clădire va crea valoare suplimentară în regiune, consolidând  originea austriacă a companiei; o unitate de producție cu standarde  ridicate de calitate „.

Aproximativ 60 de angajați vor începe producția preselor de baloți rotunzi Impress și a greblelor de capacitate mare TOP. Linia de asamblare este un loc de muncă ergonomic proiectat la cele mai înalte standarde. „Când clădirea suplimentară va fi finalizată, vom putea oferi alte 30-40 de locuri de muncă în condiții de înaltă calitate”, spune Jörg Lechner.

Onorați trecutul – fiți viitorul

Prin construirea noii uzine aproape de sediul central al grupului, compania internațională de utilaje agricole Pettinger își onorează rădăcinile locale. „Pulsul antreprenorial al fondatorului Franz Pöttinger a pus bazele unei companii de succes internațional acum 150 de ani, prin dezvoltarea utilajului său de tăiat furaje. Acest spirit pozitiv va continua să înflorească în noua fabrică. Dezvoltarea continuă a companiei, susținută de utilaje de înaltă calitate, care sunt remarcabile din punct de vedere tehnic, stabilesc ritmul pentru faze viitoare de extindere. Pe măsură ce ne orientăm cursul către viitor, ne ghidăm după motto-ul nostru: Toată lumea are nevoie de agricultură”, spune Gregor Dietachmayr, subliniind una dintre valorile companiei.

Utilajelele agricole Poettinger sunt comercializate  în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate. În prezent NHR Agropartners  deţine o reţea de 13 filiale care oferă gamă complexă de produse şi servicii: vanzare utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, mai mult de 230 de angajati şi în portofoliu mărci de top distribuite exclusiv cum ar fi DEUTZ-FAHR, JCB, Hardi, Bogballe, Sfoggia, Einboeck pentru a numi doar câteva dintre acestea. În activitatea NHR Agropartners pilonii de bază îi reprezintă stabilitatea şi sustenabilitatea, respectul faţă de client, încrederea în relaţiile construite, seriozitate şi cu certitudine, perspectiva în viitor.