Participare românească la expoziția BIOFACH 2019

biofach stands

O delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) condusă de subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima a participat, recent, la Nurenberg, la conferința organizată de Institutul de Cercetare a Produselor Ecologice ÖMKi din Ungaria, având ca temă ”Politica ecologică în Europa Centrală și de Est” și la Congresul IFOAM (Federația Internațională a Mișcărilor din Agricultura Organică) intitulat: ”O nouă Politică Agricolă Comună pentru ferme sănătoase, oameni și o planetă sănătoasă”.

Evenimentele au fost organizate în marja expoziției BioFach, târg de produse ecologice ce se organizează anual și reunește expozanți din peste 130 țări ale lumii. În cadrul Centrului Expozițional Messe-Nürnberg sunt prezentate produse ecologice de calitate.

Cele două standuri ale României, în cadrul acestei expoziții au fost reprezentate de un număr de peste 30 de operatori certificați în sistemul de agricultură ecologică, eveniment cu ocazia căruia și-au promovat produsele ecologice, precum: miere, uleiuri, o gama variată de fructe de padure, cătină, branzeturi, nuci, vin etc.

În intervenția sa din cadrul conferinței “Politica ecologică în Europa Centrală și de Est”, subsecretarul de stat Dima s-a concentrat asupra priorităților pe care România le deține în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al agriculturii ecologice, respectiv creșterea numărului de operatori și a suprafețelor certificate ecologic, precum și o mai bună organizare a pieței producătorilor, procesatorilor și a comercianților din sectorul de agricultură ecologică.

La Congresul IFOAM oficialul MADR a expus elementele principale ale noii Politici Agricole Comune și a prezentat activitatea pe care România o desfășoară la Președinția Consiliului Uniunii Europene pe domeniul agricultură.