Top hibrizi Euralis Seminţe – Primăvara 2019

Euralis hibrizi prmavara

HIBRIZI PORUMB

ES FARADAY, FAO 350, este hibridul lider al gamei Euralis. Acesta beneficiază de genetica Tropical Dent® care îi conferă stabilitate, randament şi uscarea rapidă a boabelor. Hibridul Are un sistem radicular robust, foarte bine dezvoltat (concept Roots Power®), precum şi rădăcini lungi și dense care penetrează chiar şi solurile mai compacte, pentru o utilizare mai bună a rezervelor de apă şi a nutrienţilor din sol, oferind plantei o toleranță crescută la secetă. Unghiul optim al rădăcinii, de 45 de grade, conferă plantei toleranță sporită la cădere. Prezintă vigoare foarte bună la pornirea în vegetație.

ES METHOD, FAO 380, este tot un hibrid cu genetică Tropical Dent® care îi agisură stabilitate, randament şi uscarea rapidă a boabelor. Are un efect de compensare foarte bun, caracteristică vizibilă în caz de densități reduse și aport ridicat de substanțe nutritive. Hibridul este recomandat pentru obținerea de siloz timpuriu în zonele submontane. Are un efect „stay green” pronunțat, tulpină subțire și raport foarte bun știulete/plantă întreagă. Prezintă stabilitate în toate condiţiile de cultură.

ES GALLERY, FAO 340, este de asemenea un hibrid cu genetică Tropical Dent®, având ca avantaje stabilitatea, randamentul şi uscarea rapidă a boabelor. Are o vigoare foarte bună la pornirea în vegetație şi un număr mare de rânduri pe ştiulete. Hibridul are performanțe deosebite în condiții de cultură intensivă, fiind pretabil la densități ridicate. Asigură un potențial ridicat de producție.

ES MYLORD, FAO 360, un alt hibrid cu genetică Tropical Dent®, este caracterizat de stabilitate, randament şi uscarea rapidă a boabelor. Rădăcina viguroasă poate penetra ușor solul compact, oferind un randament mai bun, indiferent de tehnologia aplicată (concept Roots Power®). Prezintă securitate sporită la recoltare, conferită de toleranța mare la frângere. Hibridul are stabilitate indiferent de condițiile climatice, acest fapt fiind datorat unei toleranțe crescute la secetă.

Euralis porumb

HIBRIZI FLOAREA-SOARELUI

ES JANIS CLP este un hibrid semi-tardiv, linoleic, cu sistem erbicid Clearfield® Plus. Are rezistență genetică la Orobanche până la rasa G. Conținutul de ulei este de 47%. Hibridul are un comportament agronomic excelent şi prezintă toleranță foarte bună la stresul climatic. Pierderile la recoltare sunt minime, datorită unei talii reduse.

ES GENESIS CLP este un hibrid timpuriu, linoleic, cu sistem erbicid Clearfield® Plus. Are rezistență genetică la Orobanche până la rasa G. Conținutul de ulei este de 48%. Hibridul prezintă o vigoare excelentă la pornirea în vegetaţie, stabilitate şi randament în condiţii climatice variate. Se remarcă prin toleranța foarte bună la cădere, având un potențial de producție asemănător cu cel al hibrizilor semi-tardivi. Perioada de vegetație este foarte scurtă, de 104 zile.

ES TERRAMIS CL este un hibrid semi-tardiv, linoleic, cu sistem erbicid Clearfield®. Are rezistență genetică la Orobanche până la rasa F. Conținutul de ulei este de 47%. Hibridul prezintă multiple avantaje: vigoare foarte bună la răsărire, masă hectolitrică foarte bună, toleranță ridicată la stres, o tulpină scurtă şi robustă ce îi conferă o toleranță foarte bună la cădere. Este cel mai vândut hibrid linoleic din gama Euralis.

Euralis floare1

HIBRIZI SORG

ES ALIZE este un hibrid semi-timpuriu, simplu, cu boabe roşii, având un panicul semi-compact. Hibridul este caracterizat printr-un profil agronomic excelent, adaptat la toate condițiile de cultură. Asigură producții securizate datorate toleranței ridicate la frângere și scuturare. Înălțimea plantei este de 118 cm . Este cel mai performant și bine vândut hibrid de sorg din gama Euralis.

ES FOEHN este un hibrid semi-timpuriu, simplu, cu boabe de culoare cărămizie, având un panicul semi-compact. Hibridul prezintă un profil agronomic excelent: vigoare excelentă la pornirea în vegetație, sensibilitate scăzută la sterilitatea apicală, toleranță ridicată la frângere și scuturare. Are un potenţial ridicat de producţie atât în condiţii de secetă, cât şi în condiţii normale. Înălțimea plantei este de 123 cm.

ES BMR GOLD X este un hibrid semi-tardiv pentru siloz, de tip BMR, cu nervură mediană de culoare maronie. Hibridul prezintă multiple avantaje: palatabilitate excelentă, digestibilitate foarte mare, de 60%, un conținut ridicat de zaharuri solubile, de 22%, fiind foarte adaptat la condiții de secetă. Timpul de 115-130 zile între semănat și recoltat  asigură 30% materie uscată. Având un panicul steril, nu produce semințe. Se pretează la cosit pentru obținerea fânului, fiind excelent și pentru cultura a II-a. Înălțimea plantei este de 220-270 cm.

Euralis sorg