Corteva Agriscience™ lansează campania de primăvară

corteva martie

În data de 14 martie a.c., compania Corteva Agriscience™ a lansat campania de primăvară 2019 cu tema „Soluții pentru combaterea integrată a buruienilor din cultura de cereale”. Întâlnirea a avut loc la Hotel Restaurant EDEMA din Alexandria, jud. Teleorman, în prezența a numeroși fermieri, specialiști, precum și jurnaliști din presa agricolă.

În cadrul evenimentului, echipa Corteva Agriscience™, formată din Maria Cîrjă, director de marketing România & Bulgaria, Ion Mutafa, director produs pentru erbicide și Ciprian Păcuraru, director de dezvoltare, a prezentat portofoliul de produse pentru protecția plantelor la cultura de cereale păioase și porumb.

Pentru început, Maria Cîrjă le-a mulțumit invitaților pentru prezenţă și a vorbit despre principalele obiective ale companiei. „Ne-am întâlnit cu dumneavoastră pentru a încerca să vă ajutăm în luarea celor mai bune decizii în ceea ce privește culturile pe care le păstoriți. Aș dori să vă vorbesc de noul nume al companiei noastre, Corteva Agriscience™. Cu siguranță, mulți dintre fermierii prezinți aici se întâlnesc zilele acestea cu colegii noștri care vin să vă ofere cele mai bune soluții atât de semințe, cât și pentru produse de protecția plantelor. Acești specialiști aparțin astăzi companiei Corteva Agriscience™. Anul trecut, trei mari coloși din agribusiness, DuPont, Dow AgroSciences și Pioneer, s-au unit pentru a forma Corteva Agriscience™, care astăzi este cea mai mare companie de agricultură din lume. Corteva Agriscience™ vă oferă servicii integrate pentru culturile dumneavoastră, mai exact semințe, produse de protecția plantelor și sfaturi tehnologice. Prin luarea celor mai bune decizii împreună cu noi, dorim ca la finele anului să obțineți performanță și mai ales profit.

Pentru zona de sud-vest a României, Corteva Agriscience™ este reprezentată de echipa prezentă astăzi aici, formată din doamna Liliana Ciulu, director de vânzări pe județele Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Prahova, Ialomița și Ilfov, domnul Liviu Olaru, director de vânzări pe județele Olt, Dolj, Gorj și Mehedinți, domnul Valentin Mihai, director de produs pentru porumb și soia, domnul Andrei Ciocoiu, director de produs pentru floarea soarelui și rapiță, domnul Ion Mutafa, director produs pentru erbicide, Ciprian Păcuraru, director de dezvoltare, precum și promotorii care ajung la dumneavoastră în ferme.

Prin unirea celor trei companii, Corteva Agriscience™ vă aduce o ofertă largă și un flux de producție robust. Corteva Agriscience™ este lider în inovație la nivel mondial și acest lucru face să ajungă la dumneavoastră cele mai performante produse, care să facă față tuturor provocărilor climatice și de sol atât din România, cat și din alte țări. Angajamentul nostru față de agricultură este satisfacerea nevoilor dumneavoastră printr-o inovație continuă, prin produse noi, adaptate la fiecare hectar din lume, pentru ca la final să se obțină beneficii.

Agricultorii sunt primii care se confruntă cu un peisaj în continuă schimbare și se străduiesc constant să obțină un randament mai ridicat al producțiilor. Ei au nevoie de semințe și produse de protecție a culturilor care să corespundă provocărilor, nu pe țări sau regiuni, ci chiar pe suprafețe concentrate până la un singur hectar. De aceea, suntem pe teren alături de fermieri, mai întâi ascultându-i și apoi inovând colaborativ, pentru a contribui la succesul din fermele lor. Prioritatea noastră este succesul agricultorului, deoarece atunci când producătorii prosperă, lumea noastră prosperă.

Portofoliul pe care Corteva Agriscience™ îl oferă în România și în lume conține semințe de porumb, soia, rapiță, floarea soarelui, lucernă, inoculanți pentru siloz, precum și cele mai performante erbicide pentru cereale, porumb și soia, fungicide, insecticide, erbicide pentru orez, pomi și viță de vie, biotehnologii, erbicide pentru culturi speciale, precum și managementul dăunătorilor.

