Șefii serviciilor fitosanitare din statele membre UE vor participa la o întâlnire informală la Craiova

anf craiova

În perioada 6-8 mai, orașul Craiova, precum și localitățile Segarcea și Cezieni vor fi gazdele reuniunii informale a Șefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene (COPHs), organizată de Autoritatea Națională Fitosanitară. Această reuniune face parte din întâlnirile programate să aibă loc pe perioada exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

Programul reuniunii informale este construit astfel încât să demonstreze nivelul serviciului fitosanitar din România, iar vizitele în teren vor fi organizate pentru a sublinia practica obținerii materialelor de plantare sănătoase. În cadrul celor două sesiuni de discuții programate să aibă loc în prima parte a zilei de 7 mai vor fi abordate subiecte precum Anul Internațional al Sănătății Plantelor 2020, raportul celei de-a 14-a reuniuni a Comisiei pentru Măsuri Fitosanitare, desfășurată la Roma în luna aprilie, sau legislația terțiară pentru punerea în aplicare a Regulamentului privind Sănătatea Plantelor (UE) nr. 2031/2016 și Regulamentul Controale Oficiale (UE) nr. 625/2017.

Marţi, pe 7 mai, se va efectua prima vizită în teren, la fermieri din localitatea Segarcea, județul Dolj, urmată miercuri, 8 mai, de a doua vizită în teren, în localitatea Cezieni din județul Olt, la pepiniera dendrologică și silvică „Elias Bondrea”, care are scopul de a pune în evidență programele de monitorizare a organismelor dăunătoare plantelor, precum și procedura de inspecție în vederea emiterii pașaportului fitosanitar la speciile reglementate.