Ingredientele locale – atracția gastronomică a evenimentului Sibiu Summit of Taste

karpaten sibiu 1

În perioada 8-12 mai, pe strada Cetății din Sibiu are loc evenimentul Sibiu Summit of Taste, o reuniune culinară a tuturor celor 28 de state ce alcătuiesc Uniunea Europeană dar și o degustare de preparate reinterpretate ce au la bază ingrediente locale.

Printre produsele locale cu care Sibiul se mândrește și care va fi prezent în meniul bogat ce întâmpină jurnaliștii, delegațiile oficiale sau publicul larg, se regăsește carnea de vită Angus produsă în Sibiu, în ferma Karpaten Meat Group. Aceasta va fi gătită la fața locului, în cadrul unui show culinar live în urma căruia rezultatul putând fi degustat de public.

Deși atât joi, cât și în weekend vor fi organizate diverse momente culinare, apogeul evenimentului va fi, desigur, data de 9 mai, când cu ocazia zilei Europei are loc la Sibiu Summitul UE de la Sibiu 2019.

Summitul UE de la Sibiu 2019 este o mare oportunitate atât pentru țara noastră, în contextul preluării Președinției Consiliului Europei, cât și pentru comunitatea locală și sibiană. Cu această ocazie, regiunea Sibiului are șansa de a servi și a promova produsele care definesc bucătăria locală și care au stat la baza câștigării titulaturii de Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Firma Karpaten Meat cu sediul în județul Sibiu a fost înființată în 2008 și este ferma care a pus bazele rețelei de producție de carne de vită ANGUS de calitate în România. Carnea de vită Premium Angus ia naștere pe pășunile din Transilvania și atinge standardul înalt de calitate datorită unei genetici superioare, a unui mediu sănătos și a condițiilor de creștere extensivă a bovinelor.

Angus din Transilvania este un brand deja recunoscut atât în România, cât și în țările de vest din Europa, fiind un potențial furnizor de produse de calitate obținute în EU, pentru EU.