Afacerea Corteva Agriscience™ în România este bazată 70% pe semințe și 30% pe produse de protecția plantelor. Suntem lideri de piață și ocupăm locul 1 la semințele de porumb, la semințele de floarea soarelui, erbicide cereale și erbicide rapiță. De asemenea, ocupăm locul 2 la semințele de rapiță, erbicide porumb și fungicide cereale.

Am început din 2018 lansarea de produse noi și vom tot lansa în continuare. De exemplu, astăzi o să vi se prezinte un nou produs, Eminent Star, un fungicid care este cel mai potrivit pentru acest sezon. La erbicide pentru cereale am introdus anul trecut produsele Bizon pentru tratament în toamnă și Pixxaro Super. Vom aduce alte două erbicide noi pentru rapiță, Belkar și Korvetto, care vor înlocui erbicidul Gallera, iar erbicidul Viper On se folosește pentru cultura de orez. La fungicide vom lansa în luna aprilie a acestui an un nou fungicid  sistemic, cu cea mai nouă moleculă, Zorvec, pentru combaterea manei la vița de vie și cartofi. La insecticide avem Lumiposa, care este singurul produs pentru tratamentul semințelor de rapiță aprobat în Europa şi România. De asemenea, în anii următori o să avem 3 insecticide noi pentru cereale, cartofi și culturi speciale. Din acest an vindem și fixatorul de azot, N-Lock, pe care l-am lansat și promovat în evenimentele de anul trecut. Nu în ultimul rând, venim cu un brand nou, este vorba de LumiGen, care va conține toate produsele de tratament sămânță.

Vă doresc un sezon mai puțin dificil, sperăm să vină ploaia, iar specialiștii noștri vă stau la dispoziție cu răspunsuri și soluții pentru orice problemă cu care vă confruntați”, a menţionat Maria Cîrjă.

 

În continuare, Ion Mutafa, director de produs pentru erbicide, a prezentat portofoliul companiei la cultura de grâu, în ceea ce priveşte protecția plantelor. „Reprezint compania Corteva Agriscience™ pe segmentul de erbicide, în cadrul departamentului de marketing. Pot să spun că avem un portofoliu foarte larg și complet, iar în momentul de față compania noastră este lider de piață în segmentul erbicidelor la cereale, reunind produsele Dow AgroSciences și DuPont.

Astăzi vom trece în revistă câteva dintre cele mai importante produse din portofoliul nostru, unele pe care deja le utilizați cu succes în fermele dumneavoastră. Începând chiar din toamnă, puteți folosi erbicidul Bizon. Acesta a fost lansat anul trecut și va deveni standard de piață în combaterea buruienilor dicotiledonate și a unor monocotiledonate pe segmentul de toamnă. Doresc să subliniez că erbicidul Bizon este soluția perfectă pentru combaterea unor buruieni dificile, precum Veronica și Iarba Vântului.

De asemenea, vreau să aduc în atenția dumneavoastră unele dintre cele mai importante erbicide, cum ar fi Pallas 75 WG, Floramix, dar și noutatea de anul acesta, Pixxaro Super, care conține cea mai nouă substanță activă, Arylex Activ. Foarte important de reținut este că buruienile graminee la grâu provoacă pierderi de producție de până la 60-70%, duc la declasarea loturilor semincere, dar și la diminuarea calității seminței. Un alt aspect important pe care trebuie să-l știți este că buruiana Odos consuma cât 6 plante de grâu. Și pentru a vă bucura de producții frumoase și de calitate, trebuie să controlați încă de la început aceste buruieni. Dacă am face un top al buruienilor problemă din zona dumneavoastră, acestea s-ar clasa în ordinea următoare: Avena fatua, Bromus, Aspera spica, Alopecurum și Vulpia.

