IPSO Agricultură – SOLUȚII pentru fermele zootehnice

mlt625 site1

Creșterea animalelor reprezintă o activitate specifică acelor fermieri pasionați, care, pe lângă cultura mare, aleg să-și valorifice furajele la un nivel superior, introducându-le în rațiile furajere ale animalelor din fermă. Chiar dacă nu este o activitate deloc ușoară, sunt foarte mulți zootehniști pasionați care au investit sume importante de bani atât în genetică performantă, cât și în dotări de ultimă generație, concurând de la egal, la egal cu cele mai moderne ferme din Europa.

În egală măsură, lipsa de personal calificat îi determină pe proprietarii fermelor zootehnice să investească în utilaje și echipamente ce ușurează munca în fermă și reduce numărul de angajați, ce se găsesc și așa cu mare dificultate în piața forței de muncă din România.

De la încărcătoare telescopice pentru manevrarea hranei și a gunoiul de grajd, la cisterne pentru împrăștierea dejecțiilor lichide și până la remorci pentru valorificarea gunoiului de grajd solid, toate aceste utilaje și echipamente special proiectate pentru zootehnie, fac parte din portofoliul complet al IPSO Agricultură.

Soluții de manipulare în fermă

Încărcătorul telescopic pentru teren accidentat Manitou MLT 625 75 H, Stagiul V este mașina ideală pentru ferma ta și a fost dezvoltat cu dimensiuni ultra compacte. Acesta permite efectuarea tuturor operațiunilor de manipulare în agricultură: transportul hranei pentru animale, manipularea baloților, încărcarea și descărcarea produselor în vrac.

Mai mult decât o soluție de manipulare, IPSO Agricultură oferă fermierilor o mașină cu aspect estetic și confort în utilizare: interiorul și exteriorul beneficiază de cea mai nouă tehnologie din punct de vedere al designului. Încărcătorul telescopic MLT 625 include beneficiile și caracteristicile inovațiilor  echipei de proiectare a Manitou: JSM (Joystick Switch and Move- dezvoltat și brevetat de Manitou), cabina nouă și ECS (Easy Connect System – depresurizarea liniei de atașamente cu motorul pornit). Aceste inovații permit obținerea productivității maxime și un confortabil sporit în operare. Încărcătoarele Manitou asigură un nivel ridicat de performanță. Achiziționând un încărcător frontal Manitou beneficiezi de toate serviciile oferite de dealerul exclusiv IPSO Agricultură, precum: service post-vânzare, contracte de întreținere, reparații la fața locului și soluții de finanțare adaptate nevoilor fermierilor.

Noul încărcător telescopic Manitou MLT 625 75 H este acum disponibil în varianta cu normă de poluare Stagiul V. Pentru o ofertă personalizată contactează IPSO Agricultură, distribuitor exclusiv Manitou în România.

Dimensiuni super compacte pentru accesarea celor mai inaccesibile zone. Având o înălțime de 2 metri și o lățime de 1,81 metri, încărcătorul telescopic MLT 625 poate intra cu ușurință în clădiri și poate fi utilizat în zone inaccesibile pentru alte mașini. În egală măsură, încărcătoarele telescopice Manitou MLT 630 105 Premium și MLT 635 130 PS+ Premium au fost proiectate pentru lucrul în fermă. Având o lungime de 2,13 m și o înălțime de 2,37 metri încărcătorul MLT 630 105 Premium își face loc în orice adăpost. În egală măsură, MLT 635 are o lungime de 2,39 metri și o înălțime de 2,38 metri.

Pe lângă garda la sol de 38 cm, încărcătorul telescopic MLT 625 este echipat cu anvelope agricole profilate de 18 țoli. Tracțiunea și aderența excelente permit utilizarea mașinii pe toate tipurile de teren. Încărcătorul telescopic asigură un iluminat optim, fiind echipat pentru lucrul pe timpul de noapte, cu 4 lumini de lucru tip LED montate pe cabină.

