Poettinger – 150 de ani de succes

Anul acesta se anunță o mare aniversare pentru Pöttinger, compania austriacă de tehnologie agricolă. „Onorați trecutul – fiți viitorul” este sloganul sub care Poettinger sărbătorește povestea de succes, de 150 de ani. Afacerea care a început într-un mic atelier din localitatea Grieskirchen, Austria, s-a transformat într-un producător de utilaje agricole de renume la nivel internațional.

Încă din 1871 se prevedea succesul

Totul a început la un festival, unde Franz Pöttinger, un ceasornicar din secolul al XIX-lea inovator și cu viziune spre viitor, a prezentat teoria conform căreia precizia unui ceas ar putea fi aplicată și mașinilor pentru a facilita munca grea a fermierilor. Acest lucra a marcat apariția mașinii de tocat furaje. Și pentru aceasta, el a primit Medalia de Argint la Linz Festival (Austria) în 1871. Acest lucru s-a petrecut acum 150 de ani, în același an în care compania Poettinger a fost fondată. De atunci, Pöttinger a servit cu suces industria tehnologiei agricole.

În plus, față de mașina de tocat furaje, compania a produs prese și sortatoare de fructe, mașini de recoltat siloz și furaje, tocătoare de resturi vegetale și mașini de recoltat cartofii. În anii 1950, una dintre cele mai vândute mașini a fost un încărcător pentru fân, paie, iarbă și frunze de sfeclă. Câțiva ani mai târziu, grebla transportatoare a revoluționat agricultura pajiștilor. Acest lucru a deschis calea către „gama de produse ecologice”. În urma dezvoltării continue, încărcătorul pentru fân a devenit în scurt timp precursorul remorcii cu autoîncărcare. Pöttinger a fost de atunci liderul pieței mondiale pe acest segment.

Achiziționarea, în 1975, a unei fabrici de pluguri din regiunea Bavaria (Germania) a deschis ușa pentru Poettinger de a intra pe piața utilajelor de lucrări ale solului. Grapele cu discuri, cultivatoarele și plugurile au fost apoi adăugate la gama de produse. Al treilea domeniu cheie de competență adus în portofoliul companiei a fost tehnologia semănătorilor. Compania a intrat cu succes pe această piață în 2001 prin preluarea fabricii Rabe din Bernburg (Germania).

Steagurile Pöttinger sunt ridicate în toată lumea

După primele expoziții la târgurile din Austria și țările vecine, succesul internațional a început în 1999, odată cu înființarea primei filiale de vânzări din Franța. Alte 14 filiale din Europa, SUA și Asia au urmat, cea mai recentă realizare fiind deschiderea filialei din Polonia în 2020.

Onorați trecutul – fiți viitorul

Pöttinger a fost întotdeauna alături de fermieri. Evenimentele recente, în special, au arătat cât de important este ca toată lumea să aibă o cantitate suficientă de alimente de înaltă calitate. „La Pöttinger lucrăm pentru succesul clienților noștri de mai bine de 150 de ani. Ca și companie de familie, Pöttinger își asumă responsabilitatea pentru generațiile viitoare și pentru mediu. Este datoria noastră să dezvoltăm tehnologia agricolă care să permită și să promoveze toate aspectele legate de agricultură și în viitor”, este modul în care Gregor Dietachmayr, purtătorul de cuvânt al echipei de management, prezintă strategia companiei pentru viitor.

Utilajelele agricole Poettinger sunt comercializate în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate. În prezent NHR Agropartners  deţine o reţea de 13 filiale care oferă o gamă complexă de produse şi servicii: vanzare utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, mai mult de 230 de angajati şi în portofoliu mărci de top distribuite exclusiv cum ar fi DEUTZ-FAHR, JCB, Hardi, Bogballe, Sfoggia, Einboeck pentru a numi doar câteva dintre acestea. În activitatea NHR Agropartners pilonii de bază îi reprezintă stabilitatea şi sustenabilitatea, respectful faţă de client, încrederea în relaţiile construite, seriozitate şi cu certitudine, perspectiva în viitor.