Compania Corteva Agriscience™ – Divizia de Agricultură a DowDuPont a organizat în data de 20 iunie a.c., la sediul fabricii Pioneer Hi-Bred România din Afumați, evenimentul de presă Media Club. Jurnaliştii prezenţi au participat la un test interactiv privind dezvoltarea agriculturii, punând totodată întrebări tematice reprezentanţilor companiei.
În deschidere, Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience™ România şi Moldova, a prezentat echipa şi a subliniat şi importanţa companiei în contextul dezvoltării unei agriculturi performante.
“Obiectivul Corteva Agriscience™ – Divizia de Agricultură a DowDuPont este să devină un actor important pe scena agriculturii locale, combinând activitățile DuPont Pioneer, DuPont Protecția Plantelor și Dow AgroSciences. Compania a atras cele mai promițătoare talente și a dezvoltat tehnologii, inovații și centre de cercetare care îi oferă posibilitatea de a transforma domeniul alimentar, ajutând astfel fermierii să beneficieze de culturi mai sănătoase și mai productive. Pentru aceasta, compania utilizează mai puține resurse naturale și contribuie la asigurarea unui lanț alimentar sigur și sustenabil pentru consumatori. Departamentul de cercetare al Corteva Agriscience™ este cel mai mare din România și cuprinde 24 de specialişti şi promite că va deveni cea mai mare echipă de cercetare în domeniul agricol din ţara noastră”, a precizat Maria Cîrjă.
În continuare, Igor Teslenko, Director Europa Centrală şi de Est, Corteva Agriscience™, a vorbit despre obiectivul companiei, ţinând cont de provocările legislative şi climatice. Specialistul a punctat şi importanţa pe care Corteva Agriscience™ – Divizia de Agricultură a DowDuPont o acordă departamentului de cercetare.
“Corteva AgriscienceTM va deveni independentă şi se va lista la bursă până în luna iunie 2019. La ora actuală, Corteva AgriscienceTM este lider global în producţia agricolă în peste 130 de ţări şi deţine facilităţi de cercetare de talie mondială care sprijină inovaţia şi noile tehnologii din agricultură. Vânzările globale ale companiei au atins cifra de 14 miliarde de dolari. Activitatea se sprijină pe platforme de afaceri vaste, echilibrate și diversificate pentru semințe și protecția plantelor cu importanță comercială globală.
Genetica performantă Corteva AgriscienceTM înglobează varietățile, soiurile și hibrizii de la următoarele specii: porumb, floarea-soarelui, soia, rapiță, lucernă, bumbac, orez, grâu și alte cereale păioase, sorg. Soluțiile de protecția plantelor se referă la erbicide pentru cereale, erbicide pentru porumb și soia, fungicide, insecticide, administrarea pășunilor, erbicide pentru pomi și vița de vie, controlul dăunătorilor pentru gazon și plante ornamentale. Producţia globală şi consumul de bunuri alimentare se apropie de niveluri record. Preţurile ating niveluri ridicate, similare celor înregistrate în urmă cu trei ani. România poate profita de acest context, iar sectorul agricol poate avea un impact important în economie.
Corteva AgriscienceTM, cu portofoliul sau echilibrat va ajuta fermierii să crească productivitatea şi să obţină rezultate mai bune. Împreună vom putea aloca mai multe resurse pentru cercetare, punând în valoare cunoştinţele agronomice şi capacităţile ştiinţifice ale echipei pentru a crea produse noi, servicii şi tehnologii care vor mări productivitatea şi calitatea recoltelor, sprijinind obiectivele de afaceri ale partenerilor noştri şi ajutând fermierii să prospere”, a declarat Igor Teslenko.
La rândul său, Jean Ionescu, Country Leader, Corteva Agriscience™, România şi Moldova, a prezentat tehnologiile companiei din portofoliul 2018. “Am adus la un loc punctele forte ale DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences și astfel vom putea beneficia de o prezenţă globală, cunoştinţe şi resurse multiple, pentru a ajuta fermele şi fermierii să prospere oriunde. Împreună formăm un lider agricol unic.
