Participarea ministrului Petre Daea la târgul Agraria

agraria daea

Joi, 11 aprilie 2019, ministrul Petre Daea a deschis oficial cea de-a 25-a ediție a târgului Agraria, unul dintre cele mai apreciate târguri internaționale pentru agricultură, industrie alimentară și zootehnie și cel mai mare eveniment de profil din Transilvania, ce se desfășoară în perioada 11-14 aprilie 2019, în localitatea Jucu din județul Cluj.

Cu această ocazie ministrul a afirmat: ”Rodul muncii fermierilor este încununat de succes atunci când toți suntem împreună, când își dă mâna administrația cu interesul fermierilor, când își dau mâna toți cei care plămădesc rânduiala în țară, din respect pentru această muncă excepțională pe care o fac fermierii”.

Ministrul a salutat și a felicitat organizatorii pentru această inițiativă deosebită de a facilita întâlnirea dintre cercetători, mediul academic, producători de utilaje și pe toți cei care colaborează pentru obținerea de rezultate mai bune în agricultură.

Această manifestare constituie o oportunitate pentru fermierii din toată țara de a se informa cu privire la tendințele și noutățile referitoare la tehnologiile agricole, adaptate specificului fiecărei zone. La târg participă peste 300 de companii expozante din 10 țări, iar fermierii și specialiștii din domeniu au ocazia de a realiza schimb de informații și de a încheia parteneriate.

La această ediția aniversară, Comisia Europeană DG AGRI – Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală va fi prezentă cu un stand, ce are ca temă „De la fermă la consumator, alimente durabile pentru un stil de viață sănătos”. Astfel, experții europeni își doresc să informeze publicul asupra implicării Uniunii Europene în ceea ce privește asigurarea unei cantități suficiente de produse alimentare, sigure și de calitate pentru toți cetățenii.

De asemenea, Agenția Națională de Zootehnie, gazda salonului Zootehnica Show, dedicat digitalizării fermei zootehnice aduce în atenție posibilitățile de îmbinare optimă a productivității cu bunăstarea animalelor şi sustenabilitatea resurselor. Adoptarea digitalizării în sectorul zootehnic românesc reprezintă un subiect important de dezbatere, noile aspecte legate de digitalizare putând aduce valoare adăugată agriculturii românești.