Compania ASCENZA pune la dispoziția fermierilor un program tehnologic complet pentru cultura de porumb

Porumbul este una dintre cele mai importante culturi agricole din România, însă în fiecare an fermierii se confruntă cu provocări deosebite fie că este vorba de secetă, dăunători, boli sau buruieni. Așadar, respectarea unei tehnologii adecvate este foarte importantă în vederea realizării unei producții ridicate.

ASCENZA pune la dispoziția fermierilor un portofoliu complet de erbicide pentru combaterea buruienilor atât monocotiledonate cât și dicotiledonate din cultura de porumb.

Pentru o cultură curată încă de la început, erbicidul Deflexo Mix (312,5 g/l S-metolaclor + 187,5 g/l terbutilazin) se aplică preemergent (BBCH 00) sau în poestemergență timpurie (BBCH 10-14), înainte de răsărirea buruienilor, în doză recomandată de 3,5 l/ha pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate. Erbicidul are activitate sistemică, anti-germinativă și reziduală de lungă durată (6-8 săptămâni).

Pentru o combatere excelentă în postemergență timpurie (BBCH 00-14), recomandăm produsul Deflexo Ultra (350 g/l S-metolaclor + 100 g/l sulcotrione + 17,5 g/l benoxacor), o soluție inovatoare dezvoltată de ASCENZA pentru controlul buruienilor anuale monocotiledonate și dicotiledonate, în special cele greu de combătut. Prezența safeneru-lui asigură o selectivitate excelentă asupra culturii. Deflexo Ultra are capacitatea de se reactiva în prezența precipitațiilor. Doza recomandată este de 3,5 l/ha până la maximum 4 frunze ale porumbului (BBCH 14).

Extensor OD este noul standard de erbicidare în postemergență pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate. Erbicidul are un spectru complet de combatere, prezentând o selectivitate remarcabilă și o fereastră largă de aplicare, astfel poate fi utilizat de la 2 până la 9 frunze ale porumbului (BBCH 12-19). Extensor OD este un erbicid ready-mix gata pentru utilizare într-o formulare exclusivă OD, care nu mai are nevoie de adjuvant. Este compus din două substanțe active cu moduri complementare de acțiune. Produsul conține 150 g/l sulcotrione, moleculă din familia triketone absorbită în principal prin frunze, dar și prin rădăcini și 20 gr/l nicosulfuron, moleculă din familia sulfonylureice care pătrunde în principal prin frunze și secundar prin rădăcini.

EXTENSOR OD se poate aplica în două moduri:

• O singură aplicare în postemergență, începând de la stadiul de 4 frunze ale porumbului, în doză de 2 l/ha.

• Două aplicări fracționate postemergent: 1 l/ha începând de la stadiul de 2-3 frunze ale porumbului și o a doua aplicare în doză de 1 l/ha când porumbul are 4-5 frunze, păstrând o pauză de aproximativ 14 zile între aplicări.

Produsul Extensor OD este o soluție excelentă în cazul în care gama de buruieni este complexă și creșterea lor este eșalonată.

Nicozea 4 OD este erbicidul pe bază de nicosulfuron 40 g/l, într-o formulare OD, destinat combaterii buruienilor monocotiledonate din cultura de porumb. Nicosulfuron are activitate sistemică, acționează în principal prin absorbție la nivelul frunzelor și prin intermediul rădăcinilor. Produsul se aplică postermergent, când buruienile sunt răsărite, dar și în etapa de creștere activă. Faza optimă de creștere a culturii la momentul aplicării este de 4-6 frunze.

În cazul unei infestări puternice cu buruieni monocotiledonate perene recomandăm utilizarea erbicidului Plaza 25 WG (250 g/kg rimsulfuron). Produsul combate buruieni graminee anuale și perene și unele buruieni cu frunză lată în doză de 50 g/ha + 0,2 L/ha adjuvant (Pottok) sau aplicat divizat astfel: 30 g/ha + 0,2 l/ha adjuvant (Pottok) în stadiul de 2-6 frunze, urmat de 20 g/ha + 0,2 l/ha adjuvant (Pottok) la 8-10 zile de la prima aplicare (înainte de BBCH 16).

Pentru combaterea dăunătorilor Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) și Diabrotica virgifera (Viermele vestic al rădăcinilor) recomandăm produsul Jackpot 2,5 EC, un insecticid omologat la cultura porumbului, în doză de 0,5 l/ha.

Jackpot 2,5 EC este un insecticid deosebit de eficient care acționează asupra insectelor dăunătoare prin contact și ingestie, având un efect repelent, astfel prevenind noile atacuri. Caracteristicile lipofilice ale Jackpot 2,5 EC asigură o aderare mai bună pe suprafața frunzei, dar și pe membranele ouălor, iar în momentul eclozării, larva ingeră sau intră în contact cu produsul și moare.

ASCENZA AGRO ROMÂNIA