Massey Ferguson MF 7S.210, de 210 CP, modelul de top din seria MF 7S

Massey Ferguson, o marcă mondială a AGCO (Bursa de Valori New York: AGCO), anunță cu mândrie, după succesul lansării recente a seriei MF 6S și MF 7S, introducerea noului model vârf de gamă de 210 CP, MF 7S.210, care sporește opțiunile din cadrul acestui sector al tractoarelor de mare putere.

Cu motorul său AGCO Power de 210 cp, cu o cilindree de 6,6 litri, un ampatament de 2,88 m și o transmisie standard Dyna-VT, MF 7S.210 este puntea perfectă către modelul MF 8S.205 ce are un ampatament de 3,05 m și motor de 205 cp, cu cilindree de 7,4 litri.

„Massey Ferguson se străduiește să ofere clienților dimensiunile, puterea și specificațiile perfect adecvate cerințelor lor”, a declarat Thierry Lhotte, vicepreședinte și director general Massey Ferguson, Europa și Orientul Mijlociu.

„Acum, în gama de 200 cp, oferim posibilitatea de a alege modelul compact, dar puternic MF 7S.210 sau modelele mai puternice, din seria MF 8S, pentru operațiuni intense. În același timp, versiunile Efficient sau Exclusive ajută utilizatorii să adapteze tractorul la nevoile lor specifice”, a adăugat el.

Noul MF 7S.210 oferă raportul perfect putere/greutate pentru sector, asigurând performanțe ridicate, manevrabilitate și eficiență de excepție, cu o compactare scăzută a solului. În același timp, greutatea maximă admisă de 14 t și greutatea brută combinată de 44,5 t a tractorului, proiectate în mod optim, sunt perfect adaptate pentru a transporta încărcături grele și pentru operațiuni de transport.

Modelul MF 7S.210, la fel ca întreaga serie MF 7S, este proiectat pentru operatori profesioniști exigenți, oferind același nivel ridicat de rezistență, agilitate, automatizare și performanță. Moștenind multe caracteristici de la seria MF 8S, câștigătoare a titlului de Tractorul anului, acesta oferă, de asemenea, noi niveluri de confort și control.

Prezentarea noului MF 7S.210, modelul de top al seriei MF 7S 

  • Noul utilaj de 210 cp, modelul de top al seriei MF 7S – MF 7S.210 este echipat standard cu o transmisie Dyna-VT, în versiunile Efficient sau Exclusive
  • Motorul cu reacții rapide, cilindree de 6,6 litri și șase cilindri dezvoltă puterea maximă de 210 cp și generează cuplul maxim de 860 Nm în toate aplicațiile, cu o amplificare de 10 cp pentru anumite operații
  • Transmisie Dyna-VT Super ECO disponibilă standard, pentru funcționare mai lină și mai economică
  • Cotieră nouă, ergonomică, pentru un control confortabil
  • Maneta Multipad montată pe cotieră oferă un control cuprinzător cu o singură manetă
  • Cabina modernă, răcoroasă și silențioasă oferă un nivel ridicat de confort cu noua tehnologie preluată de la seria premiată MF 8S
  • Terminal Datatronic 5 ce poate fi utilizat cu ușurință și în mod logic, cu un ecran tactil nou, cu luminozitate și claritate sporite
  • Ampatamentul mare, de 2,88 m și șasiul robust combină rezistența și stabilitatea cu o manevrabilitate optimă, cu o rază de bracaj de 4,93 m
  • Posibilitate de a manipula și transporta încărcături grele, cu o capacitate mare, de 9.600 kg spate și 4.000 kg față
  • Designul neo-retro inteligent și practic oferă stil cu substanță.

Modelul MF 7S.210 este pur și simplu alegerea perfectă 

Construit cu un ampatament de 2,88 m pentru stabilitate și tracțiune optime, modelul MF 7S.210 este propulsat de un motor cu șase cilindri și cilindree de 6,6 litri, care oferă un nivel ridicat de putere concentrată și un cuplu mare.

Robustețea de proiectare permite tractoarelor să transporte și să tracteze pe șosea sarcini grele, cu ușurință și în mod economic. Raportul excepțional putere/greutate oferă performanțe înalte în câmp, cu o manevrabilitate deosebită și compactare redusă, pentru a proteja solul prețios.

