Lebosol®-Mix Porumb SC – Premisa unor producții ridicate!

Corn collection

În 2018, România a fost cea mai mare producătoare de porumb din Uniunea Europeană, cu o producție estimată la 14,5 milioane tone. Importanța acestei culturi pentru fermierii români constă în faptul că peste 2,5 mil. ha sunt cultivate cu porumb ca sursa principală pentru amidon și furaj. Fiind o cultură complet mecanizabilă și cu un potențial genetic ridicat necesită și o nutriție corespunzătoare.

Începând cu stadiul de 4 frunze, plantele epuizează rezerva de hrană din bob și încep să se hrănească prin sistemul radicular deoarece rădăcinile sunt încă slab dezvoltate comparativ cu partea aeriană a plantei. Mai târziu, începând cu faza de 6 frunze, fertilizarea foliară are rol direct de creștere a producției.

De ce este importantă aprovizionarea culturii de porumb cu zinc, bor și mangan?

Zincul este cel mai important microelement pentru porumb iar carența acestuia poate cauza scăderi de producție de până la 40%. Are rol în stimularea sintezei hormonilor de creștere, a proteinelor și în producerea clorofilei. Este esențial pentru transportul calciului în plantă. Este necesar în procesele de dezvoltare a rădăcinilor, alungirea tulpinii și creșterea frunzelor, iar foarte important este rolul său în formarea unui număr cât mai mare de boabe pe știulete.

Borul are importanță deosebită în formarea și calitatea polenului, în cadrul procesului de fecundare și implicit în umplerea unui număr cât mai mare de boabe pe știulete. Borul intră în compoziția pereților celulari. De asemenea, acesta facilitează transportul de zaharuri, proces de care depinde depozitarea amidonului în boabe și este un element cu o importanță deosebită în perioada de secetă, când fertilizarea plantelor cu produse pe bază de bor contribuie la îmbunătățirea fertilității grăunciorilor de polen.

Manganul catalizează o serie de procese enzimatice și este implicat în fotosinteză.

Lebosol® România, filiala locală a producătorului german de fertilizanți foliari, Lebosol® Dunger GmbH, propune fermierilor români cea mai bună soluție pentru prevenirea apariției sau limitarea  efectelor nedorite ale carențelor de zinc, bor și mangan la cultura de porumb, prin aplicarea produsului Lebosol®-Mix Porumb SC.

Lebosol®-Mix Porumb SC este un îngrășământ foliar fabricat la standarde de înaltă calitate germană, cu zinc (92 g/l), bor (77 g/l) și mangan (170 g/l).

Cele mai importante beneficii ale aplicării produsului Lebosol®-Mix Porumb SC sunt:

  • Ajută la formarea și umplerea boabelor
  • Mărește numărul de boabe pe știulete
  • Crește toleranța plantelor la boli și stres climatic
  • Constituie premisa unor producții ridicate.

Doza recomandată este de 2-3 l/ha (1-2 tratamente) începând cu faza de 4 frunze până la al 4-lea internod format (BBCH 14-34).

Pentru mai multe informații despre achiziționarea și aplicarea Lebosol®-Mix Porumb SC vă rugăm să contactați reprezentanții Lebosol® România.

                                                                                       

    Echipa Lebosol® România