Cupa pentru dejecții solide, fân și paie Manitou CBG 2450 poate fi folosită cu succes în zootehnie. Graiferul cu structură puternică asigură o performanță ridicată. Dinții laterali pot fi demontați și lama de tăiere este reversibilă, asigurând o durată de utilizare îndelungată.

Furca pentru dejecții solide, fân și paie Manitou FFGR cu deschidere reglabilă asigură o vizibilitate foarte bună și poate fi folosită atât în manipularea baloților cât și a gunoiului de grajd compact.

Cisterne de împrăștiat dejecții lichide cu capacități cuprinse între 5.150 l și 30.000 l

IPSO Agricultură oferă o gamă variată de cisterne de împrăștiat dejecții lichide, cu capacități cuprinse între 5.150 litri și 30.000 litri, create pentru uz profesional. Cisternele încastrate sunt pentru acei fermieri care își doresc să-și echipeze utilajul cu roți cu diametru mare. Volumul total al cisternei se păstrează: pierderea de volum cauzată prin încastrare fiind întotdeauna compensată printr-o lungime sau un volum mai mare al cisternei.

Cisternele PICHON pentru dejecții lichide sunt prevăzute cu un indicator de nivel. Fermierii pot alege una din cele două posibilități: indicatorul simplu cu vizor de 3” ce indică finalul procesului de pompare a îngrășămintelor sau tubul transparent pentru a putea vizualiza volumul exact existent în cisternă.

Alegerea unei pompe de vid depinde de condițiile de lucru și capacitatea cisternei. PICHON oferă o gamă largă de pompe de vid: pompe cu răcire cu aer sau cu apă, precum și pompe cu lobi sau centrifuge, în funcție de debit și presiunea ce trebuie atinse.

Secțiunea axei trebuie să fie proporțională cu greutatea totală a cisternei. Deoarece siguranța este o prioritate, PICHON oferă axe supradimensionate în echiparea standard, acordând o atenție specială dimensionării butucilor, rulmenților și frânelor.

Cisterna site

În condiții dificile de pompare, cum ar fi, pomparea unor îngrășăminte lichide dense sau pomparea de pe fundul fosei, PICHON recomandă utilizarea acceleratorului de umplere. Beneficiile sunt triple: economie de timp, reducerea eforturilor asupra pompei de vid şi optimizarea procesul de pompare a îngrășămintelor.

Imersat la capătul brațului de pompare plonjor sau turelă, acceleratorul poate fi utilizat sau nu în combinație cu pompa de vid. Cisterna este plină atunci când dejecțiile lichide sunt vărsate înapoi în fosă. Operatorul realizează o ameliorare simțitoare a performanțelor, pentru toate tipurile de dejecții lichide.

Pentru soluții de împrăștiere PICHON vine în întâmpinarea fermierilor cu o bară de împrăştiere a îngrăşămintelor cu picurător care are o structură complet galvanizată şi este montată pe un dispozitiv de prindere hidraulic prevăzut în partea din spate a cisternei. Poate avea lăţimi de lucru cuprinse între 9 şi 30 m şi diverse opţiuni. Tot pentru împrăștiere sunt disponibile injectoarele în 4 versiuni: injector EL71 cu discuri cu diametrul de 640 mm, injector EL8 cu patine, injector EL61 cu dinţi (Vibroflex sau pătrat) şi injector EL64 cu discuri pentru mirişte. Alegerea unui model se face în funcţie de tipul de sol pe care vor fi împrăştiate îngrăşămintele lichide. Împrăştierea îngrăşămintelor cu tunul pulverizator este deosebit de utilă pe teren deluros, unde solul nu poate fi atins. PICHON propune, de asemenea, o gamă variată de duze de împrăştiere a îngrăşămintelor: conice, la nivel cu solul, inversate, oscilante sau cu jet vertical. De asemenea, se pot configura brațe de împrăștiere cu 2 duze ( lățime de lucru 12-15 m) sau brațe cu mai multe duze cu lățimi de lucru între 12 și 24 m.

