Modificări în conducerea Alianţei Industriei Seminţelor din România

aisr cd2019

Alianţa Industriei Seminţelor din România – AISR are un nou Consiliu Director în anul 2019

În data de 22 februarie 2019, AISR a organizat Adunarea Generala, ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director care va va coordona activitatile asociatiei pe o perioada de 2 ani. Conform deciziei Adunarii Generale, CD va fi ales cu un mandat de doi ani.
Astfel, la Presedintia Consiliului Director a fost aleasa compania MAISADOUR SEMENCES ROMANIA S.R.L reprezentata prin Patrick Lafon. Functiile de Vice-presedinti au fost preluate de reprezentanţii companiilor PIONEER HI BRED ROMANIA S.R.L, prin Maria Cîrjă şi SYNGENTA AGRO S.R.L, prin Andrei Măruţescu. Funcţia de trezorier a revenit in acest nou mandat companiei MONSANTO ROMANIA S.R.L, reprezentata de Mihaela Vasile.
Grupurile de Lucru pentru subiectele Tehnice (GLT) , de Comunicare (GLC), pentru Legislatie (GLL) si pentru activitatile de Marketing (GLM) vor avea aceeasi componenta ca in ultimii ani.

Despre Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR)
AISR a fost fondata in anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta o voce a industriei de seminte din Romania si de a asigura un dialog deschis si permanent cu toate asociatiile profesionale si patronale din agricultura romanească, precum si cu autoritatile, în procesul de reglementare a semintelor certificate din tara noastra. Membrii Aliantei Industriei Semintelor din Romania reprezinta peste 80% din piata interna, reunind zece mari companii (Advanta Seed, Caussade, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, RAGT si Syngenta), care produc si comercializeaza seminte de calitate, adaptate conditiilor de cultura din tara noastra, oferind soluții durabile fermierilor.
Incepand cu anul 2016, Alianta Industriei Semintelor din Romania are doi membrii onorifici Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea, precum si Institutul de Fitotehnie Porumbeni, din Republica Moldova.