Vinurile albe, ideale pentru seri calde de vară

Serile de vară sunt speciale. Parcă întreg anul tânjim după ele și ne facem planuri cum să le petrecem mai frumos. Cu prietenii, cu familia, la munte, la mare, indiferent de situație, buna dispoziție este principalul punct comun, iar paharul de vin este nelipsit. Și nu-i așa că parcă-ți și imaginezi prima înghițitură de vin alb, rece, parfumat, cu arome de fructe, adică vin… la un pahar de vorbă?

Ei bine, specialiștii Domeniile Ostrov au realizat un top 3 al vinurilor albe care pot transforma o seară caldă de vară într-o experiență de neuitat.

“Pentru noi, vinul este mai mult decât o băutură, este legătura cu terroir-ul binecuvântat de care dispunem la Ostrov. Vrem ca degustătorii să simtă Dobrogea în fiecare pahar de vin, cu zilele ei clade și adierea vântului fix la momentul potrivit, soarele perfect și apusurile speciale de pe malul Dunării. De aceea am creat gama de vinuri Naiada, care cuprinde vinuri seducătoare, asemenea Naiadelor ce ademeneau pescarii de pe malul râurilor. Fiecare mai tentantă și mai atrăgătoare. Cu fiecare pahar, ești mai ademenit să descoperi frumusețea vinului. Și pentru că serile de vară pot fi mai răcoroase la un pahar de vin rece, ne-am gândit să facem un top 3 al vinurilor albe din această gamă. Naiada Pinot Grigio, Naiada Sauvignion Blac, precum și Naiada Chardonnay sunt cele trei vinuri deosebite despre care spunem că vor lansa noi trenduri în această vară”, a precizat Oana Belu, administrator Domeniile Ostrov.

Ce ar fi vara fără petreceri? Greu de imaginat! Suntem ființe sociale și ne place să petrecem, iar o petrecere fără vin, nu-i petrecere! Fie că e vorba despre o petrecere în familie, ori cu prietenii, de o nuntă, un botez sau o aniversare, unul dintre cele mai importante aspecte este vinul. De aceea el trebuie ales cu atenție, să fie pe placul cât mai multor participanți. Naiada Chardonnay este vinul care transformă orice ocazie într-un festin regesc. De ce? Pentru că Chardonnay este un soi de struguri cultivat în toată lumea, prin urmare este și cel mai cunoscut vin alb și în opinia multora, cel mai calitativ. Este și versatil în asocierea cu multe preparate, așadar, indiferent de meniu, știi că nu ai cum să dai greș.

Din strugurii culeși la momentul oportun, de pe parcelele situate într-una dintre cele mai potrivite zone viticole din țară, specialiștii de la Ostrov realizează vinul de excepție Naiada Chardonnay. Te va surprinde prin culoarea aurie strălucitoare, iar de la prima picătură vei resimți experiența unui vin sec, elegant și intens. Este generos olfactiv și vei regăsi arome dominante de citrice, ananas, dar și note fine de lemn, deoarece licoare este maturată în butoaie de stejar. Gustul te va transpune într-o experiență tropicală, unică, și vei dori să petreci mai mult și mai mult, pentru că are și structură complexă, un postgust persistent, dar prietenos. Așadar, alegerea perfectă pentru petreceri de neuitat, ce durează până în zorii zilei.

Dacă sunteți cu prietenii în oraș, la o terasă, pe malul mării, sau chiar la munte, Naiada Pinot Grigio, vinul experiențelor cosmopolite, este alegerea ideală. De ce? Pentru că este un produs creat conform tendințelor actuale, este proaspăt și vibrant. Are culoarea galben cu accente verzui, este dominat de arome de mere și citrice, lămâie, papaya, ananas, și străpuns de note de flori de câmp. Are o aromă intensă, asemenea unui seri petrecute în cele mai îndrăznețe orașe din lume și un postgust mediu, plăcut. Bine știm că și mâncarea este importantă, așa că un asemenea vin poate fi asociat cu brânzeturi, pește prăjit sau cu diferite sosuri, fructe de mare, suchi, preparate din carne albă, paste, risotto și salate, ori deserturi ce cuprind fructe galbene.

Dacă ați avut o zi lungă, chiar solicitată și tot ce vă doriți este o seară liniștită în familie, atunci alegerea potrivită este Naiada Sauvignon Blanc, un vin care te ademenește prin frumusețe, aromă și culoare. Mesele în familie, acasă, sunt de multe ori butonul de reset pentru a continua activitatea de a doua zi și imboldul de a-ți părea weekendul mai aproape. Așa că, dacă alegi să consumi o masă ușoară, cu aperitive, sau poate chiar cu un fel principal complex, ori vrei doar o felie de plăcintă, dobrogeană de ce nu, atunci trebuie să pui la rece un Sauvignon Blanc. De la primul pahar vei resimți un vin sec fermecător, care te va uimi cu arome intense de flori de câmp, fructe exotice, citrice și miere. Așadar, gusturile îți vor fi răsfățate cu o experiență extraordinară care denotă valoarea și eleganța vinului bine definit și complex, motiv pentru care masa-n familie nu ai vrea să se termine.

Un proverb latin sună așa: Este bine să ne amintim că există cinci motive pentru a bea: venirea unui prieten, setea cuiva, frica de sete pe viitor, gustul excelent al vinului, sau oricare alt motiv. Așadar, alege să ai parte de o vară intensă, motive să savurezi un vin de Ostrov sigur vei găsi!

Despre Domeniile Ostrov

Compania Ostrovit deține Domeniile Ostrov, una dintre cele mai renumite podgorii din piața românească. Podgoria este situată pe malul Dunării, în sud-vestul județului Constanța, în imediata apropiere a graniței cu Bulgaria. Plantațiile viticole beneficiază de condiții excelente, sunt întreținute cu minuțiozitate, strugurii sunt culeși la momentul potrivit, iar procesul tehnologic de obținere a vinurilor se desfășoară sub atenta supraveghere a specialiștilor. Fiecare vin obținut are povestea lui și uimește prin calitate, gust, miros și culoare. Aceste calități nu trec neobservate și adesea vinurile de Ostrov obțin medalii la cele mai importate concursuri din țară și străinătate.