Tocmai de aceea, am să vă prezint soluțiile inovative ale companiei Corteva Agriscience™, care să vă ofere performanță și profit. Pallas 75 WG este un erbicid sistemic, cu aplicare postemergentă, destinat combaterii buruienilor graminee și a celor cu frunză lată din culturile de grâu. Erbicidul se asimilează foliar, dar prezintă și un control rezidual de scurtă durată în sol, pentru buruienile nou apărute. Creșterea buruienilor este stopată imediat după aplicare. Pallas poate fi utilizat primăvara de la stadiul de 2-3 frunze, până la cel de 2-3 internodii. Este foarte important ca împreună cu Pallas să administrați întotdeauna și adjuvantul Dassoil, pentru că eficacitatea erbicidului este îmbunătățită și crește efectul de control al buruienilor în toate condițiile de mediu. Pallas combate atât buruienile monocotiledonate anuale, precum Iarba vântului, Ovăscior, Bromus, cât și buruieni dicotiledonate anuale, cum ar fi Turiţa și Veronica. Însă, trebuie să rețineți că doza de aplicare pentru Iarba vântului este de 110 g/ha, iar pentru celelalte buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale, precum Bromus, Ovascior, Coada vulpii, Turiţa, Veronica, Stelaria și Matricaria, se folosește doza mare de 250 g/ha. De asemenea, Pallas are efect de 70% asupra pirului târâtor, conducând la îmbunătățirea randamentului de producție. Acest erbicid nu impune restricții pentru culturile postmergătoare, oferindu-vă o flexibilitate completă în ceea ce privește asolamentul culturilor.

Un alt produs recomandat este Floramix, care conține două substanțe active: piroxulam și florasulam, ambele molecule având acțiune de translocare sistemică în plantă. Erbicidul poate fi utilizat postemergent, de la stadiul de 2-3 frunze până la cel de două noduri. Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să se erbicideze atunci când buruienile sunt în creștere activă. Pentru toți cei care aveți buruieni graminee și dicotile, precum Veronica, Galium, Papaver şi Cirsium în stadii mici de dezvoltare, erbicidul Floramix este produsul complet pentru combaterea lor. Împotriva speciei Iarba vântului, doza de aplicare este de 120 g/ha cu 0,6 l/ha adjuvant, iar la celelalte monocotiledonate, ca Ovascior, Bromus şi Coada vulpii, doza utilizată este de 260 g/ha cu 0,6 l/ha adjuvant.

Menționez că erbicidele Pallas și Floramix sunt produsele care vă asigură cea mai bună eficacitate în combaterea buruienilor graminee anuale, dicotiledonate anuale, dar și a unor dicotiledonate perene din cultura de grâu. Trebuie să știți că folosind aceste produse nu aveți nici o problemă în însămânțarea culturilor succesive.

Pachetul Pixxaro Super este o soluție eficientă pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale și perene în cultura de cereale păioase și se utilizează pentru 4 hectare. Conține 3 substanțe active cu moduri diferite de acțiune ce asigură prevenirea apariției fenomenului de rezistență. Pachetul tehnologic Pixxaro Super conține 1 litru de Pixxaro EC și Frontal 80 de grame. Pixxaro este un erbicid sistemic, post-emergent destinat utilizării în culturile de cereale atât de toamnă, cât și de primăvară pentru combaterea unui spectru larg de buruieni cu frunză lată. Pixxaro conține 12 g/l halauxifen-metil, 280 g/lfluroxipir meptil și 12 g/l cloquintocet-mexil.

Arylex este denumirea utilizată pentru substanța activa halauxifen-metil, prima moleculă care aparține noii clase Arylpicolinates. Arylex este cea mai nouă substanță activă ce a fost descoperită de compania Dow AgroSciences și se caracterizează printr-un nou mod de acțiune, de tip auxinic. Acest lucru înseamnă are o acțiune rapidă, care face ca primele simptome să fie vizibile în câteva zile de la aplicarea lui. Pixxaro asigură cea mai bună eficacitate pe volbură, iar pe turiţă chiar și în stadii avansate de dezvoltare a buruienii. De asemenea, combate foarte bine un număr mare de buruieni dicotiledonate problemă, precum Ambrosia artemisiifolia, Capsella bursa pastoris, Centaurea cyanus, Chenopodium album, Fumaria officinalis, Galeopsis tetrahit, Lamium purpureum, Polygonum aviculare, Stelaria media, Papaver rhoeas, Galium aparine, Veronica spp, Convolvulus arvensis și Cirsium arvense. Pixxaro este un produs cu o flexibilitate foarte mare și se poate aplica de la faza de 3 frunze până la cea de burduf. Perioada optimă de aplicare este când buruienile sunt răsărite în masă și se află în faza de 2-4 frunze.

Cu speranţa că detaliile oferite v-au convins de eficacitatea produselor noastre, vă recomand să le utilizaţi în continuare. Vă mulţumesc!”, a spus Ion Mutafa.

