Summit Agro România lansează campania 2019

summit eveniment

Compania Summit Agro România a organizat la Hotelul Ana Hotels Sport din Poiana Brașov, în data de 31 ianuarie a. c., „Întâlnirea Anuală a Distribuitorilor”, un eveniment prilejuit de lansarea campaniei 2019. Tema simpozionului din acest an a reunit cinci elemente vitale pentru orice cultură agricolă. Apa, Aerul, Focul și Pământul sunt elementele clasice și la îndemâna oricui, însă Summit Agro, cel de-al cincilea element, îmbrățișează toate aceste componente și oferă produse adiacente care fac diferența.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși specialiști, parteneri, fermieri, dar și a presei agricole. Noutățile nu s-au lasat așteptate nici în acest an, compania având chiar de la 1 februarie un nou Președinte, în persoana doamnei Dr. Ing. Patricia Maria Știrbu, cu o experiență în agricultură de peste 20 de ani, la companii multinaționale, în România, precum și la nivel european și global. Noutățile se extind și la nivel de grup, din 2019 Președinte al grupului Sumi Agro Europe fiind domnul Tomoaki Tetsu, cu peste 25 de ani de experiență în domeniul agriculturii la nivel european și global.

Specialiștii care au luat cuvântul în cadrul manifestării au fost: Patricia Maria Ştirbu, noul președinte Summit Agro România, Silviu Caimac, director marketing Summit Agro România, Tomoaki Tetsu, președinte Summit Agro Europa și Xabier Gainzarain Domaica, product manager Futureco Bioscience.

Silviu Caimac, director de marketing Summit Agro România, care a fost și moderatorul evenimentului, a urat bun venit tuturor participanților la evenimentul de lansare a campaniei 2019, invitându-i pe aceştia să urmărească filmul corporate Summit Agro România, care a vizat o scurtă prezentare a companiei.

„Experiența și tehnologia japoneză sunt cuvintele cheie pentru activitatea Summit Agro România de peste 21 de ani. În 1997, Summit Agro Europa, care aparține Grupului Sumitomo Corporation Japonia, a intrat pe piața de agribusiness din România. Sumitomo aniversează în curând 400 de ani de activitate în 116 de țări, având peste 74.000 de angajați. În România, activitatea Summit Agro înseamnă comerțul cu produse pentru protecția plantelor, fertilizanți foliari, biostimulanti și produse bio.

Suntem singura companie 100%  japoneză din piața agro ce oferă pachete complete de protecție și nutriție a plantelor ce pot fi utilizate pe parcursul întregului ciclu de producție. Produsele sunt bine repartizate în mai multe categorii, pentru ca ajutorul acordat fermierilor să fie cât mai precis, de la insecticide, acaricide, insectoacaricide, moluscocide, fungicide, erbicide, adjuvanți, tratament sămânță, dezinfectanți pentru sol și până la fertilizanți. Portofoliul de produse este structurat astfel încât să acopere și să ofere protecție pentru o varietate de culturi: legume, fructe, floarea soarelui, rapiță, cereale păioase.

Sumitomo Corporation este o companie inovatoare care a dezvoltat segmente noi pe piață, iar fermierii români pot folosi insecticide de sol cu efect de starter și fertilizanți lichizi unici pe piață. Parteneriatele puternice cu distribuitori naționali și regionali, precum și suportul tehnic al specialiștilor Summit Agro sunt motive în plus pentru toți fermierii mari sau mici să folosească produsele noastre”, s-a menţionat în filmul corporate Summit Agro România.

În continuare, domnul Tomoaki Tetsu, președintele Summit Agro Europa, a salutat cordial toți participanții și a prezentat cartea de vizită a companiei Sumitomo Corporation. „Astăzi este o zi foarte importantă pentru Summit Agro România, e ziua în care compania renaște și spun lucrul acesta pentru că are la conducere un nou președinte. Summit Agro România a pornit activitatea în 1997 și iată că are deja o istorie de 22 de ani. De aceea, compania mama, Sumitomo Corporation decide să asigure și să dezvolte în continuare această afacere de succes consolidată în România.

