Coferință de presă cu specialiștii Rapool, prilejuită de Congresul Internațional al Rapiţei de la Berlin

WhatsApp Image 2019-06-18 at 17.39.03

Cu ocazia celui de-al 15-lea Congres Internațional al Rapiţei din Berlin, compania germană RAPOOL a organizat o excursie informativă de presă pentru a le prezenta jurnaliştilor europeni “Inovațiile în cultivarea rapiței în 2019” în Germania. În cele trei zile, ziariştii vor primi informaţii prețioase despre cultura de rapiţă, istorie, tradiţie, ameliorare, calitate, responsabilitate şi viitor.

În acest moment se desfășoară o conferință de presă. Deschiderea i-a revenit domnului Dietmar Brauer, care a vorbit despre obiectivele companiei Rapool, despre resuresele genetice și dezvoltarea liniilor elitiste, în contextul introducerii biotehnologiei.

„Vorbim de 13 stații de cercetare și 180 de locații de testare, tocmai a introduce în piață hibrizi adaptați la stres, cu potențial ridicat de producție, care să răspundă provocărilor viitorului”, a spus reprezentantul companiei Rapool.

De asemenea, Dietmar Brauer a trecut în revistă și activitățile companiei, precum și performanțele pe care aceasta le-a înregistrat de-a lungul timpului.

Despre piața semințelor de rapiță a vorbit Dr. Eike Hupe. „Pentru o populație în continuă creștere, Rapool trebuie să producă mai mult. Pentru asta trebuie să profităm din plin de calitățile și proprietățile culturii de rapiță”, a spus acesta.

Conferința de presă continuă cu sesiunea de întrebări și răspunsuri.

RAPOOL-Ring GmbH – Qualitätsraps Deutscher Züchter – este o alianță puternică a trei amelioratori de rapiță din Germania: Norddeutsche Pflanzenzucht H.-G. Lembke KG (NPZ), Deutsche Saatveredelung AG (DSV) și W. von Boerries-Eckendorf GmbH & Co KG. Cercetarea, ameliorarea, producerea de seminţe, tehnologia de cultură, ambalarea, tratarea şi vânzarea sunt și activitățile RAPOOL.