Lansare produse noi pentru campania de toamnă 2021, marca Biocrop

Anul 2021 are o semnificatie speciala pentru compania Biocrop, intrucat marcheaza aniversarea a 15 ani de activitate, 15 ani de experienta si evolutie intr-o maniera profesionista, de provocari si realizari, de relatii profesionale si interumane.

Din anul 2006, compania Biocrop, testeaza si selecteaza soiuri si hibrizi, punand la dispozitia fermierilor romani,  o genetica agricola performanta, de ultima generatie, cu scopul cresterii rentabilitatii fiecarui hectar cultivat, atat prin sporul de productie, cat si prin calitatile agroalimentare de exceptie.

Inainte de a fi introdusi in portofoliul de produse destinat comercializarii, materialul genetic Biocrop este testat, analizat si evaluat timp de 3 ani consecutiv, astfel incat compania sa se asigure ca produsele pot oferi fermierilor beneficiile pe care le cauta.

Cerealele paioase comercializate de catre Biocrop sunt produse in Romania, in sistem irigat, cu utilaje si capacitate de procesare de o inalta eficienta si calitate a materialului semincer.

Pentru campania de tomna a anului 2021 am pregatit un set de soiuri si hibrizi noi, rezistenti si performanti, de ultima generatie, care le ofera fermierilor calitatile necesare in contextul evolutiilor bolilor, daunatorilor si conditiilor pedoclimatice cu care acestia se confrunta.

Hibrizii de rapiṭă Biocrop, atat cei conventionali, cat si cei cultivati in sistem Clearfield, detin cea mai noua si inovativa genetica si au ca puncte forte si diferentiatoare faptul ca:

 • toleranta la Phoma – Gena RLM 7+,
 • sunt rezistenti la virusul TUYV,
 • plantele sunt foarte viguroare,
 • potentialul de productie este foarte ridicat,
 • au o rezistenta mare la boli si la temperaturi extreme,
 • pierderile sunt minime la recoltat, datorita indehiscenṭei silicvelor,
 • au un continut foarte ridicat de ulei ;
 • prezinta crestere controlata in toamna
 • au o capacitate mare de ramificare in treimea inferioara

Astfel, noutatile Biocrop pe segmentul rapita de toamna sunt hibrizii:

 1. MATRIX CL – NOU – semi-timpuriu 

Hibrid de ultima generatie pentru sistemul de productie Clearfield cu pachet genetic de exceptie: rezistenta la virusul galben al ridichii (TuYV), caracter de indehiscenţă a silicvelor, toleranta la Phoma(gena RLM7+), toleranta foarte buna la ger, seceta, potential de productie excelent.

 • DUPLO – NOU – semi-tardiv

Hibrid de ultima generatie, rezistent la virusul galben al ridichii TuYV, prezinta caracter de indehiscenţă a silicvelor, toleranta la Phoma (gena RLM7+), toleranta foarte buna la ger, seceta, potential de productie excelent, vigoare sporita.

Soiurile noi de cereale din portofoliul Biocrop din aceasta campanie sunt:

 1. EMBLEM – timpuriu

Grau nearistat, calitatea A panificatie, cu foarte buna toleranta la cadere, rezistenta foarte buna la rugini, numar mare de boabe pe spic, toleranta ridicata la ger, seceta si boli, potential de productie si capacitate de infratire foarte ridicate.

 • ESPRIT – semi-tardiv

Orz pentru furaj, soi de toamna cu 6 randuri de boabe, cu capacitate de infratire foarte ridicata, care prezinta uniformitate la coacere, foarte buna toleranta la cadere, toleranta la mozaicul galben al orzului, potential de productie foarte ridicat, adaptabilitate in toate zonele de cultivare, foarte buna toleranta la seceta.

Strategia Biocrop de a introduce periodic in portofoliu hibrizi și soiuri de ultima generatie are ca scop furnizarea catre fermierii romani de material genetic performant si contribuirea la cresterea rentabilitatii exploatatilor agricole.