Conferința Internațională „Inovații in Agricultură” va avea loc pe 21 septembrie 2021

Conferința Internațională „Inovații in Agricultură”, un eveniment aflat la cea de a-V-a ediție și organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii, APPR, Agrobiotechrom și Alianța Industriei Semințelor din România, cu susținerea Academiei de Științe Agricole și Silvice v avea loc în data de 21 septembrie 2021. 

Subiectul noilor tehnici de ameliorare, aflat în dezbatere în spațiul Uniunii Europene de mai bine de 15 ani, a revenit în atenție odată cu prezentarea de către Comisia Europeană, în această primăvară, a studiului privind reglementarea noilor tehnici genomice de ameliorare a plantelor, având în vedere pronunțarea Curții Europene de Justiție.
Pentru ca fermierii și consumatorii europeni să beneficieze de descoperirile științei, este nevoie de o informare corectă și obiectivă a publicului larg și de un cadru legal predictibil și aplicabil.

Prin prezența specialiștilor care lucrează în cadrul unor universități de reputație mondială, a reprezentanților organizațiilor europene și locale ale fermierilor, ai presei și ai studenților, doctoranzilor și cercetătorilor români, ne propunem să vă aducem, în cadrul Conferinței „Inovații in agricultură: noi tehnici genomice – știință, reglementare, informare”, cele mai noi informații și să dezbatem viitorul agriculturii europene. 

Întâlnirea va avea loc ONLINE în data de 21 septembrie, începând cu orele 13:00, dar și fizic, la sediul Facultății de Biotehnologii a USAMV București.