DEUTZ-FAHR a expus la Agritechnica produse noi, cu accent pe digitalizarea în sectorul agricol

DF stand 800

Deutz-Fahr s-a prezentat la Agritechnica 2019 cu o imagine nouă: alături de gama completă de tractoare, „Zona de Inovații Agricole” cu design-ul său luminos și deschis a fost principalul punct de atracție pentru vizitatorii standului de aproape 3.000 m².

Deutz-Fahr și-a prezentat munca adusă  tehnologiei în ultimii trei ani, revizuind complet întreaga gamă de tractoare de la 50 la 340 CP și adăugând două noi combine pentru a completa gama de produse existente la limita inferioară (seria C5000) și limita superioară (seria C9300) a gamei. În plus, compania a construit o fabrică de tractoare ultramodernă în Lauingen (2017) și a modernizat fabricile din Treviglio (sediul Grupului SDF) și Bandirma (Turcia). În total, Grupul SDF a investit cu mult peste 130 de milioane de euro în marca sa Deutz-Fahr. Astfel, marca este plină de încredere, așa cum s-a prezentat la Agritechnica în acest an.

Puterea inovatoare a companiei a fost demonstrată în „Zona de Inovații Agricole”, unde au fost prezentate cele mai recente inovații. Acestea includ, în special, Connected Farming Systems (Sisteme Agricole Conectate), care includ produse și servicii digitale care sunt acum instalate pe tractoarele și combinele de la Deutz-Fahr. Prin SDF Guidance (GPS), SDF Fleet Management (Gestionare flotei) și SDF Data Management (Gestionarea datelor), Deutz-Fahr sprijină fermierii și contractorii cu o gamă cuprinzătoare și personalizabilă de produse și servicii digitale, astfel încât aceștia să poată lucra mai rapid și mai precis și, de asemenea, într-un mod mai sustenabil și productiv.

Sistemele sunt operate din cabina tractorului prin noul iMonitor3, care poate fi livrat fie cu un ecran de 8”, fie de 12”. Acesta din urmă este cel mai mare terminal de operare de pe piață. Toate funcţiile importante ale utilajului pot fi controlate prin iMonitor. Acestea includ setările tractorului, ghidarea traiectoriei, ISOBUS și gestionarea datelor. În plus, noul iMonitor oferă și mai multe funcții în domeniul ghidării traiectoriei și ISOBUS. Procesele de prelucrare pot fi automatizate folosind funcția Auto-Turn. XTend vă permite să extindeți afișajul utilizând un terminal mobil, cum ar fi o tabletă — de exemplu, pentru operarea unui terminal ISOBUS.

O caracteristică importantă este abordarea deschisă pe care Deutz-Fahr o adoptă pentru gestionarea datelor. Aderarea la Agrirouter — o platformă de schimb de date independentă de producător — asigură întotdeauna fermierului controlul deplin asupra tuturor datelor colectate. Utilizarea unui cont personal în Agrirouter garantează că toate datele sunt schimbate în mod fiabil și sigur, în conformitate cu regulile definite în prealabil. Este important să subliniem că datele sunt doar transmise — nu salvate! O caracteristică unică este că Agrirouter funcționează pentru toți producătorii, ceea ce înseamnă că clienții pot decide singuri ce utilaje sau produse software se potrivesc companiei lor. Prin urmare, clientul este liber să aleagă propriile utilaje și accesorii.

SDF Fleet Management — disponibil în două versiuni — permite fermierului și contractorului să vizualizeze datele despre utilajul lor prin intermediul unei aplicații (SDF Fleet Management Lite) sau să monitorizeze flota lor de utilaje în timp real prin vizualizarea unei hărți pe computer folosind localizarea prin GPS. Istoricul locației, datele utilajului, valorile de consum, utilizarea motorului și mesajele de avertizare pot fi vizualizate aici. Dacă se dorește, gardurile virtuale pot fi configurate astfel încât o alarmă să fie trimisă imediat ce utilajul părăsește zona definită.

 

Tractoare de până la 120 CP

În segmentul de până la 120 CP, în care Deutz-Fahr este lider de piață în Germania cu o cotă de piață de aproape 30%, compania a prezentat un total de cinci utilaje din seria 5D, 5G și 5, cu o putere cuprinsă între 65 și 105 CP.

Seria Agrokid este multifuncțională atunci când spațiul este mic. Aceste tractoare mici și compacte sunt disponibile cu o gamă de putere cuprinsă între 35 și 51 CP (26-37 kW) în trei modele, opțional ca tractor fără cabină sau cu cabină cu aer condiționat. Agrokid impresionează prin dimensiunile sale compacte și versatilitatea cu trei puncte de cuplare: o conexiune posterioară solidă cu PTO (priză de putere) posterioară și până la 3 supape de comandă hidraulice, un PTO central și o conexiune frontală cu PTO. Echipat cu un încărcător frontal, nu există nicio lucrare pe care Agrokid să nu o poată efectua când vine vorba de menținerea spațiilor verzi și a aleilor, fie acasă, fie la fermă, în industrie sau în alte domenii.

Seria 5D cuprinde opt modele disponibile în două configurații cu o gamă de putere de la 65 până la 102 CP (48-75 kW). Datorită gamei largi de echipamente și numeroaselor opțiuni de combinare, este seria ideală pentru multe ferme unde agricultura este activitatea principală sau chiar o activitate secundară. Caracteristicile practice, cum ar fi un Power Shuttle reglabil, funcția Stop&Go, 40 km/h la turația redusă a motorului, sistem de frânare pe cele 4 roți și un sistem hidraulic cu un debit de până la 54 l, precum și un PTO cu trei căi (540/540E/100) completează seria. Modelele Keyline 5090 D GS și 5070 D cu încărcător frontal au fost expuse la târgul comercial.

