Grupul SDF premiat la EIMA 2022

Munca continuă în inovație a grupului SDF (SameDeutzFahr) este răsplătită.

Încă o dată, la târgul internațional EIMA, FederUnacoma, Federația Italiană a Producătorilor de Mașini Agricole, premiază producătorii care sporesc valoarea produselor și inovează  în domenii precum agricultura și grădinăritul. Tendința în aceste domenii este de a aduce plus valoare prin orientarea către a avea un mediu înconjurător de calitate, sigur și durabil.

Federația a premiat grupul SDF cu o inovație tehnică și două mențiuni:

Transmisia RVshift premiată ca Inovație tehnică 2022 la EIMA

Transmisia Rvshift este una hibridă controlată electronic pentru a oferi o experiență inedită operatorilor prin combinarea avantajelor unei transmisii powershift, cu cele ale unei transmisii TTV, îmbunătățind ușurința în utilizare și productivitatea tractorului.

De exemplu, permite de a avea setări predeterminate, care sunt de asemenea complet personalizabile. În același timp se poate folosi variația continuă a vitezei pentru lucru precis de până la 5 km/h. Există posibilitatea de a menține pe loc tractorul fără a activa frânele, astfel se optimizează acțiunile de frânare în timpul deplasării pe teren în pantă și există inversare hidraulică la toate vitezele.

Mențiune: Ghidare cu ultrasunete (Ghidare US)

Inovația constă într-un sistem cu ultrasunete, care permite să avem informații redundante și robuste utilizate de algoritmul de navigație pentru a defini poziția și orientarea mașinii în raport cu mediul înconjurător cu precizie centimetrică, inclusiv în cazul senzorului obstrucționat de atașamente sau cabluri/țevi. O funcție suplimentară este recunoașterea și gestionarea adecvată a zonelor cu vegetație lipsă sau bogată.

Mențiune: EasyBUS (prin intermediul  XFarm Technologies)

Aplicație mobilă gratuită și universală ( pentru Android și iOS) care utilizează fișiere de hărți cu prescripție pe teren, indiferent de capacitățile ISOBUS ale tractorului sau ale atașamentelor. Această soluție permite fermelor agricole de dimensiuni mici cu un parc de mașini cu conținut redus de tehnologie să aibă acces la soluții de agricultura de precizie.