Zece startup-uri AgriTech din România, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Cehia au fost alese ca finaliste pentru Nextcelerator

  • 50 de startup-uri AgriTech din Europa Centrală și de Est au aplicat pentru acceleratorul Nextcelerator
  • SeedBlink, Microsoft și Agricover vor oferi antreprenorilor un mix de tehnologie, finanțare și acces la mentori cu mare experiență în agricultură
  • Nextcelerator își propune să sprijine cele mai inovatoare întreprinderi tehnologice din domeniul agriculturii.

Cincizeci de startup-uri AgriTech din Europa Centrală și de Est s-au înscris la Nextcelerator, acceleratorul digital creat de Agricover, SeedBlink și Microsoft cu scopul de a sprijini startup-urile din Europa Centrală și de Est care aduc în discuție tehnologizarea agriculturii.

Printre startup-urile selectate se numără proiecte de marketplace, proiecte agroalimentare și proiecte de optimizare a proceselor agricole, majoritatea dintre ele având deja venituri, cu tracțiune în spate și cu intenția de a-și rafina produsul și de a-l extinde în zone geografice mai largi.

Agriniser este o platformă bulgară de brokeraj agricol care simplifică cumpărarea și vânzarea de culturi. Lansată în 2019, platforma oferă servicii de tranzacționare (cumpărătorii și vânzătorii tranzacționează și negociază în mod anonim pe platforma de piață) și analize de piață ale industriei agricole din Europa Centrala si de Est. Aflați mai multe la www.agriniser.com.

Agro-U este o platformă grecească de recrutare a lucrătorilor agricoli. Oferă oportunități de angajare permanentă și temporară (sezonieră) și are 8000 de utilizatori înregistrați, inclusiv 700 de ferme. Aflați mai multe la www.agro-u.com.

Fermier Bun este o platformă românească care pune în legătură producătorii locali de alimente cu potențialii clienți care locuiesc în apropiere. Compania funcționează ca un magazin online care oferă servicii de checkout și livrare. Dispune de 2 centre logistice: unul pentru produse vegetale și unul pentru carne, lactate și produse similare. Aflați mai multe la www.fermierbun.ro.

Kolta este un marketplace agricol românesc care permite fermierilor achiziţionarea produselor agricole necesare, la calitate ridicata si preturi mici. Platforma funcționează ca o cooperativă digitală pentru ca fermele să atingă masa critică pentru tranzacții. Mai multe informații la www.kolta.ro.

Ondo este un startup din Bulgaria care oferă soluții agricole inteligente pentru irigarea de precizie, udarea culturilor și control climatic pentru toate culturile. Ondo îi ajută pe fermieri să reducă timpul și forța de muncă necesare pentru a gestiona procesele de irigare și nutriție, reducând astfel consumul de apă, energie și alte resurse valoroase. Aflați mai multe la www.ondo.io.

Proofminder este o platformă maghiară de inteligență artificială pentru agricultura de precizie – monitorizarea culturilor/ frunzelor pentru fermieri sub forma unei platforme SaaS cu parteneri de producție cu drone. Platforma se adresează marilor întreprinderi agricole din Europa Centrala si de Est, producătorilor de semințe, cultivatorilor de pomi fructiferi și altor actori de pe piață. Aflați mai multe despre www.proofminder.com.

TBL Digital este o soluție românească de gestionare a terenurilor agricole. Aceasta permite clienților să țină evidența tuturor documentelor și a altor informații legate de terenurile lor, cum ar fi date topografice, hărți, permise, cadastru, precum și date în timp real legate de culturile lor. Aflați mai multe la www.smartland.pro.

Ullmanna a dezvoltat un produs hardware care se atașează la tractoare pentru a tăia buruienile din culturi. Produsul ce provine din Republica Cehă detectează plantele și decide dacă să le taie sau nu. Acesta oferă o soluție ecologică față de pesticide sau alte lichide anorganice. Aflați mai multe la www.ullmanna.eu.

Verdefood este un marketplace românesc care pune în legătură fermierii locali din jurul Bucureștiului și Cluj-Napoca cu cererea locală de legume și fructe proaspete. În plus, platforma le oferă fermierilor instrumente pentru a-și gestiona mai bine procesele de aprovizionare. Aflați mai multe la www.verdefood.co.

Vetemenyem este o aplicație mobilă interactivă maghiară pentru grădinari amatori, care oferă cunoștințe despre cum să cultive anumite plante; un ghid pas cu pas pentru hobby-ul de gradinărit. Planificatorul de grădină îi arată utilizatorului ce plante ar trebui asociate una lângă alta pentru a promova creșterea plantelor. Aflați mai multe la www.vetemenyem.hu.

Afacerile selectate vor beneficia de mentorat, cursuri de formare, planificare de afaceri și conexiuni cu potențiali parteneri și investitori.

Agricover, lider pe piața de agribusiness din România, va sprijini start-upurile în materie de strategie de afaceri. Partenerul validează potențialul afacerilor (MVP) și facilitează testarea ideilor alături de jucători importanți, precum fermieri profesioniști și mentori. De asemenea, Agricover oferă startup-urilor traininguri și programe despre gestionarea finanțelor în afacerile Agritech, dezvoltarea unui buget de venituri și a unei strategii de extindere, crearea unui plan de afaceri de succes, strategie de intrare pe piata și leadership.

Platforma europeană de investiții SeedBlink își oferă experiența în domeniul finanțării, sprijinind cu informații despre opțiuni de finanțare, campanii de crowdinvesting și lecții importante învățate în urma a peste 50 de astfel de campanii.

Experții parte din programul Microsoft for Startups oferă mentorat în domeniul tehnologiei, abordând tematici precum proprietatea intelectuală, dezvoltarea tehnologiei și a produselor și crearea de parteneriate de succes cu furnizorii de tehnologie.

Despre Agricover

Agricover este liderul pieței de agribusiness din România, un generator de soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung, creând progres și prosperitate la scară socială.

Încă de la înfiinţare, Grupul Agricover şi-a propus să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să își poată consolida în mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel internațional, la soluţii de finanţare adaptate specificului sectorului agricol și la servicii de agricultură digitală.

Agricover Holding SA reunește Agricover SA (specializată în distribuția de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN SA (instituția financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor) și Agricover Technology SRL prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovații în agricultura digitală mondială, facilitându-le astfel transformarea modului în care își desfășoară activitatea de zi cu zi din fermă pentru a putea adopta decizii în timp real.

Despre SeedBlink

SeedBlink este platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere, specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea a startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastră este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care să aibă acces la crowdfunding, flexibilitatea investitorilor angel și structura VC-urilor.

Comunitatea SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de o selecție riguroasă de startup-uri tehnologice aflate în faze incipiente și de echipele lor pasionate. Ne propunem să deschidem investițiile în start-up-uri și facem acest lucru prin construirea unei platforme moderne, a unei comunități cu experiență în tehnologie și a rețelei și expertizei noastre, pentru a scala companiile după investiții.

Despre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecăre persoană și organizație de la nivel global să realizeze mai mult.