Pixxaro™ Super – Inovaţia cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale şi perene combătute în cultura de cereale păioase

pixxaro800

Compania Corteva Agriscience este liderul detaşat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cotă de piaţă de 33%.

Corteva are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atât segmentul de toamnă prin erbicidul Bizon™, cât şi segmentul de primăvară prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™ şi Cerlit™ Super.

În România, cerealele de toamnă ocupă locul 2 ca suprafaţă, după cultura porumbului. Chiar şi în anii foarte dificili din punct de vedere agricol, cum a fost anul agricol 2018/2019 (secetă extremă, cerealele au răsărit în iarnă-primăvară), producţiile au fost relativ bune, iar acest fapt a condus la creşterea suprafeţei cu cereale păioase în sezonul agricol 2019/2020.

Dacă buruienile graminee afectează doar o parte din suprafaţa agricolă a ţării, buruienile dicotile anuale şi perene afectează culturile de cereale păioase de pe întreg teritoriul României.

Cea mai utilizată practică în România este erbicidarea de primăvară împotriva buruienilor dicotile anuale şi perene, erbicidare care rezolvă inclusiv pălămida şi volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă.

Pachetul Pixxaro™ Super conţine 1 l Pixxaro (12 g/l halauxifen metil, 280 g/l fluroxipir, 12 g/l safener) şi 80 g Frontal 75 GD (75% tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafaţă de 4 hectare în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi perene.

Substanţa activă halauxifen metil, cunoscută sub denumirea de brand Arylex™ active, este prima moleculă care aparţine noii clase Arylpicolinates.

Buruienile dicotiledonate anuale şi perene combătute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai păgubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumăriţa (Fumaria officinalis), hrişca urcătoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turiţa (Galium aparine), pălămida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).

Din soluţiile existente în piată, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicată pe turiţă (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigură soluţie pentru combaterea macului din cultura de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice (Papaver rhoeas).

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de încredere soluţie în combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) şi pălămida (Cirsium arvense).

Arylex™ active este substanţa activă cu un mod foarte rapid de acţiune, începând de la temperaturi de 2-3 grade Celsius. Are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).

Pe lângă avantajele menţionate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat în conformitate cu recomandările din etichetă şi materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru cereale şi nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar în condiţii de secetă extremă şi în situaţiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

În concluzie, Pixxaro™ Super este inovaţia cu cel mai larg spectru de combatere a  buruienilor dicotiledonate anuale şi perene din cultura de cereale păioase, cu acţiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultura de cereale, putându-se aplica până la faza de burduf, fără a crea probleme pentru culturile succesive.

Ion Mutafa – Category Marketing Manager Herbicides Corteva Agriscience