Hibrizii KWS, stabilitate pentru culturile fermierilor!

kws800

La Ziua Porumbului de la Orezu, domnul Ion Voinea, director de produs în cadrul companiei KWS, a subliniat faptul că acest eveniment este unul de notorietate pentru agricultura din România. “Hibrizi noştri de porumb sunt creaţi, testaţi şi selectaţi în România. An de an, portofoliul comercial al KWS e îmbogăţit cu noi hibrizi tot mai performanţi. În acest sens, recunoaştem lansarea pe piaţa seminţelor a ClimaControl3, grupa hibrizilor de porumb cu toleranţă ridicată la secetă şi la arşiţă. Totodată, din acest an a fost introdusă în portofoliu sămânţa hibridă din Grupa de Performanţă ce conţine hibrizi cu rezultate excelente în cazul practicilor agricole avansate.

Am venit aici, la Orezu, cu trei hibrizi noi creaţi în România, intraţi în portofoliul anului 2019 din grupa de hibrizi Plus4Grain: Karpatis, Smaragd şi Kashmir. Aceştia urmează celorlalte creaţii realizate în ţara noastră: Kapitolis, Durango şi KWS Bellavista. Genetica firmei KWS are un potenţial de producţie excelent şi adaptabilitate foarte bună la condiţiile pedoclimatice specifice ţării noastre, fiind testaţi în ferme din toate zonele de cultură din România.

Fermierii se întâlnesc la Ziua Porumbului pentru a fi la curent cu cele mai noi tehnologii în domeniul geneticii. Şi în acest an, compania KWS a fost pregătită cu hibrizi de înaltă performanţă, la un standard ridicat de calitate, care sunt puşi în valoare prin expertiza şi experienţa fermierilor. Lider în acest an a fost Durango cu o producţie STAS de 14349 kg/ha. Această zi este importantă pentru compania KWS Seminţe, având în vedere că am putut demonstra că soluţiile noastre genetice performante pot fi personalizate pentru fiecare fermă, în funcţie de tehnologia care se aplică acolo. Important este că toţi hibrizii KWS manifestă o stabilitate bună, indiferent de condiţiile pedoclimatice, astfel încât să reprezinte o garanţie pentru culturile fermierilor”, a declarat Ion Voinea.