Recomandarea Lidea – soiuri de grâu high-proteice

Grâul este fără îndoială, cel mai important aliment utilizat în hrana oamenilor. Se cultivă grâu în special pentru producerea pâinii, dar și pentru o paletă largă de produse: paste făinoase, produse de patiserie etc., însă poate fi utilizat și în industrie, la producerea de amidon, glucoză, dextrină și chiar alcool. Utilizarea subproduselor rezultate din procesarea grâului, tărâțele – sunt un excelent furaj concentrat.

Interesul cel mai mare îl au indicatorii și parametrii de calitate ai grâului folosit în hrana omului. Pe lângă tehnologia folosită și factorii de vegetație, indicatorii sunt dați de factorii genetici, de aceea, pe lângă productivitate, toleranța la secetă și boli, Lidea cercetează și investește foarte mult și în axele calitative.

În portofoliul nostru, toate soiurile de cereale, au o calitate bună și foarte bună. Iar când vorbim de indicii de calitate, vorbim despre proteină, gluten și indici de sedimentare, necesari în industria de specialitate.

IZALCO CS, este un soi de grâu timpuriu, aristat, pe care îl recomandăm pentru industria de morărit, cu un indice proteic cuprins între 14-18 % și gluten 32-38%.  Este un soi foarte echilibrat în ceea ce privește indicii de panificație, fiind utilizat pentru amestecuri amelioratoare. Se pretează pentru agricultură în sistem ecologic.

SOLINDO CS, este un soi de grâu timpuriu, aristat, care valorifică toate agrofondurile și menține un potențial bun de randament chiar și în solurile superficiale. Raportul echilibrat între productivitate, conținut în proteină 13-16%, gluten 29-33% și greutatea specifică, satisfac cerințele traderilor. Se pretează și la semanatul tardiv, spre sfârșitul sau în afara epocii optime de semănat.

SOMTUOSO CS, este un soi de grâu semitimpuriu, aristat, cu un profil sanitar bun, rezistent la cădere și frângere, având un indice proteic cuprins între 13.5-16% și gluten 29-34%, ceea ce îl recomandă ca unul din soiurile cu potențial, ce poate fi cultivat în toate zonele de cultura din țară.

SONATINE CS, este un soi de grâu nou, extratimpuriu, aristat, cu potențial excelent de producție și o calitate foarte bună, având un indice proteic cuprins între 13 -16% și gluten 28-34%. Se pretează și la semănatul tardiv spre sfârsitul sau în afara epocii optime de semănat.

Recomandăm fermierilor să cultive cu încredere soiurile de grâu high-proteice Lidea și să contacteze reprezentanții locali pentru oferta comercială.