EURALIS – Portofoliu hibrizi rapiță de toamnă

euralis rapita mica

Dăm startul campaniei de rapiță de toamnă 2020 și venim în întâmpinarea fermierilor cu un portofoliu complet de hibrizi, atât pe segmentul convențional, cât și Clearfield®, completat de un pachet de beneficii foarte avantajos.

Rapiță de toamnă este o cultură importantă care combină profitabilitatea ridicată pentru fermieri cu interesul agronomic pentru rotația culturilor. EURALIS a decis să revizuiască în întregime strategia de selecție și ameliorare a rapiței de toamnă, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fermierilor cu hibrizi performanți. Noul program “Maximizarea Randamentului” demonstrează rezultate remarcabile. Hibrizii din acest program garantează fermierilor: Performanță, Protecție și Profitabilitate.

Acești trei piloni au la bază criterii importante de selecție:

Performanța – asigură un randament ridicat și o bună calitate a conținutului de ulei.

Protecția – asigură o foarte bună toleranță la Phoma (cea mai cunoscută boală la cultura de rapiță), precum și la alte boli în general, dar și o foarte bună rezistență la iernare.

Profitabilitatea – asigură stabilitatea producției în toate regiunile din Romania, precum și o foarte bună rezistență la scuturarea silicvelor.

 

În portofoliul de rapiță din acest an regăsiți:

ES MOMENTO hibrid semi tardiv, cu o vigoare foarte bună de pornire în vegetație; conținut de ulei de 47%; conținut ridicat de Omega 3; rezistență excelentă la scuturare; toleranță ridicată la Phoma. O altă caracteristică importantă a acestui hibrid este rezistență la iernat, iar restartul semi tardiv la repornirea în vegetație poate reprezenta un avantaj major în caz de apariție a înghețurilor tardive.

ES CAPELLO hibrid NOU semi timpuriu, vigoare bună la pornirea în vegetație; conținut de ulei 48%; risc redus de elongație în toamnă; rezistență bună la iernat; toleranță bună la scuturare; hibrid cu talie mare; stabilitate ridicată, valorifică eficient atat solele cu potential redus cât și solele cu potential mediu și ridicat; potențial ridicat de producție, conținut ridicat de proteină și Omega 3.

ES IMPERIO hibrid semi tardiv, unul dintre cei performanți hibrizi din gama Euralis. Are o rezistență ridicată la Phoma, Sclerotinia și Verticilium. Conținut ridicat de ulei 46% și o capacitate foarte bună de ramificare. ES IMPERIO are o vigoare hibridă pronunțată, foarte importantă pentru rezistență la iernat. Restart foarte bun în vegetație.

ES BAROCCO hibrid semi timpuriu, de ultimă generație, are o toleranţă foarte bună la Phoma și Cylindrosporium; conținut ridicat de ulei 47%; rezistență la iernare; capacitate ridicată de ramificare; rezistență bună la scuturare.

ES VITO hibrid semi tardiv, cu un conținut de ulei 47%; conținut ridicat de proteină; vigoare excelentă la pornirea în vegetație, rezistență excelentă la scuturare; toleranță ridicată la Phoma si Verticilium; potențial foarte ridicat de producție.

ES AQUAREL CL hibrid timpuriu, cu sistem de producție Clearfield®. Este un hibrid extrem de stabil și cu o rezistență foarte bună la scuturare și iernare; toleranta buna la boli, foarte stabil; conținut ridicat de ulei 48%. Combatere mult mai bună a buruienilor, în cultura, datorită tehnologiei Clearfield®.

ES DECIBEL CL hibrid semi timpuriu, cu sistem de producție Clearfield®. Hibrid cu o vigoare foarte bună la repornirea în vegetație, capacitate foarte bună de ramificare și toleranță la înghet. Conținut de ulei 47% și o combatere mult mai bună a buruienilor datorită tehnologiei Clearfield®.

 ES ELDORADO este un hibrid semi timpuriu, cu o rezistență foarte mare la iernare și la scuturarea silicvelor, având o capacitate ridicată de a produce o cantitate mare de biomasă. ES ELDORADO are o toleranță ridicată la boli și un conținut ridicat de ulei – 47%.

 

Din acest an semințele de rapiță Euralis sunt ambalate în saci de 1.620.000 boabe/sac și garantăm fermierilor 1.500.000 boabe GERMINABILE.

Pe lângă acest avantaj, venim în întâmpinarea fermierilor cu cel mai complet Program de Asigurare pentru: SECETĂ – CRUSTĂ – ÎNGHEȚ – BĂLTIRE, practic acoperim toate problemele pe care cultura de rapiță le poate întampina. Programul este unul foarte ușor de accesat, iar constatarea calamității este făcută direct de către reprezentanții Euralis.

 

Pentru mai multe detalii despre programul de asigurare și despre oferta comercială disponibilă, rugăm fermierii să contacteze reprezentanții zonali Euralis.

www.euralis.ro/contact.