Deutz-Fahr dispune de opt tractoare disponibile din seria 5G cu o gamă de putere cuprinsă între 75 și 116 CP (55,4-85 kW). Modelul 5100 G expus la Agritechnica, care nu necesită AdBlue, are sistem hidraulic frontal cu un PTO frontal integrat, un sistem hidraulic de 90 l şi un sistem de frânare cu aer comprimat.

Modelul 5105, care a fost , de asemenea, expus, face parte din seria 5, care reprezintă clasa de mijloc inferioară de la Deutz-Fahr cu trei modele de la 110 la 126 CP (80,9 la 92,8 kW). Echipat cu funcția Stop&Go, schimbător de viteze ComfortClutch, un sistem hidraulic de 90 l cu 4 unități auxiliare de comandă (dintre care una este electrică), punte față cu arc, direcție hidrostatică și o cabină spațioasă cu scaun confortabil pentru pasageri și ecran cu deschidere frontală, 5105 este tractorul ideal chiar și pentru aplicații municipale.

 

Tractoare de la 130 la 220 CP

În clasa de mijloc superioară, ou fost expuse cinci modele din seria 6 produse în Lauingen, Germania. Tractoarele variază de la modelele compacte 6130 TTV în 4 cilindri și 6155.4 cu transmisie PowerShift până la modelele cele mai puternice 6165 RCShift, 6175 TTV Warrior, 6185 RCSShift și 6215 TTV. Seria 6 acoperă astfel o gamă de putere cuprinsă între 126 și 226 CP (93 până la 166 kW) și oferă fermierilor și contractorilor posibilitatea de a alege între trei tipuri diferite de transmisie cuprinse în acest interval. Clienții Deutz-Fahr pot selecta dintr-o transmisie tradițională powershift, transmisia RCShift automată și transmisia TTV continuă, astfel încât tractorul perfect să poată fi configurat pentru fiecare tip de fermă și gama sa specifică de aplicații.

Toate modelele din seria 6155-6215 sunt disponibile în trei configurații care cuprind diferite echipamente hidraulice și de susținere. În plus, sunt disponibile diferite opțiuni speciale utile, cum ar fi sistemul hidraulic frontal și PTO față, pre-montarea unui încărcător frontal din fabrică, SDF Guidance (GPS) și multe altele. O atenție specială trebuie acordată și modelelor Warrior cu caroserie neagră, aplicații din oțel inoxidabil, scaune confortabile și lămpi cu LED, care reprezintă punctul culminant al acestei serii.

 

Tractoare mari de până la 340 CP

Gama de tractoare mari a fost, de asemenea, reprezentată la târgul comercial de două modele: 7250 TTV și 9340 TTV care nu impresionează numai cu design-ul lor deosebit și cabina confortabilă MaxiVision2, ci și cu sistemul hidraulic LS cu o putere de până la 160 l (7250) și 210 l (9340). Capacitatea de ridicare este 10,0 tone pe modelul 7250 și, impresionant, chiar 12,0 tone pe 9340. Ambele modele pot fi acționate economic, atunci când se dorește, la o viteză de până la 60 km/h, la o turație redusă a motorului (în cazul în care acest lucru este permis de lege) și au frâne cu disc uscat pe puntea față. Dacă se dorește, tractoarele pot fi livrate împreună cu iMonitor3, care este cel mai mare terminal de operare de pe piață cu o dimensiune a ecranului de până la 12” care oferă, de asemenea, cel mai recent concept de operare.

 

Combine de cereale

Segmentul combinelor a fost reprezentat de modelul emblematic C9306. Prezentat la Agritechnica 2017, acum și-a dovedit cu succes capacitățile de performanță în două sezoane de recoltare. Disponibil cu lățimi de tăiere de până la 9,0 m și o putere maximă a motorului de 381 CP (280 kW/etapa de emisie V), este potrivit atât pentru fermele de dimensiuni mari, cât și pentru contractori.

Combina cu noul său CommanderCab VI, o unitate controlată electronic și o nouă consolă de operare cu iMonitor integrat face munca mult mai ușoară pentru fermieri și contractori în combinație cu noile soluții SmartFarming. Buncărul de boabe cu o capacitate de 10.500 l poate fi golit rapid datorită unei capacităţi de descărcare de 120 l/s. Având numeroase sisteme diferite de tăiere pentru culturi speciale și un sistem de echilibrare disponibil opțional și șasiu tip șenilă, acesta poate fi adaptat ideal la orice dimensiune a companiei și topografiei.

Cu noutățile și îmbunătățirile aduse produselor din portofoliu, Deutz-Fahr oferă o gamă largă de tractoare și combine pentru fiecare societate agricolă, care poate fi acum îmbunătățită cu sistemele inovatoare Connected Farming Systems, care permit clienților să intre în lumea SmartFarming într-un mod singular și personalizat.

Utilajelele agricole Deutz Fahr sunt comercializate în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate. În prezent NHR Agropartners  deţine o reţea de 13 filiale care oferă gamă complexă de produse şi servicii: vanzare utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, mai mult de 230 de angajati şi un portofoliu cu mărci de top distribuite exclusiv cum ar fi JCB, Hardi, Bogballe, Poettinger, Sfoggia şi Einboeck, pentru a numi doar câteva dintre acestea. În activitatea NHR Agropartners pilonii de bază îi reprezintă stabilitatea şi sustenabilitatea, respectul faţă de client, încrederea în relaţiile construite, seriozitate şi cu certitudine, perspectiva în viitor.