 

La rândul său Ciprian Păcuraru, director de dezvoltare, a prezentat 3 soluții inovatoare pentru producătorii agricoli. „Astăzi vă prezint 3 soluții performante, care cu siguranță își vor găsi locul în fermele dumneavoastră. La segmentul de fungicide avem un produs nou, care se numește Eminent Star. Situația legată de boli este puțin diferită anul acesta. Din păcate grâul este într-un stadiu destul de mic și în acest caz s-a schimbat spectrul de boli. De exemplu, boli ca făinarea și rugina nu mai sunt propice în această primăvară, însă septorioza este boala foliară cu care vă veți confrunta și trebuie controlată în această perioadă. Tocmai de aceea am venit cu acest produs nou.

Eminent Star este un fungicid care combină două substanțe active și oferă un spectru larg de acțiune împotriva celor mai importante boli ale grâului și rapiței. Produsul conține clorotalonil 250 g/l și tetraconazol 62,5 g /l, în ambalaje de 5 și 20 de litri. Eminent Star are persistentă îndelungată datorită acțiunii reziduale excelente a tetraconazolului și este un produs extrem de eficient în combaterea integrată a bolilor din culturile agricole.Tetraconazolul conține în formula sa chimică gruparea „tetrafluoro-etoxi”, care îl face să fie unic printre fungicidele sistemice din clasa DMI. Acest grup asigură un grad ridicat de sistemie datorită optimizării proprietăților sistemice necesare pentru pătrunderea substanței active în corpul plantei tratate. Clorotalonilul este o substanță activă de contact, cu un mod de acțiune multi-site, prin care combate agentul patogen la mai multe niveluri biochimice. Această caracteristică îi conferă calitatea de a fi considerat un instrument eficient în activitățile de gestionare a rezistenței. Diferitele caracteristici fizico-chimice ale celor două substanțe active au ca rezultat un produs cu una dintre cele mai eficiente combinații de pe piață.

Eminent Star este absorbit de lăstari, tulpini și frunze, cu translocare acropetală în toate părțile plantelor, inclusiv a celor în dezvoltare. Fungicidul este sigur pentru mediul înconjurător și nu se acumulează în plante. Eminent  Star are o aderență naturală pe frunze și tulpina plantei tratate. Unele procese biochimice importante, cum ar fi sinteza giberelinelor și fitosterolilor, sunt reglementate de enzimele pe bază de citcrom-P450. Având în vedere structura sa moleculară, Tetraconazolul nu interferează cu aceste procese. Fără interferență cu biosinteza fitosterolilor nu ajunge să aibă efecte fitotoxice. Eminent Star poate fi utilizat în tratarea bolilor începând cu sfârșitul procesului de alungire a tulpinii, până la fenofaza de înflorire completă. Recomandăm utilizarea produsului la tratamentele T1 și T2 pentru tratarea unor boli ale grâului cum sunt septoriozele, ruginile și făinarea. Este un produs complet pentru combaterea bolilor foliare, este perfect pentru boala principală pe care o avem anul acesta –septorioza și pot să spun că Eminent Star este un produs de viitor.

Corteva Agriscience™ este compania cu cel mai mare portofoliu de erbicide pentru combaterea buruienilor la cultura de porumb. Acesta acoperă de la postemergență timpurie de la 2 frunze și până la cea de târzie de 8 frunze. Avem de la soluții mai simple, ca Titus, Mustang, Cerlit, Lontrel și până la cele mai complexe, ca Principal Plus și Arigo.

Principal Plus este soluția totală în combaterea buruienilor la cultura de porumb şi reprezintă o combinaţie de trei substanţe active: rimsulfuron, nicosulfuron și dicamba. Principal Plus este un erbicid postemergent recomandat pentru controlul buruienilor graminee și buruienilor cu frunză lată, anuale și perene. Activitatea produsului se bazează pe două moduri de acțiune independente. Rimsulfuron și nicosulfuron sunt erbicide sulfonilureice a căror activitate se bazează pe blocarea diviziunii celulare în vârfurile de creștere, în timp ce dicamba este regulator de creștere. Principal Plus este absorbit rapid de foliajul și rădăcinile plantelor și inhibă creșterea buruienilor sensibile la scurt timp după aplicare, prevenind astfel competiția cu plantele de cultură. Simptome ca decolorarea și cloroza apar după 3-10 zile de la aplicare, dar buruienile mor după 2-3 săptămâni. Căldura și umezeala sporesc performanța erbicidului, în timp ce timpul rece și uscat îi întârzie activitatea și apariția simptomelor.

