Maschio Gaspardo, sub semnul “NOULUI”, la AgriPlanta – RomAgroTec 2019

maschio AP

La ediţia din acest an a expoziţiei AgriPlanta – RomAgroTec, compania Maschio Gaspardo a fost prezentă cu noutăţile din portofoliu. Producătorul Nr. 1 de utilaje agricole din România a decis să aducă în faţa publicului doar utilaje noi, inovatoare, menite să vină în sprijinul fermierilor din România.

După ce a primit numeroase distincţii la o serie de expoziţii internaţionale, printre care premiul publicului “Maşina anului 2019” la SIMA Paris 2019, noua semănătoare CHRONO a putut fi admirată şi în cadrul AgriPlanta – RomAgroTec, la standul Maschio Gaspardo.

CHRONO: “Inteligentă – Precisă – Rapidă”

Semănătoarea CHRONO se remarcă prin viteza dublă de semănat, garantând precizie de semănare chiar şi la 15 km/h, precum şi reducerea costului şi a timpilor de lucru.

Transportul pneumatic al seminţelor se face prin reglarea variabilă a fluxului de aer. Colectarea seminţelor beneficiază de efectul “VENTURI”, în timp ce transportul acestora se realizează independent de fluxul de distributie în vid.

Roata de tasare a seminţelor asigură profunzimea şi distanţa exactă între seminţe, precum şi germinaţia rapidă şi uniformă a acestora. Roata este moale, rezistentă, are un sistem de cu auto-curăţare şi nu distruge seminţele.

Camera de distribuţie se află într-o poziţie înclinată pentru o mai bună eliberare a seminţelor. Aceasta este dotată cu un singulator dublu cu reglaj fin şi o garnitură rotativă cu frecare, care asigură o uzură minimă.

Semănătoarea beneficiază de un sistem electronic avansat. Astfel, CHRONO dispune de ISOBUS – control şi transmisie electrică, PRECISION FARMING – optimiziarea inputurilor şi AGRICULTURE 4.0 – control digital al lucrărilor.

Designul exclusiv al semănătorii se remarcă prin ergonomie şi funcţionalitate, fiind conceput împreună cu Şcoala Italiană de Design: bazine joase pentru umplere uşoară, unitate integrată cu microgranulatorul etc. Începând cu acest an, semănătoarea CHRONO va fi disponibilă la vânzare prin reţeaua de dealeri Maschio Gaspardo.

O altă noutate pe care au admirat-o vizitatorii şi au analizat-o împreună cu specialiştii Maschio Gaspardo a fost presa de balotat Extreme 165, o maşină fiabilă, destinată tuturor fermelor care folosesc această tehnologie de lucru. Presa are camera variabilă, poate fi dotată cu sau fără tocător de resturi vegetale, iar legarea balotului se poate face cu sfoară, cu plasă, cu sfoară şi plasă sau chiar cu folie polietilenă.

Noua grapă cu discuri a celor de la Maschio Gaspardo, VELOCE 7 m, a fost şi ea alături de fermierii români începând cu acest an. Deja a fost testată cu succes în câteva ferme mari din ţară. Cu o viteză de lucru superioară, noua grapă face faţă cu succes provocării de pregătire a terenului pentru semănat.

Nu în ultimul rând, deşi la a doua prezenţă la AgriPlanta, plugul UNICO este o noutate pentru piaţa din România, deoarece, începând cu acest an acesta înlocuieşte vechea gamă de pluguri LELIO. Cu noul sistem de prindere tip paralelogram, memorie automată la întoarcere, disponibil în noi versiuni de echipare, modelul UNICO L 4+1 a fost expus la standul Maschio Gaspardo.

 

La standul Maschio Gaspardo, Paolo Rocchi, directorul general al companiei, ne-a oferit cu multă amabilitate, ca în fiecare an, detalii privind noutățile prezentate în cadrul târgului.

„Anul acesta, la AgriPlanta – RomAgroTec, am dorit să ne axăm doar pe noutăți. Mie îmi place, și chiar este o pasiune pentru mine, ca în fiecare an să vin cu un concept nou. Așadar, pentru că suntem cunoscuți și recunoscuți pentru performanța utilajelor noastre, anul acesta avem la stand noutăți, dar și utilaje consolidate și modernizate. Bineînțeles că specialiștii noștri au posibilitatea să prezinte orice utilaj sau informații de care fermierii sunt interesați. În cadrul târgului, de asemenea, există dealerii noștri care pot prezenta pe viu utilajele Maschio Gaspardo.

Cel mai important echipament pe care îl prezentăm la stand este mașina de semănat Chrono, care a fost premiată anul acesta la Sima, în Paris. Ea este cartea noastră de vizită pentru toate târgurile din Europa. De asemenea, am venit cu grapa cu discuri Veloce de 7 m, precum și cu presa cea nouă de balotat care este destinată fermierilor care vor doar tehnologie mecanică. Maschio Gaspardo deține însă şi modelul 365 cu tehnologie electronică, dar această noutate vine pentru fermierii care doresc să obțină aceleași rezultate, însă cu o variantă mai ieftină.

În ceea ce priveşte activitatea de producție, de anul acesta am început să producem și pluguri de 7 sau 9 brațe, la Chișineu-Criş, iar într-un an, doi o să aducem toată producția de pluguri aici, în România. Cel mai important mesaj pe care doresc să-l promovez este că Maschio Gaspardo continuă să crească producția de utilaje în România. Ne-am dezvoltat atât de bine în România pentru că avem din ce în ce mai multă încredere în această țară, dar mai ales în oamenii profesioniști cu care ne înțelegem și lucrăm foarte bine și realizăm lucruri extrem de importante. Am pornit de la 40 de angajați, iar astăzi firma noastră numără 450 de oameni care lucrează pentru noi.

maschio rocchi

Un alt aspect important este și faptul că Maschio Gaspardo are filiale și în Bulgaria, Ungaria, Cehia și Slovacia. Acest lucru pentru noi reprezintă un efort destul de mare, dar este o plăcere și o confirmare că tot ce am realizat până în prezent este apreciat, iar acest aspect ne bucură foarte mult. Pentru mine, personal, este o mândrie tot ce am realizat, dar sunt sigur că și pentru echipa cu care lucrez aici, în România. Pot spune că echipa este foarte importantă, deoarece toate aceste performanţe și realizări le-am obținut datorită ei și a efortului pe care îl depune în orice detaliu.

Vom fi preocupați în continuare să aducem tehnologie de ultimă generație care să se plieze pe nevoile și provocările cu care se confruntă fermierii. Anul acesta am participat deja la 4 târguri importante, iar până la sfârșitul anului vom mai merge la încă două. Pot să spun că produsele promovate la târguri sunt 90% producție românească. Tot ceea ce am creat și construit în România, doresc să repliez și la celelalte filiale din Europa.

Un alt lucru pe care vreau să-l realizez de ceva vreme și pe care l-am discutat și cu ceilalți directori de filiale este uniformizarea prețurilor la utilaje în toată Europa. Vreau ca fermierii din celelalte țări să nu mai achiziționeze utilaje cu preţuri diferite. Nu voi renunța la această idee, până nu va deveni realitate. Nimic nu este ușor, dar totul este posibil mai ales când îți dorești să faci lucruri de care să fii mândru, atât din punct de vedere profesional, cât și financiar.

Fermierilor le doresc mult succes cu utilajele Maschio Gaspardo, sănătate și vreme propice pentru a se bucura de recolte bogate!”, a spus Paolo Rocchi.