EURALIS – o gamă completă de varietăți de soia

Soybean Field

Euralis investește constant în programul de cercetare pentru cultura de soia. Compania folosește cele mai noi tehnologii de marcare moleculară pentru a putea accelera procesul genetic. Varietățile din portofoliu corespund nevoilor fermierilor, sunt adaptate la diferite codiții climatice, au o toleranță ridicată la boli, rezistență excelentă la cădere și o capacitate foarte bună de ramificare.

IMPORTANȚA SEMINȚELOR DE SOIA CERTIFICATE

Cererea mondială de proteină este în continuă creștere, prin urmare suprafețele cultivate cu soia cresc de la an la an în Europa. Pentru a răspunde acestei provocări, este necesară utilizarea semințelor certificate, deoarece au multe avantaje:

  • O bună germinație și răsărire;
  • Puritate garantată;
  • Un control strict al bolilor și al buruienilor;
  • O trasabilitate completă pentru consumatori și industrie în general;
  • Posibilitatea de pre-inoculare din fabrică.

Soy Milk

În portofoliul EURALIS regăsiți numeroase varietăți de soia:

ES MENTOR, grupa 00, este varietatea numărul 1 în Europa, cu un conținut ridicat de proteină de 42,10% și conținut de ulei 20,6%. Are o capacitate excelentă de ramificare, cu o tulpină robustă și toleranță ridicată la cădere. Este un soi productiv, având un numar mare de păstăi pe plantă. Densitatea recomandată pe soluri neirigate este de 50-55 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irrigate de 45-50 boabe germinabile/mp.

ES TRIBOR, grupa 0, cu un conținut de proteină de 41,3% și conținut de ulei 20,2%, este cel mai productiv soi din grupa 0 în testarile oficiale din Ungaria. Are o toleranță crescută la cădere și o omogenitate foarte bună. ES TRIBOR este soiul cu cea mai bună toleranță la boli din portofoliul Euralis. Densitatea recomandată pe soluri neirigate este de 45-50 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irigate de 40-45 boabe germinabile/mp.

ES PALLADOR, grupa I, are un conținut de proteină de 41,3% și un conținut de ulei de 20,3%. Este un soi cu pierderi minime la recoltare, datorate unei inserții înalte a primei păstăi 16 cm și are o capacitate de ramificare excelentă, se pretează pentru densități scăzute. Densitatea recomandată pe soluri neirigate este de 40-45 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irigate de 35-40 boabe germinabile/mp.

ES ISIDOR, grupa I, conținut foarte bun de proteină de 42,2% și un conținut de ulei de 20,3%. Are o capacitate excelentă de ramificare, cu o tulpină robustă, foarte tolerantă la cădere. Densitatea recomandată pe soluri neirigate este de 40-45 boabe germinabile/mp, iar pe soluri irigate de 35-40 boabe germinabile/mp.

EURALIS comercializează atât semințe de soia bază, cu acord de multiplicare până la C1, cât și semințe C1.

Consultați oferta comercială valabilă pentru varietățile de soia, la reprezentanții zonali Euralis! www.euralis.ro/contact.