Euralis Semences și Grupul Caussade Semences au aprobat acordul de fuziune dintre cele două companii

Euralis CS

Consiliile de Administrație ale Euralis Semences si Caussade Semences Group au aprobat acordul de fuziune dintre cele doua companii in data de 19 iunie. Acest proiect, care a inceput in iulie 2019, va intra in vigoare la 1 septembrie 2020. Noua entitate isi propune sa devina un jucator european cheie in industria de seminte datorita complementaritatii sale, ofertei sale multi-specie si retelei sale de producatori si instrumente industriale in Franta si Europa.

Cu o cifra de afaceri de 350 de milioane de euro si 2.000 de angajați, noua entitate se va alatura primelor 10 companii globale producatoare de seminte, cu pozitie de lider pe anumite culturi.

Pe o piata competitiva, aceasta fuziune va permite fermierilor din sud-vestul Frantei sa-si consolideze productia, continuarea investitiilor in Cercetare si Dezvoltare (anual cele două compani investesc 31 milioane euro) si in facilitatile industriale necesare dezvoltarii activitatii, si astfel, consolidarea pozitiei pe piata.

Euralis Semences si Caussade Semences Group detin 8 unitati de productie in Franta, Romania, Ucraina, Spania si in curand in Rusia.

Consiliul Concurentei din cele patru tari in cauza (Franta, Romania, Ucraina si Rusia) au emis, de asemenea, un aviz favorabil si neconditionat cu privire la aceasta fuziune.

Philippe Saux si Pierre Flye Sainte Marie, respectiv CEO Euralis si CEO Caussade Semences Group,au declarat: „Suntem incantati de aceasta fuziune. In cadrul discutiilor noastre din iulie 2019 am observat ca cele doua companii prezinta multe complementaritati atat din punct de vedere al fluxului de numerar, cat si a facilitatilor industriale si a prezentei pe piata. Pe o piata extrem de competitiva in care fuziunile s-au accelerat in ultimii ani, este esential sa ne unim pentru a ne mentine profitabili. Aceasta fuziune ne va permite sa ne continuam dezvoltarea pe pietele actuale, dar si pe noi piete. Reprezinta o consolidare a capacitatii noastre de inovare prin integrarea unor solutii durabile si profitabile, care sa raspunda noilor asteptari ale agriculturii si sa le permita fermierilor europeni sa isi dezvolte fermele.”

Structura organizațională și guvernanța viitoarei entități vor fi comunicate la data de 1 septembrie 2020.

Noua entitate in cifre:

➢ 2.000 angajati

➢ 350 milioane euro cifra de afaceri

➢ 8 unitati de productie + 1 unitate in curs de constructie in Rusia

➢ 17 statiuni de cercetare in Europa

➢ 45.000 ha de productie in 5 tari

➢ Prezenta pe piata cu mai multe culturi: porumb, floarea-soarelui, rapita de toamna, soia, sorg, cereale paioase, furaje, alte leguminoase.