IPSO Agricultură a participat la ”Ziua Porumbului” – Târgu-Frumos, Iași

image00009

În data de 26 septembrie 2019, echipa IPSO Agricultură a fost alături de fermierii din județul Iași prezenți la evenimentul dedicat geneticii și tehnologiei de cultură a porumbului. Au pregătit utilaje și sfaturi numai bune pentru a-i ajuta pe fermieri să obțină performanță în fermă. Evenimentul organizat de ferma AGRO ILMAR și Asociația Producătorilor de Porumb din România – APPR a reunit un număr impresionat de fermieri interesați de genetică, tratamente și utilaje ce îi poate ajuta să obțină rezultate bune în cultura de proumb.

Demonstrațiile au fost realizate cu:

 • Tractorul John Deere 8400 și Kuhn Performer de 4m
 • Tractorul John Deere și Kuhn Optimer XL
 • Combina John Deere S770

Utilajele expuse de IPSO Agricultură:

 • Tractor John Deere 1026
 • Tractor John Deere 6155R
 • Tractor John Deere 6155M
 • Tractor John Deere 8370R
 • Semănatoare Kuhn – Venta
 • Plug Kuhn – MLD7
 • Semănatoare Kuhn – Maxima3
 • Distribuitor îngrăşăminte, Kuhn – Axis
 • Gator John Deere
 • Stand FarmSight

Tractorul John Deere 6155M – 155 CP

În standard tractorul John Deere 6155M dispune de un motor de 6,8 litri, 6 cilindri, cu 4 valve pe cilindru, o turbină cu geometrie variabilă. De asemenea, acest model de tractor mai dispune de o transmisie PowerQuad Plus 20/20 – 40 km/h (opțional AutoQuad Plus 20/20 40 km/h, AutoQuad Plus Ecoshift – 20/20, 40 km/h, CommandQuad Plus – 20/20, 40 km/h) și un scaun cu suspensie pneumatică.

Alte opțiuni notabile sunt reprezentate de: tiranții frontali, suspensie TLS, priza de putere frontală, sistemul de ghidare AutoTrac, frânare pneumatică pentru remorci, frânare hidraulică pentru remorci, volan din piele, bară de tracțiune, cuplă de remorcare automată sau încărcător frontal. De menționat este faptul că tractorul John Deere 6155M are o capacitate de ridicare în tiranți de 8.100 kg.

Tractorul John Deere 6155M este prevăzut cu un motor John Deere PowerTech PVS de 6,8 litri, stagiul IV, în 6 cilindri și o turbină cu geometrie variabilă. Motorul prevăzut cu filtru de particule (DPF), catalizatorul (DOC) și DEF dezvoltă o putere nominală de 155 CP și o putere maximă de 164 CP. Rezervorul de combustibil prevăzut cu scut de protecție inferior are o capacitate de 270 litri, în timp ce rezervorul de DEF este de 16 litri.

Tiranții spate sunt controlați electronic și au o capacitate maximă de ridicare de 8.100 kg. De asemenea, tractorul John Deere 6155M este prevăzut cu Draft Control, o funcție electronică automată ce permite controlul adâncimii de lucru.

Cabina de operare John Deere este izolată fonic și a fost montată pe blocuri de cauciuc ce izolează vibrațiile. De asemenea, ecranul de bord cu afișaj digital și analog oferă informații prețioase cu privire la performanțele tractorului. Volanul este reglabil pe înălțime și înclinare, iar scaunul operatorului este prevăzut cu suspensie pneumatică.

Tractorul John Deere 6155M este prevăzut cu un motor John Deere PowerTech PVS de 6,8 litri, stagiul IV, în 6 cilindri, turbina cu geometrie variabilă. Motorul prevăzut cu filtru de particule (DPF), catalizator (DOC) și DEF dezvoltă o putere nominală de 155 CP și o putere maximă de 164 CP. Rezervorul de combustibil prevăzut cu scut de protecție inferioară are o capacitate de 270 litri, în timp ce rezervorul de DEF este de 16 litri.

Tiranții spate sunt controlați electronic și au o capacitate maximă de ridicare maximă de 8.100 kg. De asemenea, tractorul John Deere 6155M este prevăzut cu Draft Control, o funcție electronică automată ce permite controlul adâncimii de lucru.

Cabina de operare John Deere este izolată fonic și a fost montată pe blocuri de cauciuc ce izolează vibrațiile. De asemenea, computerul de bord cu afișaj digital și analog oferă informații prețioase cu privire la performanțele tractorului. Volanul este reglabil pe înălțime și înclinare, iar scaunul operatorului este prevăzut cu suspensie pneumatică.

