„Învățământul universitar agricol: de la educație la inovare, de la catedră la fermă”

RFI România și APPR – Mândru că sunt fermier vă invită luni, 22 martie a.c., de la ora 11:00, să urmăriți dezbaterea online „Învățământul universitar agricol: de la educație la inovare, de la catedră la fermă”, pe platforma Zoom, care va aborda teme referitoare la învățământul agricol universitar și modul în care acesta se poate adapta nevoilor mediului de business din sectorul agroalimentar.

Pentru a participa la acest eveniment online, gratuit, și pentru a intra în legătură cu speakerii în timp real, adresând întrebări sau comentând subiectele discutate prin intermediul chat-ului Zoom, vă rugăm să vă înregistrați la adresa de e-mail: constantin.rudnitchi@rfi.ro și vă vom furniza datele de care aveți nevoie pentru conectare (link-ul de acces).

Sunt universitățile pregătite pentru adaptarea la noile realități? Care sunt așteptările angajatorilor de la ele? Cum colaborează universitățile cu fermierii și industria alimentară pentru a răspunde provocărilor tot mai complexe: schimbările climatice și acțiunile de combatere a acestora și de protecție a mediului, creșterea așteptărilor consumatorilor în privința calității alimentelor la prețuri accesibile? Cum impulsionează universitățile procesul de schimbare a generațiilor în agricultură?

Sunt câteva dintre întrebările la care vor răspunde speakerii evenimentului. Detalii pe rfi.ro (https://www.rfi.ro/eveniment-131541-invatamantul-universitar-agricol-de-la-educatie-la-inovare-de-la-catedra-la-ferma) si pe pagina de Facebook RFI România (https://www.facebook.com/events/832371757631880).

Speakerii evenimentului:

  • Sorin Cîmpeanu, ministrul educației
  • Prof. univ. dr. Cornel Cătoi, rector USAMV Cluj-Napoca
  • Prof. univ. dr. Răzvan Teodorescu, prorector USAMV București
  • Prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector USAMV Iași
  • Prof. univ. dr. ing. Camelia Sava, decan al Facultății de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului Sibiu
  • Conf. univ. dr. Roxana Pătărlăgeanuprodecan Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului – ASE, București
  • Alina Crețu, director executiv al Asociației Producătorilor de Porumb din România
  • Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui
  • Vlad Constantin Turcea, student doctorand, absolvent al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului – ASE, București
  • Mihaela Gherghișan, corespondent permanent la Bruxelles pentru Radio France Internationale

Dezbaterea va fi moderată de Constantin Rudnițchi, jurnalist RFI, realizator emisiunea „Rural”.