Am să vă prezint pe scurt cine este Sumitomo Corporation. Compania are o istorie care datează din 1630, avem o cifra de afaceri de peste 2 miliarde de dolari, la sediul nostru din Tokyo sunt peste 5000 de angajați, avem un total de aproximativ 700 de sucursale și 74.000 de persoane care lucrează pentru Sumitomo Corporation. Corporația are activități comerciale în diferite domenii, precum industria de metale, transporturi şi sisteme de construcţii, mediu şi infrastructură, media, bunuri şi servicii pentru îmbunătăţirea stilului de viaţă, resurse minerale, energie, produse chimice şi electronice, folosindu-și cu cele mai bune rezultate «punctele forte integrate».

Aceste activități comerciale includ vânzarea unei game variate de produse și servicii atât în Japonia, cât și la nivel internațional. Avem un total de 23 de subdivizii, iar noi facem parte din categoria Life Science. În cadrul acesteia sunt două departamente, cel de Agri Science și cel de Crop Science. Departamentul Agri Science este orientat către comerț cu produse agrochimice, semințe și vânzări de inputuri, iar departamentul Crop Science este pentru manufacturare, producție, fertilizanți și vânzări engros. Vânzările totale ale Grupului Sumitomo se ridică la 1,5 miliarde de dolari.

În octombrie 1917, Sumitomo Corporation a investit în compania japoneză, Nileworks, care a dezvoltat cu succes prima dronă din lume complet automată, cu o precizie de zbor de câteva zeci de centrimetri de la sol. În acest moment, compania dezvoltă un nou sistem de agricultură de precizie care va pune în folosință dronele echipate cu o tehnologie ce permite să analizeze culturile de la doar 30 cm și să diagnosticheze în timp real sănătatea și creșterea plantelor, utilizând astfel cantitatea optimă de fertilizanți și produse agrochimice.

Cât despre Summit Agro România, pot să spun că am avut onoarea de a primi acceptul doamnei Știrbu de a se alătura echipei Summit Agro România în calitate de Președinte și avem toată încrederea că va reuși cu succes să continue dezvoltarea companiei pe termen mediu cât și lung. Vedem acest moment ca un nou început, un nou drum plin de realizări și succes pentru Summit Agro România, alături de care voi fi și eu cu tot suportul necesar atunci când și dacă va fi nevoie”, a menţionat Tomoaki Tetsu.

La rândul său, noul președinte al Summit Agro România, doamna Dr. ing. Patricia Maria Știrbu, absolventă a USAMV Cluj-Napoca, având doctorat în fitopatologie şi experiență profesională în companii importante din domeniul protecției plantelor, a declarat: „Chiar și după 14 ani de activitate în străinătate pot să spun că încă sunt un produs 100% românesc. Doresc să subliniez că școala românească este foarte bine apreciată la nivel internațional.

Prezența mea aici este o coincidență minunată, pentru că în urmă cu 20 de ani, tot pe scena acestui hotel, mi-am început cariera în domeniul produselor de protecția plantelor, iar astăzi trăiesc emoțiile unui nou început pe care îl aștept cu mare drag. Am acceptat cu entuziasm și încredere propunerea de mă alătura echipei Summit Agro România, împreună cu care voi depune toate eforturile pentru a duce compania mai departe cu succes, contribuind activ la dezvoltarea și creșterea ei bine meritată după cei 22 de ani de existență.

După un an cu provocări, atât pentru întreaga industrie, cât și pentru compania Summit Agro România, sunt pregătită ca, alături de o echipă bine structurată, luptătoare, să depășim toate noile provocări și să reușim să mergem mai departe cu realizări multiple.”

Compania Summit Agro România, lansează și în acest an produse noi, inovatoare, în pas cu noile tendințe, din categoria produselor Bio, cu utilizare atât în agricultura convențională, cât și în cea organică. Se consolidează în acest fel și segmentul din portofoliu, în linie cu viziunea pe termen lung a companiei, păstrând calitatea produselor și serviciilor.

