Informare Corteva Agriscience™ cu privire la limitarea substanţei active nicosulfuron

Mesaj nicosulfuron copy

Corteva Agriscience™ este o companie responsabilă faţă de mediul înconjurător şi om, care anticipează schimbările şi restricţiile impuse de Comisia Europeană în urma reevaluării substanţelor active.

Astfel, şi în situaţia substanţei active nicosulfuron, prezentă în 3 produse din portofoliul companiei (Arigo®, Principal® şi Principal® Plus), Corteva a aliniat cantitatea de nicosulfuron la potenţiala limitare de 40 g/ha/sezon în viitor, faţă de 60 g/ha/sezon, cât este omologat în prezent.

Practic, prin aceste produse, Corteva s-a armonizat cu ţări care au implementat deja reducerea dozei de nicosulfuron: Cehia – 40.8 g şi Germania – 45 g (la fiecare 2 ani). Această limitare este posibilă în România în următorii ani, când se vor reevalua dosarele produselor pe bază de nicosulfuron.

Pentru a preveni şi împiedica răspândirea fenomenului de rezistenţă şi a creşte eficacitatea substanţei active nicosulfuron pe buruieni problemă (costrei, mohor, pir), compania Corteva a adăugat rimsulfuron în cele 3 produse (Arigo®, Principal® şi Principal® Plus).