Începând de astăzi, Groupama Asigurări oferă fermierilor un produs care le permite accesarea subvenției pentru prima de asigurare

Calin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurari

Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieţei de asigurări din România, vine în întâmpinarea fermierilor care doresc să beneficieze de noile posibilități de subvenționare prevăzute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Asigurarea agricolă cu primă subvenționabilă este ȋncă o dovadă a angajamentului Groupama Asigurări de a oferi continuitate clienților săi, de această dată pentru un segment de clienţi care, istoric, este prioritar, atât pentru Grup, cât şi pentru filiala din Romania.

 „Groupama este o companie înfiinţata de fermierii francezi acum mai bine de 100 de ani, în Franţa. Ne bucurăm deci că subvenţiile sunt acum realitate, pentru că este o oportunitate majoră.  Ne-am mobilizat prompt pentru a fi alături de fermieri, ajutându-i să fie competitivi și mai pregătiţi în fața forțelor naturii și contribuind, astfel, la un sector agricol mai performant”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Conform noilor prevederi (Submăsura 17.1) din Programul național de dezvoltare rurală 2014-2020, condițiile de eligibilitate prevăzute de lege sunt:

  • Fermierii trebuie să asigure toată suprafața pentru cultura respectivă;
  • Polițele de asigurare trebuie să prevadă o franșiză atinsă de 20% din producția asigurată (pierderile de producție, calculate la nivelul întregii suprafețe a culturii asigurate, situate sub acest nivel raman în sarcina asiguratului);
  • Producția asigurată este egală cu producția medie anuală a asiguratului în perioada de trei ani imediat anterioară sau într-o perioadă medie de trei ani bazată pe perioadă imediat anterioară de cinci ani, excluzând valorile minime și maxime;
  • Prin polița de asigurare să fie acoperit cel puțin unul din riscuri asigurate eligibile: grindină, ploi torențiale și/sau de lungă durată, furtună, uragan, secetă, arșiță, inundație, inghețuri.

Pentru beneficia de sprijinul nerambursabil, clienții trebuie să încheie o poliță de asigurare care să respecte criteriile de eligibilitate, după care să depună cererea de finanțare la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Groupama Asigurări oferă un produs complet, modular, în funcție de acoperirea pe care și-o doresc fermierii. Aceștia pot opta pentru componenta subvenționabilă, cât și pentru beneficii suplimentare nesubvenționabile. Prima subvenționabilă este corespunzatoare riscurilor de bază – grindină, înghețuri, ploi torențiale, furtună, uragan, la care se poate adăuga și clauza suplimentară care acoperă seceta și arșița. În ceea ce privește componenta neeligibilă, fermierii au oportunitatea de a acoperi riscurile de incendiu din orice cauză și alunecări de teren, cât și de a încheia polița cu o altă franșiză atinsă.

În acest context, Groupama Asigurări introduce o linie dedicată Alo Groupama (0374 110 110) pentru a răspunde cu prioritate fermierilor interesați să afle mai multe.

Produsul oferit de Groupama Asigurări este expresia unei lungi tradiții mutualiste în domeniul agricol, care derivă din experiența Grupului în Franța și care s-a reflectat într-o susținere constantă față de fermierii români. În prezent, Groupama Asigurări are peste 5.500 de fermieri asigurați, iar în ultimii patru ani a asigurat peste 800.000 de hecatre anual. De asemenea, compania este singura din piață cu un program de fidelizare dedicat fermierilor, constând în servicii sau reduceri ale costurilor de asigurare. Mai multe informații despre Asigurarea agricolă cu primă subvenționabilă sunt disponibile la adresa: https://bit.ly/2TTUxea

Despre Groupama Asigurări:

Groupama Asigurări, lider pe piaţa de asigurări din România, este recunoscut pentru calitatea serviciilor şi soluţiile flexibile de asigurare oferite celor peste  1 milion de clienţi individuali şi peste 80,000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global, Groupama Asigurări îşi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse şi servicii simple şi flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când apar evenimente neprevăzute. Mai multe informatii pe www.groupama.ro.