O gamă largă de funcții automatizate, comenzi simple și tehnologia conectată ajută la îmbunătățirea performanței pentru o gamă largă de activități.

Putere pentru a duce sarcinile la bun sfârșit

Tehnologia de ultimă oră, motorul ecologic AGCO Power de 6,6 litri, cu șase cilindri, oferă o putere maximă de 210 cp și un cuplu maxim de 860 Nm pentru toate aplicațiile. Managementul puterii motorului (EPM) sporește automat puterea până la 220 cp și cuplul până la 925 Nm (la turații ale motorului de 1.500 rpm) pentru transport, utilizarea prizei de putere și pentru a îndeplini cerințe hidraulice ridicate, atunci când este cel mai necesar.

Transmisie de top oferită standard 

Renumita transmisie continuu variabilă Dyna-VT ECO Massey Ferguson este disponibilă standard pentru modelul MF 7S.210. Oferind schimbarea treptelor de viteză fără întreruperi, aceasta combină controlul excelent cu economia: atingerea vitezei de 40 km/h la doar 1.450 rpm.

Un Mod automat nou oferă o funcționare mai lină și economie sporită. Acesta setează automat turația optimă a motorului în funcție de sarcină și viteză, printr-o operare simplă, cu ajutorul pedalei sau al manetei Multipad.

Control cuprinzător și confortabil

Ambele versiuni, Exclusive și Efficient în care este disponibil modelul MF 7S.210 includ noua manetă Multipad și cotiera cu control cuprinzător. Aceste comenzi ușor de utilizat, compatibile ISOBUS, pun totul la îndemână, inclusiv comutatorul basculant de control al tiranților, setările de croazieră, presetările pentru modul de conducere și activarea Ghidului MF. De asemenea, includ un micro joystick pentru a acționa două supape hidraulice electrice.

O nouă opțiune, unică, de manetă multifuncțională oferă un control ușor al încărcătorului și al tirantului frontal. Pe lângă acţionarea supapelor hidraulice, aceasta permite operatorilor să schimbe direcţia şi vitezele tractorului.

Cabină silențioasă, confortabilă și răcoroasă

Operatorii modelului MF 7S.210 beneficiază de îmbunătățiri semnificative ale cabinei, care au fost introduse pentru prima dată la seria de tractoare MF 8S, premiată cu titlul de Tractorul anului, care includ o cotieră nouă, un controler Multipad și conectivitate îmbunătățită.

Datorită unui sistem de climatizare nou, cabina este acum cu până la 4°C mai răcoroasă decât în trecut. Operatorii beneficiază, de asemenea, de un scaun nou disponibil standard, mai confortabil, cu suspensie pneumatică. De asemenea, opțional este disponibil un scaun încălzit, cu ventilație îmbunătățită, echipat cu DDS (Dynamic Damping System – Sistem de amortizare dinamică) cu suspensie laterală pentru stabilitate, care răspunde automat la severitatea denivelărilor.

Toate comenzile sunt ușor de accesat, aranjate într-o configurație convenabilă și logică, iar noul Multipad oferă un control simplu și cuprinzător, împreună cu o tastatură pentru funcții utilizate mai rar.

La exterior, designul modern al luminilor LED, împreună cu bara luminoasă de pe capotă, oferă o semnătură luminoasă strălucitoare, cu opțiunea de a monta până la 16 lumini de lucru LED. Pentru operațiunile cu încărcătorul există, de asemenea, opțiunea de a monta acoperișul util Visio, care oferă o vizibilitate excelentă asupra încărcăturii pentru întreaga gamă de operațiuni de ridicare.

O îmbunătățire suplimentară a confortului este suspensia de pe puntea față, plus suspensia mecanică a cabinei pentru versiunea Efficient și un sistem mecanic activ pentru versiunea Exclusive.

Utilizare simplă a ecranului tactil 

Operatorii vor aprecia cele mai recente îmbunătățiri ale terminalului Datatronic 5, care are un ecran tactil de 9” mult mai luminos și mai clar, cu reducerea efectului de orbire. Culorile de definiție mai înaltă și un fundal negru, împreună cu noile comenzi rapide de pe pagina de pornire, îl fac, de asemenea, ușor de utilizat.

De asemenea, este disponibilă opțiunea nouă MF E-Loader, care ajută la sporirea preciziei, productivității și siguranței încărcării și asigură controlul și setarea noii funcții de scuturare a cupei.