Filiala din România a companiei Corteva AgriscienceTM este parte a diviziei comerciale Europa Centrală şi de Est şi are 145 de angajaţi cu normă întreagă, plus aproximativ 450 de angajaţi sezonieri. Departamentul de cercetare al companiei este cel mai mare din România şi cuprinde 24 de specialişti. Prioritățile companiei noastre sunt bine stabilite. În acest moment, în România, suntem compania lider de piață în furnizarea semințelor de porumb și floarea-soarelui, dar și la erbicidele pentru păioase. La rapiță ne situăm pe locul doi, o poziție cu care ne mândrim pentru că a fost obținută în doar câțiva ani și muncim în continuare pentru a fi lider și aici. Suntem în top atunci când este vorba de fungicidele pentru cultura păioaselor și tindem să fim cei mai buni și în acest sector.
Pentru viitorul sezon agricol vom lansa, în România, doi hibrizi de rapiță, cinci hibrizi noi de porumb, doi hibrizi pentru cultura de floarea-soarelui și un soi, o varietate de soia. În ceea ce privește portofoliul de produse destinate protecției plantelor, amintesc noutățile Lumiposa, un insecticid destinat protecției semințelor de rapiță, Pixxaro, un erbicid destinat combaterii buruienilor din culturile de cereale păioase, și tot pentru grâu, orz și alte specii de păioase avem un nou fungicide, Evolus.
Pe lângă demersul de a fi cel mai important partener al fermierilor în ceea ce privește furnizarea de semințe și de produse pentru protecția plantelor, anunțăm faptul că suntem din ce în ce mai interesați de ceea ce se întâmplă la nivelul agriculturii digitale. De aceea, și în Romania, compania va avea o activitate intensă în acest sens, pentru că agricultorii români trebuie să dispună de toate mijloacele necesare pentru a obține producții care să confirme le așteptările.
La nivel mondial, tendințele merg către eficientizarea agriculturii, iar acest lucru este posibil datorită noilor tehnologii. Compania Corteva AgriscienceTM a semnat un parteneriat care îi permite să furnizeze imagini din satelit fermierilor din toată lumea, cu scopul de a-și spori productivitatea în propria fermă. Fermierii au la dispoziție instrumente avansate de analiză a datelor, care le permit să gestioneze mai bine riscurile ce pot să apară în câmp. Compania aduce soluţii inovatoare care vor îmbogăţi vieţile celor care produc hrana şi produse agricole, precum şi a celor care le consumă, oferind progres și prosperitate pentru generaţiile viitoare. Este un mare potenţial de creştere pentru România și noi, compania Corteva AgriscienceTM, împreună cu fermierii, îl vom valorifica”, a menţionat Jean Ionescu.
La final, invitaţii şi specialiştii companiei, însoţiţi de Mihai Severus, Director Operaţional al fabricii Pioneer, au vizitat Staţia de procesare sămânţă de la Afumaţi.
“Staţia de procesare sămânţă reprezintă una dintre investiţiile importante realizate de compania Corteva AgriscienceTM. În prezent, investiţia a depăşit peste 60 de milioane de dolari, livrând sămânţă nu doar pe plan local, ci pentru întreg spaţiul UE, precum şi pentru pieţele regionale aflate în plină dezvoltare, cu un mare potenţial agricol, ca Ucraina, Rusia şi Republica Moldova. Capacitatea totală de producţie este de peste 1,2 milioane saci de sămânţă de porumb şi de circa 250.000 de saci de sămânţă de floarea soarelui, cu flexibilitatea de a suplimenta producţia cu până la 40%. Permanent, compania inveşteşte în tehnologie performantă, iar în staţie avem linii complet automatizate pentru procesare, uscare, batozare, calibrare, tratament şi însăcuire a seminţelor de porumb şi floarea soarelui pe care le aducem an de an în fermele din România”, a spus Mihai Severus.
Media Club face parte dintr-o serie de manifestări pe care Corteva Agriscience™ – Divizia de Agricultură a DowDuPont le va organiza cu presa de specialitate, în ideea informării corecte şi transparente. Concluzia acestui eveniment a fost că inovarea este elementul pe care se va concentra activitatea companiei, având în vedere relaţiile de parteneriat cu toţi factorii implicaţi în domeniul agriculturii, inclusiv cu fermierii şi jurnaliştii, dar şi cu instituţiile din acest sector.
Specialiştii companiei Corteva Agriscience™ – Divizia de Agricultură a DowDuPont îşi doresc ca prin toate programele, tehnologiile şi acţiunile întreprinse să îi ajute pe fermieri în profitabilizarea culturilor, prin genetică de calitate, dar şi prin digitalizare.