Prezent la eveniment, domnul Xabier Gainzarain Domaica, Product Manager Futureco Bioscience S.A., a făcut o prezentare detaliată a noului produs NoFly WP, care face parte din gama Seipro și este un insecticid bio, având rezultate excelente  în Spania, dar și în întreaga Europă. „Noul produs face parte din gama Bio – Seipro. «Sei» vine de la seicho, care în limba japonează înseamnă creștere și «pro» – un produs pentru profesioniști. NoFly WP – este un insecticid  biologic pentru utilizare atât în spații închise, cât și deschise. Acesta are ca substanță activă o concentrație mare de blastospori vii ai ciupercii parazite «Paecilomyces (Isaria) fumosoroseus», tulpina FE 9901 și alte ingrediente inerte de natură organică. NoFly WP este un produs natural care combate musculița albă de seră, iar în alte țări a controlat și afidele, tripşii, puricii meliferi și alte insecte dăunătoare.

Produsul este compatibil cu multe substanțe chimice, ceea ce îl face un instrument excelent pentru utilizarea sa într-un program integrat de combatere a dăunătorilor. Acesta poate fi aplicat în orice fenofază de dezvoltare a plantei, iar în final nu are nevoie de timp de pauză pentru că oferă o producție fără reziduuri. Doza recomandată de aplicare este de 200-250 g/100 l de apă. NoFly WP este un bioinsecticid de contact, se aplică foliar, asigură o foarte bună acoperire  a suprafeței foliare și se foloseşte utilizând instalațiile convenționale de stropit. Tratamentul se începe la primele simptome de atac și se recomandă 4 aplicări la fiecare 5-7 zile. Produsul ajută la reducerea populațiilor de insecte dăunătoare și controlează atacul dăunătorilor chiar și în perioada de recoltare”, a menţionat specialistul spaniol.

În încheiere, Silviu Caimac a prezentat realizările Sumit Agro România în cei 22 de ani de activitate împreună cu partenerii săi. „Sumitomo Corporation se află la ora actuală în top 3 companii și va aniversa 100 de activitate în decembrie 2019. Sumit Agro România, în cei 22 de ani de activitate, a lansat peste 200 de mărci de produse de protecția plantelor și a realizat peste 1.000 de evenimente. Am înfiinţat peste 500 de loturi demonstrative la aproximativ 25 de culturi, am vândut peste 35.000 de tone de produse și am dezvoltat segmente noi de piață pentru semințe, dar și fertilizanţi. Sumit Agro România este actualmente un centru zonal de vânzări atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova, Croația, Serbia, Slovenia, Albania și Macedonia.

Proiectele de succes din 2018 au fost Mospilan 20 SG şi Novadim Progress, fungicidele Cyflamid 5 EW, Topsin 70 WDG, erbicidele Nisshin, Targa Super, precum şi fertilizanţii Fertigofol Ultra, Sulfomax şi BrasiPro. Totodată, menționez și Trika Expert, un produs UNIC pe piața insecticidelor cu aplicare la sol, prin faptul că încorporează în aceeași granulă substanța activă Lambda-Cihalotrin – 4g/kg, dar și îngrășământ organomineral cu efect starter, fosfor 35% și azot 7%, oferind astfel protecție și energie radiculară.

De asemenea, noutățile în portofoliul 2019 se referă la Gama Seipro care conține biostimulatori de top, precum Shigeki – pe bază de alge, Kaishi – cu aminoacizi, dar și două produse noi: Kinactiv fruit – care sporește proprietățile fructelor, plus Kinactiv root – biostimulator pentru înrădăcinare. Un alt produs nou în 2019 va fi și erbicidul Lancelot Super.

Dr. Sumi vă oferă în continuare sfaturi și servicii post vânzare. Am lansat anul acesta un site nou, www. summit-agro.ro, iar pe partea de digital marketing avem pagina de facebook şi canalul de youtube, astfel încât să fim cât mai aproape de fermieri și distribuitori”, a încheiat Silviu Caimac.