Conectivitatea sporește precizia 

Pe lângă faptul că gestionează toate funcțiile tractorului, terminalul Datatronic 5, cu conectivitate ISOBUS și semnal GPS, rulează suita de tehnologii Precision Farming  MF. Acestea includ Ghidul MF cu configurarea rapidă „Go-Mode”, precum și MF Section Control, care operează acum până la 96 de secțiuni pentru a spori precizia, pentru a reduce suprapunerile și a viza cu precizie intrările pentru aplicații cu rată variabilă folosind MF Rate Control.

Datele colectate și înregistrate automat pe MF TaskDoc sunt transferate prin intermediul cardului de memorie USB. Opțiunea MF Task Doc Pro vă permite să sincronizați wireless planurile de aplicații cu software-ul de management al fermei.

O nouă opțiune Datatronic 5 permite ca radioul, telefonul mobil și suporturile media să fie operate prin intermediul ecranului, cu intrări prin Bluetooth, USB sau cablu auxiliar. Acesta alertează operatorii cu privire la apelurile primite și, la fel ca într-un autoturism, se conectează și operează alte dispozitive.

La fel ca tractoarele din seria MF 7S, modelul MF 7S.210 poate fi conectat complet la telemetria MF Connect, incluzând un abonament de cinci ani ca standard. Acest sistem util de monitorizare în timp real oferă date valoroase cu privire la utilizarea carburantului, locația utilajului și monitorizarea codurilor de eroare.

O nouă funcție Geofencing îmbunătățește managementul logistic și securitatea prin trimiterea de alerte către smartphone-uri și dispozitive inteligente dacă și când utilajele ies sau intră în zone predefinite.

Manevrabilitate puternică și stabilă

Cu ampatamentul său de 2,88 m și șasiul puternic, modelul MF 7S.210 combină stabilitatea cu manevrabilitatea, oferind o rază de bracaj de numai 4,93 m.

Perfect echilibrat, acesta oferă, de asemenea, un raport excelent putere/greutate și o greutate combinată brută impresionantă, de 44,5 t. Datorită capacității de ridicare a tirantului cu prindere în trei puncte de 9.600 kg spate și 4.000 kg față, greutății maxime admise a vehiculului (GVW) de 14 t și puterii maxime de 210 cp, este modelul ideal pentru a spori puterea de funcționare a combinațiilor față și spate.

Ampatamentul mare ajută, de asemenea, la creșterea tracțiunii și stabilității, care sunt îmbunătățite și mai mult prin utilizarea unor anvelope spate cu diametrul de până la 42 inch, ceea ce ajută, de asemenea, la reducerea presiunii asupra solului. Pentru sarcini dificile există o gamă largă de opțiuni de balast, care sunt ușor de îndepărtat, profitând de agilitatea tractorului pentru lucrări și transport de top.

Stil cu substanță

Un nou design neo-retro atrăgător preia moștenirea Massey Ferguson într-un stil modern. Acesta continuă noul stil al familiei lansat în cadrul seriei MF 8S, oferind o nouă interpretare a emblematicei dungi gri metalic specifică MF, de-a lungul părții laterale, și a motivului „gâtarului” de cal care datează de la seria MF 100.

Capota îngustă, „cu talie de viespe”, îmbunătățește vizibilitatea, în timp ce decupajele, împreună cu șasiul sculptat, asigură un bracaj strâns, pentru manevrabilitate optimă.

Despre AGCO

AGCO (Bursa de Valori New York: AGCO) este un lider global în materie de proiectare, fabricare și distribuție de soluții agricole și oferă soluții de înaltă tehnologie pentru fermierii care hrănesc lumea prin intermediul liniei sale complete de echipamente și servicii conexe. Produsele AGCO sunt comercializate prin intermediul a cinci mărci de bază, Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® și Valtra®, susținute de soluțiile pentru agricultura inteligentă Fuse®. Fondată în 1990 și cu sediul în Duluth, Georgia, SUA, corporația AGCO a înregistrat un volum de vânzări nete de 9,1 miliarde USD în 2020. Pentru mai multe informații, vizitați pagina de internet http://www.AGCOcorp.com. Pentru știri, informații și evenimente cu privire la companie, vă rugăm să ne urmăriți pe Twitter: @AGCOCorp. Pentru informații financiare pe Twitter, vă rugăm să urmați hashtagul #AGCOIR.