John Deere, aproape de clienți, păstrând distanța

JD live 7 mai

Joi, 7 Mai 2020, John Deere a transmis prima conferință live către presa internațională. În timpul sesiunii, specialiștii companiei aflați în studioul din Mainnheim, Germania, au intrat în legătură video cu dealeri și experți din Marea Britanie, Franța și Germania. Aceștia au împărtășit experiența lor în folosirea serviciului John Deere Connected SupportTM, evidențiind beneficiul acestui sistem în menținerea relațiilor cu clienții în ultimele săptămâni.

John Deere Connected SupportTM își dovedește valoarea pentru fermieri și dealeri în timpul blocării cauzate de coronavirus. Tehnicienii de service pot apela mașinile clienților de la distanță pentru a identifica eventualele defecțiuni în timp util, a repara erorile care pot deveni o problemă și pentru a ajuta operatorii să își creeze sau să își regleze mașinile. Acest lucru ajută la maximizarea duratei de funcționare continuă și la reducerea perioadelor de inactivitate, permițând în același timp dealerilor să păstreze distanța față de clienți.

În ultimii cinci ani, John Deere și rețeaua sa de reprezentanți au implementat serviciul Connected Support pentru a facilita mult mai ușor și mai rapid serviciile pentru clienți. Un aspect al companiei este sistemul de răspuns proactiv (Proactive Response System), care oferă dealerilor informații și avertizări cu privire la starea utilajului. Al doilea element cheie este reprezentat de sistemele de asistență la distanță (Remote Support Systems) care permite accesul dealerilor la afișajul individual al mașinii din cabină.

Sistemul de răspuns proactiv (Proactive Response System)

Alerte de specialitate: Acest sistem este cea mai importantă caracteristică a serviciului Connected Support. Acesta estimează posibilele reparații necesare, precum și cerințele tehnice și probleme legate de performanța mașinii înainte ca acestea să apară. Pe baza istoricului, precum și a algoritmilor care detectează optimizarea mașinii și a erorilor acesteia, sistemul analizează automat datele și redirecționează avertizările către tehnicianul de service al dealerului. Aceste mesaje recomandă de asemenea și potențiale soluții.

Tabloul de bord al mașinii: Datele și starea mașinilor conectate apar pe planșa de bord a calculatorului dealerului. Lista de mașini a clientului este afișată pe un ecran care este monitorizat constant de un angajat al dealerului. Cele mai serioase defecte evidențiate de sistemul Expert Alerts sunt întotdeauna în partea superioară listei.

Sistemele de asistență la distanță (Remote Support Systems)

Accesul la afișaj de la distanță: Acest sistem permite dealerului conectarea la afișajul din cabină al clientului pentru a asista configurarea mașinii, în timp ce se află la birou. De asemenea, îi permite acestuia să identifice setările incorecte sau erorile de operare. Setările pot fi procesate pas cu pas împreună cu șoferul, ca și când dealerul ar sta în cabină. Acest lucru nu numai că reduce costurile şi perioada de inactivitate a utilajlor clienților, mai mult, aceștia beneficiază de setări foarte bune ale echipamentului, menținându-se astfel distanțarea socială totală față de tehnicieni.

Consiliere service de la distanță (Service ADVISOR Remote): Dacă instrumentele de service indică faptul că ceva este în neregulă cu echipamentul, specialistul IPSO poate accesa de la distanță sistemul de diagnosticare al mașinii. De cele mai multe ori, defectele pot fi remediate folosind acest serviciu, în timp ce se pot face și alte actualizări necesare ale software-ului. În plus, prin Service ADVISOR Remote se asigură o durată de funcționare sporită a mașinii. Dacă este necesară o reparație la sediul clientului, tehnicianul poate stabili un serviciu programat la client, fără a mai fi nevoie de deplasări suplimentare. Tehnicianul va lua toate piesele și dispozitivele necesare pentru reparația planificată într-o singură vizită, reducând astfel semnificativ întreruperile funcționale și costurile.

John Deere Connected SupportTM necesită alinierea a trei elemente principale pentru funcționarea eficientă:

• în primul rând, un aparat echipat cu dispozitiv telemetric care poate transmite date colectate în timpul lucrului. Clientul trebuie să își dea acordul pentru transferul de date, astfel încât IPSO, prin sistemul Expert Alerts, să poată primi alerte de la mașina clientului.

• în al doilea rând, instrumentele speciale John Deere care permit evaluarea automată a informațiilor și transferul de date. Unitățile responsabile pentru aceste procese sunt localizate în fabricile de producție și colaborează îndeaproape cu departamentele de dezvoltare, testare și fabricare ale companiei.

• în al treilea rând, experți instruiți care sunt capabili să gestioneze serviciile Connected SupportTM bazate pe analize de date.

Toate informaţiile sunt generate de senzorii mașinii, iar transferul se va face prin modulul JDLink, care nu trebuie confundat cu receptorul de satelit StarFire. Receptorul este necesar numai pentru asistarea direcției agricole de precizie, în timp ce JDLink este utilizat exclusiv pentru transferul datelor mașinii.

Linia completă de tractoare Seria 5R, 6M, 6R, 7R, 8R și 9R a John Deere, combinele de recoltat de la Zweibrücken și din S.U.A., gama de autopropulsoare de recoltat și mașinile de stropit autopropulsate sunt acum echipate cu modulul JDLink telematic, care este de asemenea disponibil și ca sistem de adaptare din anul 2012. Licența JDLink Connect permite activarea sistemului telematic după ce clientul își dă acordul.

În total, peste 50.000 de mașini John Deere sunt deja conectate în Europa, iar acest număr crește zilnic. Pe baza experienței actuale, John Deere Connected SupportTM va continua să fie o parte integrantă și importantă a gamei de opțiuni de service pentru mașini a companiei, chiar și după ce se va încheia această pandemie de coronavirus.