Principal Plus, aplicat în postemergenţă în stadiul de 2-6 frunze ale porumbului, este activ împotriva unui spectru larg de buruieni graminee și buruieni cu frunza lată, anuale și perene. Datorită activităţii reziduale scurte, Principal Plus combate buruienile răsărite sau în curs de răsărire în momentul aplicării. Eficacitatea maximă se obţine când buruienile sunt tinere, respectiv în perioada de creștere activă, de la răsărire până în stadiul de 2-4 frunze ale buruienilor cu frunză lată și rozetă la cele perene, până la sfârșitul înfrățirii gramineelor anuale. Stadiul aplicării se stabilește în funcție de stadiul de dezvoltare al primelor specii de buruieni apărute. În cazul îmburuienărilor cu Convolvulus arvensis și Calystegia sepium, Principal Plus este mai eficace dacă este aplicat pe buruieni mai dezvoltate, de 15-20 cm. Pentru Cirsium arvense, cel mai bun moment de aplicare este în stadiul de rozetă cu 4-6 frunze. Sorghum halepense (costrei din rizomi) sau Agropyron repens (pir târâtor) sunt foarte bine combătute dacă au înălţimea de maximum 15 cm. Pentru îmbunătăţirea penetrării substanţelor active, mai ales în condiţii de deficit hidric, se recomandă utilizarea produsului Trend în medie 250 ml/ha, livrat cu produsul.

Arigo este un amestec de trei substanţe active, cu un spectru larg de combatere a buruienilor graminee și cu frunză lată, anuale și perene. Erbicidul oferă o selectivitate ridicată a culturii, are interval larg de aplicare, eficacitate maximă în combaterea buruienilor și nu influențează rotaţia culturilor. Arigo este soluţia completă în postemergenţă timpurie. Produsul conţine trei substanţe active, precum nicosulfuron, rimsulfuron și mezotrione. Nicosulfuron și rimsulfuron sunt erbicide sistemice, sulfonilureice absorbite prin frunze și translocate în ţesuturile de creștere ale plantei unde inhibă diviziunea celulară. Mezotrione aparţine grupei de produse-triketone, se absoarbe prin frunze și rădăcini și determină blocarea sintezei carotenoizilor.

Primele simptome ale efectului erbicid se manifestă la scurt timp după aplicare, o zi, prin încetarea creșterii, urmată de înroșirea nervurilor frunzelor, cloroze, albirea plantei, necroze și uscarea completă a buruienilor în 2-3 săptămâni de la aplicare. Doza recomandată: Arigo 330 g/ha + 250 ml/ha Trend 90. Se aplică un singur tratament în postemergenţă în faza de 2-6 frunze ale porumbului, cel mai târziu până în stadiul de 8 frunze (BBCH 18). Cele mai bune rezultate se obţin asupra buruienilor tinere, aflate în creștere activă, în stadiul de 2-4 frunze și gramineele perene până la 15-20 cm înălţime. Precipitaţiile care cad în primele 5-7 zile după aplicare sau irigare îmbunătățesc eficacitatea și activitatea reziduală. Condiţiile severe de stres hidric manifestate în primele zile după aplicarea tratamentului pot determina controlul mai slab al buruienilor. Aplicarea unei prașile este recomandată după două săptămâni de la aplicare. Ploaia survenită după 4 ore de la aplicarea tratamentului nu afectează eficacitatea produsului. Volumul de suspensie este 200-400 l/ha.

Recomandarea noastră este să folosiți produsele întotdeauna înainte să se instaleze boala. Tocmai de aceea, soluția ideală este să aplicaţi produsele preventiv și nu curativ”, a declarat Ciprian Păcuraru.

La finalul prezentărilor, cei peste 250 de fermieri prezenţi la evenimentul companiei Corteva Agriscience™ „Soluții pentru combaterea integrată a buruienilor din cultura de cereale”, au plecat spre fermele lor cu un bagaj de noţiuni şi informaţii care le vor fi de un real folos în activitatea agricolă.