Videoconferință București – Bruxelles: Analiza săptămânală a dosarelor pe agricultură și dezvoltare rurală aflate în lucru sub președinția română a Consiliului UE

madr videoconferinta

Marţi, 26 februarie 2019, ministrul Petre DAEA a convocat la sediul MADR cea de-a șasea videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și cu directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a Președinției Consiliului UE, alături de experți din aceste structuri.

Ministrul a fost informat asupra principalelor subiecte discutate în cadrul Comitetului Special pentru Agricultură (Regulamentele privind Planurile strategice, Organizarea Comună de Piață, Băuturile spirtoase etc) și despre stadiul negocierilor purtate cu statele membre în vederea atingerii obiectivelor propuse. Dosarele discutate se vor regăsi pe agenda următorului Consiliu AgriFISH, ce se va desfășura în luna martie, precum si alte subiecte precum bioeconomia.

Ministrul Petre DAEA a făcut referire la progresele echipei Președinției Românei în domeniul pescuitului, sector în care s-au finalizat deja cinci dosare, felicitându-i încă o dată pe toți cei care au lucrat pentru atingerea acestor ținte. De asemenea, ministrul a punctat că sectorul de acvacultură este foarte important și trebuie să lucrăm în permanență pentru a găsi soluții pentru dezvoltare și progres.

Totodată, alături de experții de la Bruxelles, ministrul Petre Daea a inventariat evenimentele ce se vor organiza în cursul lunii martie în România, în contextul Președinției Consiliului UE, punând accentul pe detaliile organizatorice și logistice.

Reamintim faptul că în domeniul agriculturii și pescuitului au fost programate pentru a fi închise 4 dosare, însă datorită ritmului susținut de lucru al tuturor celor implicați în acest proces, numărul dosarelor rezolvate până la această dată a ajuns la 9.