Valorificarea gunoiului de grajd solid

Gunoiul de grajd solid este colectat în locuri special construite, fiind la îndemâna tuturor crescătorilor de animale. Cu ajutorul remorcilor PICHON acesta este împrăștiat pe terenurile agricole sau pe pajiști crescând astfel aportul de nutrienți accesibili plantelor. IPSO Agricultură oferă o gamă completă de remorci de împrăștiat gunoi de grajd solid PICHON, pentru a face față tuturor tipurilor de gunoi de grajd solid. Gama de remorci pentru împrăștiat gunoi de grajd solid au capacități de la 8 m³ până la 24 m³.

Aceste modele sunt complet galvanizate și sunt echipate cu frânare pneumatică și cu o axă de 90 mm (tamburi de frânare 400×80 mm), o axă de 150 mm (tamburi de frânare 406×120 mm),  2 axe bogie (fixă + direcțională) de 130 mm (tamburi frânare 400 x 80), sau 2 axe tandem (fixă + direcțională) de 150 mm (tamburi frânare 420×180),  în funcție de model.

Remorca Pichon site

Seria M850/M1050/M1250 este special proiectată pentru acei fermieri ce practică agricultură în zonele deluroase. Lungimea utilă a cuvei este mai mare de 5 m, ceea ce înseamnă că operatorul poate să încarce remorca fără probleme, cu 2 cupe cu lățimea de 2,5 m, realizându-se astfel o încărcare uniformă.

Înălțimea remorcilor în versiunea cu o singură axă și anvelope de 21.3 R 24 este mai mică de 2 m. Remorcile PICHON sunt cele mai joase din piață. Aceste caracteristici permit utilizatorului să încarce remorcile cu un tractor cu încărcător mic, pe terenurile accidentate și deluroase.

Remorcile vin cu proțap complet galvanizat și cric manual. Pentru un confort mai bun se poate opta pentru un proțap cu suspensie hidraulică și cric acționat hidraulic.

Dimensiunea mare a rotorilor, unul din punctele forte PICHON se regăsesc pe aceste modele, având un diametru de 885 mm. Același diametru se regăsește și la seria M945/M1050. Începând cu modele M1350 și M1450 diametrul rotorilor este de 1035 mm. Poziția specifică a cadrului rotoarilor previne materialul împrăștiat să se reîntoarcă în cuvă. Aceste modele sunt construite cu aceleași caracteristici tehnice precum remorcile de capacitate mare, fiind proiectate pentru fermierii si prestatorii de servici care vor un echipament robust cu distribuție precisă.

Design-ul remorcilor PICHON este o inovație autentică. Prin combinația acestuia cu rotorii foarte mari, remorcile pot distribui toate tipurile de produse cu acuratețe și randament ridicat.

Prezente pe toate modelele, inclusiv pe M1655 și M1855, cuva este echipată cu un transportor cu racleți în formă de  U de 70 mm. Banda transportoare este acționată de o cutie de viteze de mari dimensiuni cu un cuplu de până la 10.000 Nm, controlată din cabină.

Cele mai mari remorci din categoria sa sunt modelele M2070 și M2470, ce au o capacitate mare, răspunzând perfect cerințelor fermierilor care dispun de volume mari de gunoi de grajd. Acestea pot avea o lățime de distribuție cuprinsă între 8 m și 15 m, în funcție de produsul împrăștiat. Astfel PICHON oferă versatilitate, fără să folosești mai multe remorci în funcție de tipul produsului împrăștiat.

Fiecare model poate fi personalizat în funcție de cerințele și nevoile clienților. O gamă largă de opțiuni este disponibilă pentru a îndeplini aceste cereri: ușă cu acționare hidraulică în partea din spate, control automat din cabină, unul sau doua deflectoare sau extensii laterale.