Evenimente de promovare a măsurilor din cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM)

popam

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală de Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (DGP-AMPOPAM), anunță organizarea unei noi serii de evenimente de informare, în perioada 20 februarie – 14 martie 2019.

Primul eveniment, ce se va desfășura în data de 20.02.2019, începând cu ora 1000, la sala de conferințe a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură din Bucureşti, va fi deschis oficial de Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. De asemenea, vor fi realizate expuneri de către conducerea Direcției Generale Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM precum și de experți implicați în gestionarea FEPAM.

În cadrul acestor evenimente, beneficiarii/potențialii beneficiari/publicul interesat vor afla detalii cu privire la măsurile finanțate din Fondul European de Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM).

Astfel, cei interesați pot afla detalii referitoare la depunerea de proiecte finanțate din FEPAM privind: investiții productive în acvacultură, diversificarea veniturilor și noi forme de venit, măsuri de marketing, porturi de pescuit, locuri de debarcare, centre de licitații și adăposturi – investițiile menite să îmbunătățească infrastructura porturilor de pescuit și a halelor de licitații sau a locurilor de debarcare, investiții pentru construirea sau modernizarea adăposturilor pentru îmbunătățirea siguranței pescarilor, investiții în instalațiile de colectare a deșeurilor, inovare, etc.

Calendarul acțiunile de informare de la nivel local pentru următoarea perioadă este:

  • 26.02.2019, la Sâmbăta de Sus – Pensiunea Miruna (DJ102G, Sâmbătă de Sus, județul Brașov);
  • 28.02.2019, la Iași – Hotel Capitol (Șoseaua Nicolina 203A, Valea Adâncă 700063);
  • 05.03.2019, la Oradea – Hotel Continental (Aleea Ștrandului nr. 1, Oradea, județul Bihor);
  • 07.03.2019, la Borșa –Hotel Nord (Strada Alexandru Ioan Cuza 237A, Borșa 435200);
  • 12.03.2019, la Băile Olănești – Hotel Central (Strada Libertății nr 6, Băile Olănești, județul Vâlcea);
  • 14.03.2019, la Tulcea – Hotel Delta (Strada Isaccei nr 2, Tulcea);

Confirmarea participanților se va face prin comunicarea datelor de identificare (nume, prenume, e-mail, telefon) la adresa de e-mail popam.comunicare@madr.ro.

Mass-media acreditată pe lângă MADR poate participa la evenimentele de informare organizate de POPAM, cu înregistrarea prealabilă la adresa comunicată mai sus.