Solicitările Uniunii „Salvăm Țăranul Român” privind noua alocare bugetară

Printr-o informare de presă trimisă pe adresa redacției, Uniunea „Salvăm Țăranul Român” își face cunoscute solicitările adresate factorilor de decizie privind noua alocare bugetară pentru perioada de tranziție 2021-2022.

Astfel, USTR solicită suplimentarea de fonduri alocate sub-măsurii 6.1 – sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri de la 100 mil. euro la 200 mil. Euro, creșterea valorii unui proiect de la 40.000 la 60.000 euro și de la 50.000 – 70.000 euro, creșterea performanțelor economice alte exploatației prin comercializarea producției proprii în procent de minimum 50% din valoarea primei tranșe de plată, dar și ca demararea implementării planului de afaceri să înceapă în termen de maximum 6 luni de la data semnării deciziei de finanțare.

De asemenea, lista cu solicitări cuprinde și modificarea criteriilor de selecție și a punctajelor acordate pentru vacile de lapte, a păsărilor și reintroducerea criteriilor prioritare, cu priorizitarea următoarelor: vacile de lapte, legume (preferabil câmp și spații protejate) și păsările (rațe, găini, curci, curcani, struți).

Un alt subiect vizează acordarea de punctaje pentru solicintații înscriși în agricultura ecologică. Încadrarea în activitate prioritară a legumelor în spațiile protejate (sere, solarii, ciupercării) și acordarea de punctaj prioritar.

Întreaga informare de presă a Uniunii „Salvăm Țăranul Român” o puteți citi aici.