Saaten Union România. Beneficiile unui portofoliu complet și complex de semințe

Combinând genetica, inovația și performanța, portofoliul de semințe dezvoltat de SAATEN UNION aduce beneficii semnificative contribuind la profitabilitatea exploatatiilor agricole.

Pentru culturile de primavară, compania are ca scop principal crearea, ameliorarea, producerea de sămânță și introducerea în cultură a noilor soiuri și hibrizilor de floarea-soarelui, porumb, leguminoase fixatoare de azot, cum ar fi mazarea, soia sau lucerna, orzoaica de primăvară si ovăzul, cu toleranță ridicată la secetă, arșiță și cu un potențial ridicat de producție. Aducem in atentia fermierilor, hibrizi de floarea-soarelui din toate tehnologiile de erbicidare și anume: tehnologia tribenuron-metyl, Clearfield, Clearfield Plus si conventională, la porumb hibrizi din grupe FAO de la 250 până la 600 FAO.

Semințe de Floarea-Soarelui: Toleranță, Rezistență și Randament

Pentru cultura de floarea soarelui, SAATEN UNION aduce pe piață un portofoliu extins de semințe cu caracteristici remarcabile. Beneficiind de cercetări avansate în domeniul ameliorarii, semințele de floarea soarelui SAATEN UNION pentru primăvara 2024 au o dezvoltare uniformă, toleranță și rezistențe genetice la diverși pateogeni Fermierii pot beneficia astfel de o tehnologie avansată care maximizează randamentul și reduce riscurile asociate cultivării de floarea soarelui.

Valparaiso CLP – un hibrid nou de floarea-soarelui, de maturitate semi tardiva, cu rezistenta la Plasmopara halstedii. Talia plantelor este compacta si robusta, poziția calatidiului este aplecata. Principalul avantajul al hibridului Valparaiso CLP este potențialul de producție foarte mare.Victory CL – hibrid din tehnologia CLEARFIELD,  cultivat cu succes in toate fermele din Romania. Are o talie medie, este uniform, prezinta un pachet fitosanitar de excepție cu rezistente la: Plasmopara halstedii, Puccinia helianthi, Septoria helianthi, Phoma MacDonaldi, Phomopsis helianthi, Veticillium wilt, Erysiphe cichoracearum.

Alexa SU – un hibrid de floarea-soarelui semi timpuriu, creat in propriul centru de ameliorare al companiei SAATEN UNION, are o reputație bine meritata in Romania deoarece a dovedit stabilitate si potențial mare de producție. O caracteristica importanta a acestui hibrid este rezistenta la frângere si la parazitul Orobanche spp. A-F. Pentru aceeasi categorie de hibrizi, toleranti la tribenuron-metil, compania comercializeaza si alti hibrizi: Davero SU, Neta SU si Stinger SU.

Porumb de Ultimă Generație: Randament și Performanță

SAATEN UNION aduce în prim-plan hibrizi de ultimă generație, adaptati să răspundă exigențelor ridicate ale fermierilor profesionisti. Hibrizii de porumb SAATEN UNION sunt selectați pentru a oferi toleranțe și rezistențe sporite la factorii de stres, cum ar fi seceta și boli specifice. Aceste caracteristici fac ca semințele de porumb să fie o alegere ideală pentru fermele care doresc să obțină randamente ridicate și să își optimizeze costurile de producție.

SM WAWEL – FAO 250 – este un hibrid de porumb, Zea mays, conv. aorista, cu o talie mica a plantelor si inserția știuleților este medie.  Grupa de maturitate extra timpurie ii oferă diferite avantaje si permite fermierilor din Romania sa il semene in diferite densități, inclusiv in densități mari si sistem certificat BIO.  O caracteristica importanta a acestui hibrid este ca evita nu numai arsita din perioada polenizarii dar evita si atacul de Helicoverpa armigera, care este unul foarte redus, aproape inexistent.  Acest hibrid se pretează inclusiv in cultura succesiva, după orz, in zonele de cultura cu precipitații corespunzătoare sau in sole irigate.

Spartan FAO 320 – se remarca prin stabilitatea producțiilor indiferent de an. Are o vigoare extraordinara inclusiv in anii răcoroși, când avem temperaturi scăzute in primele stadii de dezvoltare. Timpurietatea sa îl face pretabil pentru condiții grele de seceta si arșița. In condiții optime de cultura dezvolta 18-20 de rânduri de boabe pe stiulete.

Kabanero FAO 340 – este un hibrid nou, foarte bine adaptat pentru conditiile pedoclimatice din Romania, dovada testarilor noastre din camp in diverse zone ale tarii.  Prezinta un aparat foliar foarte bine dezvoltat, tulpini puternice si  o toleranta foarte buna la seceta. Este special creat pentru productii mari si stabile.

Replik FAO 380 – principalul factor care ii oferă o toleranta remarcabila la seceta si il ajuta sa realizeze producții ridicate in toata Romania, il reprezintă indicele foliar scăzut. Talia acestui hibrid este medie iar suprafața foliara este bine proporționata. Nu este destinat pentru siloz, a fost creat doar pentru recoltat mecanizat si întotdeauna a asigurat randament peste medie in fermele din Europa. Este un hibrid de genetica noua, un hibrid care suporta densități ridicate si are un randament foarte bun.      

Prin inovație, dedicare și responsabilitate, SAATEN UNION continuă să fie un partener de încredere pentru fermierii români.