Toate modele 6M pot beneficia de opțiunea Suspensiei în Trei Puncte (TLS). Aceasta asigură o tracțiune și o performanță optimă pe câmp, oferind cu până la 7% mai multă putere la sol decât o punte rigidă. Se reglează automat în funcție de schimbarea încărcării și de condițiile de tracțiune. TLS face deplasarea mai ușoară și mai productivă.

John Deere pune la dispoziție sisteme de ghidare pentru a crește eficiența în fermă și a-i ajuta pe operatorii tractoarelor să lucreze mai rapid, fără să obosească. Tractoarele din Seria 6M pot fi dotate cu AutoTrac, sistemul integrat de ghidare automată. Împreună cu toate avantajele pe care le poate oferi ghidarea automată, sistemul AutoTrac integrat are scopul de a crește productivitatea reducând costurile de producție și sporind eficiența. AutoTrac se descurcă cu succes și pe trasee drepte și în curbe și funcționează fără probleme chiar și în situații cu vizibilitate scăzută, reducând porțiunile omise și suprapunerile, ceea ce permite economisirea îngrășămintelor, semințelor și combustibilului.

image00008

Pluguri Kuhn – pentru o arătură de calitate

Viitorul agriculturii stă în competitivitate și profitabilitate. Conceptul plugurilor din gama MASTER cu caracteristicile sale avansate va contribui la o amortizare rapidă a investiție. Plugurile Kuhn îți va permite să:

 • asiguri o structură de înaltă calitate a solului cu o încorporare eficientă a resturilor vegetale și o distribuire uniformă a agregatelor pe tot profilul de sol – producția va fi crescută;
 • ai la dispoziție o gamă largă de setări ale lățimii de lucru și o manevrabilitate globală excelentă – costurile ”în câmp” vor fi reduse;
 • Beneficiezi de un număr de inovații tehnologice cum ar fi secțiunea pătrată ranforsată, lățimea variabilă, sistemele de protecție ale structurii plugului (Non-stop hidraulic sau bolț de tracțiune);
 • durata de exploatare a plugului este crescută și costurile de mentenanță sunt reduse;
 • lucrezi întreaga zi fără întrerupere – iar la finalul perioadei de exploatare plugul va avea și o valoare la revânzare ridicată.

Alege un plug Kuhn – pentru că obținerea de recolte ridicate și optimizarea rezultatelor financiare încep cu o arătură de calitate.

Semănătoarea Kuhn Venta

Cu sistemul de măsurare VENTA, precizia este ceea ce contează. Un singur disc cu orificiu de însămânțare asigură precizie incomparabilă la introducerea semințelor în brazdă. Adâncimea de însămânțare este controlată și acoperirea semințelor este asigurată în toate condițiile.

Electronica nu a fost niciodată atât de simplă. Setările sunt ușoare cu caseta de control HECTOR 3000 și componente cum ar fi capul de distribuție și unitatea de dozare sunt ușor accesibile pentru a îți face viața mai ușoară. Rolele din gama noastră largă sunt adaptate oricărei situații. Însămânțarea în linie este precisă iar culturile vor avea un start bun.

Discuri cu diametru mare (33 cm) poziționate în rânduri foarte largi (35 cm) înseamnă că puteți însămânța chiar și în soluri cu reziduuri de plante. Adâncimea de însămânțare regulată este asigurată de presiunea de 35 kg a brăzdarelor de semănat.

Brăzdarul monodisc este echipat cu un brăzdar interior Suffolk din fontă ce asigură curățarea lui. De asemenea, vine și cu o duză de însămânțare care ghidează sămânță în brazdă cu precizie. Controlul adâncimii și roțile de presare asigură un control foarte eficace al adâncimii de însămânțare. Ajustările sunt rapide și pot fi făcute fără unelte.

Cu o singură ajustare necesară schimbării semințelor, sistemul VENTA distribuie cu precizie toate tipurile de semințe de la 1 până la 430 kg/ha. Unitatea de dozare volumetrică cu rotație lentă respectă viteza calibrată, chiar și pe pante. Există mai puțin riscul de blocare datorită orificiilor largi ale capului de distribuire. Pentru a trece de la poziția de lucru la calibrare, pur și simplu schimbi un capac.

Capul de distribuție exterior face ca umplerea și curățarea rezervorului să fie ușoară. Este accesibil chiar și atunci când buncărul este plin, astfel încât să puteți închideți rândul atunci când vă convine. Unitatea de dozare este ușor accesibilă și pentru verificarea debitului și colectarea semințelor reziduale la sfârșitul lucrării.

image00005