Petre DAEA (MADR) și Eran RAIZMAN (FAO) vor fi prezenți la SIIC 2019

siic19 

Seminarul Integrat INDUSTRIA CARNII.RO 2019 – „Tehnologii moderne pentru industria cărnii din România” va avea loc pe 9 și 10 aprilie 2019, la Ramada Parc, din București. Evenimentul, organizat de Addor Events, va reuni specialiștii și autoritățile din domeniu pentru a dezbate problemele care afectează sectorul.

SIIC 2019 va debuta, în seara de marți, 9 aprilie, cu o recepție privată, dezbaterile deschise presei urmând să aibă loc miercuri, 10 aprilie, începând cu ora 9.00, în Sala Terra a hotelului Ramada Parc din București.

Invitații sunt oameni de afaceri din industria cărnii – administratori de ferme, producători, retaileri -, dar și reprezentanți ai asociațiilor și autorități ale statului. Cu toții au un cuvânt greu de spus în deciziile care privesc viitorul acestui domeniu.

Cum putem rezolva criza forței de muncă? Ce și de unde importăm? Cum putem bloca extinderea focarelor de pest[ porcină africană? Sunt doar câteva dintre întrebările la care vom căuta răspuns în cadrul Seminarului Integrat INDUSTRIA CARNII.RO 2019 (SIIC 2019) – „Tehnologii moderne pentru industria cărnii din România”.

„De la furcă la furculiță” va fi conceptul pe care se va baza desfășurarea dezbaterilor. Practic, discuțiile vor trece prin toate sectoarele responsabile: fermă, procesare, retail. Vom stabili împreună care sunt tendințele spre care ne îndreptăm, care sunt oportunitățile pe care le oferă piața în acest moment, dar și care sunt sunt perspectivele din fiecare domeniu în parte.

De asemenea, specialiștii vor prezenta soluțiile tehnologice pentru creșterea și nutriția animalelor, pentru carnea proaspătă și pentru produsele fiert afumate și crud uscate. Întrucât se pune tot mai mult problema conservării resurselor și protejării mediului, în cadrul SIIC 2019 vom descoperi și care sunt cele mai noi tipuri de ambalaje reciclabile pentru industria cărnii.

Alt subiect care va fi abordat este legat de pesta porcină africană. Cum îți ferești afacerea în cazul amenințării virusului PPA? Ce faci dacă virusul apare în ferma sau în fabrica ta? Ne vor răspunde la aceste întrebări chiar cei care au trecut prin astfel de evenimente nefericite.

Brexit și post-Brexit reprezintă un alt subiect fierbinte. Vom încerca să aflăm ce se va întâmpla cu exporturile românești de carne către Marea Britanie.

 

Cifrele SIIC 2019:

– 20 de speakeri invitați;

– 100+ de participanți confirmați;

– două paneluri;

– 30 de teme de discuție;

– 4 prezentări ale partenerilor.

 

Invitați speciali:

– Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;

– Eran RAIZMAN, specialist FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură).

 

Speakerii SIIC 2019:

– Mary PANĂ, președinte Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine

– Eran RAIZMAN, Specialist FAO;

– Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;

– Grigore HOROI, vicepreședinte Asociația Română a Cărnii;

– Ioan LADOȘI, președinte Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România;

– Carmen GAVRILESCU, președinte Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu;

– George BĂDESCU, director executiv Asociația Marilor Rețele Comerciale din România;

– Ștefan PĂDURE președinte Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc;

– Iulian ILINCA, project manager UTILIA Foods Systems;

– Constantin ANASTASESCU, director de vânzări CIA ABOLIV;

– Radu TIMIȘ Jr, director comercial Cris-Tim;

– Virgil CIAUȘOIU, director comercial Avicarvil;

– Emilio BECKER, consultant internațional industria cărnii;

– Neculai APOSTOL, fondator Kosarom;

– Mircea CHIRU, manager general UTILIA Foods Systems;

– Nicolae CIULEAC, director general CARNIPROD;

– Petru ALEXE, Prof. Dr. Ing. Univ. Dunărea de Jos Galați;

– Adrian BALABAN, membru Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România;

– Adrian DOBRE, Managing Director MULTIVAC România;

– Ovidiu DUȘLEAG, director CAROLI Foods Group.

 

Mai multe informații despre acest eveniment puteți găsi pe site-ul industriacarnii.ro.