Din grijă și responsabilitate pentru mediu! Colectează și predă GRATUIT deșeurile de ambalaje provenite de la utilizarea produselor de protecția plantelor prin programul SCAPA al AIPROM!

Protejarea mediului înconjurător este responsabilitatea noastră, a tuturor. Fie că suntem producători de produse de protecția plantelor, distribuitori sau utilizatori de produse, este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi pentru a păstra un mediu curat.

Produsele de protecția plantelor sunt ambalate corespunzător pentru a proteja utilizatorul și mediul înconjurător, însă după efectuarea tratamentelor, în fermă rămâne o cantitate importantă de ambalaje din plastic, metal sau hârtie care pot fi recuperate și reciclate în anumite condiții prin programul SCAPA al AIPROM (Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România).

A doua campanie SCAPA de colectare a deșeurilor de ambalaje de pesticide a debutat în luna SEPTEMBRIE. În intervalul septembrie-decembrie fermierii și distribuitorii pot preda GRATUIT deșeurile de ambalaje provenite de la utilizarea produselor de protecția plantelor în cele 80 de centre de colectare SCAPA din țară. Înainte să planificați o vizită în centrele de colectare SCAPA verificați programul de campanie al acestora.

Preluarea ambalajelor este realizată de către unicul operator Ecorec Recycling S.R.L., furnizor de servicii de inspecţie, transport şi valorificare a ambalajelor, cu participarea importantă a companiilor distribuitoare, în calitate de centre de colectare.

IMPORTANT! Dacă aveți o cantitate de deșeuri de ambalaje de pesticide mai mari de 30 mc, prin programul SCAPA se poate asigura preluarea, direct din fermă, a acestei cantități, printr-o programare inițială la TelVerde: 0800.800.211 (apel gratuit).

Tripla clătire – condiția legală pentru a beneficia GRATUIT de programul SCAPA al AIPROM

Pentru a scăpa gratuit de ambalajele provenite de la aplicarea tratamentelor fitosanitare, acestea vor fi triplu clătite, uscate, iar capacul se va separa de ambalaj. După efectuarea operațiunii de triplă clătire, ambalajele se găuresc în partea de jos, pentru a evita reutilizarea lor. Tripla clătire reprezintă procedura prin care sunt decontaminate ambalajele de pesticide, reducându-se astfel pericolul pentru sănătate şi mediu, conform normelor legale în vigoare.

14 ani de colectare a deșeurilor de ambalaje de pesticide prin SCAPA al AIPROM

Din 2008 și până în prezent, prin programul SCAPA al AIPROM a fost colectată o cantitate de aproximativ 14.000 de tone de deșeuri de ambalaje provenite de la utilizarea produselor de protecția plantelor, cheltuindu-se resurse importante pentru protejarea mediului înconjurător și recuperarea ambalajelor puse pe piață de către membrii AIPROM și companiile participante la program.

Implementarea SCAPA este organizată și susținută financiar de către companiile membre AIPROM și companiile participante la program.