Cooperare profesională între APPR şi APAD

În urma întâlnirii de lucru dintre consiliile directoare ale celor două organizații profesionale de reprezentare a fermierilor, anunțăm începerea unei colaborari intre Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR) si Asociatia Producatorilor Agricoli Dobrogeni (APAD), în interesul membrilor acestora si al viitorului agriculturii romanesti.

Mediul asociativ agricol are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de implicare si solidaritate exprimate activ de fermierii autentici, fermierii României.

“Există o necesitate reală de a pune în comun eforturile noastre, ale fermierilor și ale organizațiilor de fermieri, pentru a face cunoscute problemele agriculturii românești și, mai ales, pentru a identifica soluții specifice la nivel local sau național. Suntem responsabili pentru viitorul nostru și implicarea trebuie să devină reala pentru fiecare fermier”, a declarat Nicolae Sitaru, președintele APPR.

“Zona Dobrogei are un specific aparte si, din pacate, a fost ignorata in ultimii ani din punct de vedere al investitiilor in infrastructura de irigatii, a prevenirii efectelor climatice si a sustinerii fermierilor afectati de seceta pedologica. Tocmai de aceea am luat atitudine si dorim ca noi, producatorii agricoli , să fim susținuți prin politici adaptate nevoilor noastre și considerăm că alături de o organizație națională puternică vom putea găsi cele mai bune căi pentru a realiza acest deziderat legitim”, a comentat, la rândul său, Theodor Ichim, președintele APAD.

APPR este una dintre cele mai active organizații profesionale agricole la nivel național și, prin acțiunile întreprinse, a reușit să aducă împreună fermierii și organizațiile de fermieri care au înțeles necesitatea și urgența de a-și uni eforturile. Proiectele și campaniile organizate la nivel național, dar și european, de catre APPR sunt astăzi dovada că atunci când fermierii își propun să facă un pas înainte, acest lucru este posibil și rezultatele devin concrete.

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol si din industria agro-alimentară din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reunește cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa, precum și din Copa-Cogeca, organizația-umbrelă ce reprezintă peste 22 de milioane de fermieri europeni în efortul de a promova interesele sectorului agricol în fața instituțiilor UE și a altor părți interesate. Membră a mai multor platforme europene alături de alte organizații europene ale producătorilor din industria agro-alimentară care își propun să-și demonstreze ambiția și disponibilitatea de a continua să aplice și să dezvolte mai departe practici agricole durabile, APPR militează pentru nevoia de inovație bazată pe știință și claritate, pentru un cadru de reglementare solid, ținând cont de realitatea și practicile agricole.

APAD este continuatoarea mișcării civice a producătorilor agricoli dobrogeni , cu fermieri activi, născută din credința agricultorilor dobrogeni că, acționând împreună, vor putea să își solutioneze problemele și să-și implementeze proiectele la nivel local și național. Fermierii membri APAD sunt conduși în acțiunile lor de nevoia urgentă a conceperii și punerii în practică a unei strategii agricole durabile, pe termen lung, cu obiective naționale clare, care necesita implicarea autoritatilor dar, mai ales, cu soluții locale. Reabilitarea sistemului de irigatii, precum si practicarea unei politici agricole echitabile fata de fermierii din aceasta zona arida a Romaniei, prin instrumente specifice (asigurari, alocari de fonduri pentru dezvoltare etc.) sunt principalele obiective ale asociatiei.

#mandrucasuntfermier
#delafermieripentrufermieri