CLAAS TELEMATICS și Climate FieldView ™ oferă o gestionare ușoară a datelor pentru a ajuta la simplificarea operațiunilor agricole

Climate FieldView ™, produsul emblematic al The Climate Corporation (ramura de agricultură digitală a companiei Bayer) și CLAAS TELEMATICS pot fi acum conectate prin interfața CLAAS API pentru a permite un schimb ușor de date pentru documentația specifică câmpului, locației și controlul ratei de aplicare a produselor.

Fluxurile de date fiabile sunt esențiale pentru agricultura de precizie. Fertilizarea, utilizarea produselor de protecție a plantelor și strategiile de semănat de succes depind de accesul la informații exacte despre producțiile din anii precedenți și diferențele de producție specifice locației. Pentru a ne asigura că aceste informații vitale sunt furnizate fără probleme și la discreția fermierilor, platforma FieldView și portalul CLAAS TELEMATICS pot fi acum conectate prin intermediul interfeței CLAAS API, oferind acces la noi posibilități de cunoaștere a datelor și asigurând un transfer continuu de informații de la CLAAS TELEMATICS către FieldView..

Prezentare generală a interfeței de programare (API) în acțiune

Modulul suplimentar Documentație Automată din CLAAS TELEMATICS facilitează documentarea independentă de operator, specifică câmpului și locației, făcând posibilă obținerea unei imagini de ansamblu complete a fiecărui câmp lucrat, luând în considerare toți parametrii înregistrați. Și, pe lângă datele despre utilaj și cifrele de consum, pot fi, de asemenea, documentate datele despre producție și măsurătorile de la senzorii NIR, de exemplu. Când un fermier sau un antreprenor își conectează contul CLAAS TELEMATICS la contul FieldView prin intermediul CLAAS API, valorile documentate din sistemul TELEMATICS sunt recuperate și trimise în căsuța de e-mail a utilizatorului FieldView ca propuneri de încărcare. De acolo, clientul poate selecta fișierele pe care ar dori să le sincronizeze cu contul lui FieldView și să proceseze în continuare documentația completă referitoare la câmp în FieldView.

Cu această conectivitate, datele de recoltare și hărțile de productivitate ale unei combine CLAAS pot fi utilizate în FieldView pentru a genera prescripții de semănat specifice locației sau hărți de fertilizat pentru sezonul următor, ajutând fermierii să își sporească profitabilitatea, să gestioneze activ riscul și să economisească timp valoros prin colectarea datelor și efectuarea analizei într-un singur loc.

Fiecare client își conectează cele două conturi. Informațiile agronomice sunt schimbate numai între conturile FieldView și clienții CLAAS TELEMATICS care au ales să permită această ofertă. Fermierii sau contractanții pot revoca în mod independent conexiunea din portalul CLAAS TELEMATICS sau FieldView în orice moment și pot dezactiva schimbul de date.

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-gruppe.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de tehnologie agricolă la nivel global. Compania, cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piața europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Gama noastră de produse include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajați la nivel mondial și a raportat o cifră de afaceri de 4,04 miliarde de euro în anul fiscal 2020.

CLAAS TELEMATICS este montat standard pe multe tractoare, combine de recoltat păioase și combine de recoltat furaje CLAAS, pentru a prelua și înregistra în mod continuu datele de lucru, urmărire și recoltare de la utilajele conectate. Toate datele sunt transmise prin rețeaua de telefonie mobilă de la utilaje la server, unde sunt procesate și stocate. Modulul suplimentar „Documentație Automată” atribuie automat datele înregistrate câmpurilor care au fost lucrate. Datele pot fi accesate și evaluate online în timp real sau retrospectiv prin intermediul site-ului TELEMATICS utilizând computerul, laptopul sau smartphone-ul  sau exportându-le în orice program comun de gestionare a fermei. Toți utilizatorii TELEMATICS dețin controlul deplin asupra datelor de la fermă, deoarece utilajul și datele agronomice sunt înregistrate și stocate numai după ce clientul și-a dat consimțământul.

Despre Bayer

Bayer este o companie globală cu competenţe cheie în domeniul Ştiinţelor Vieţii, respectiv sănătate şi agricultură. Produsele şi serviciile oferite sunt special concepute pentru a fi în beneficiul oamenilor, contribuind la depăşirea provocărilor uriaşe pe care le presupune o populaţie globală în creştere şi în curs de îmbătrânire. Bayer se angajează să stimuleze dezvoltarea durabilă și să genereze un impact pozitiv în domeniile în care activează. Totodată, Grupul îşi propune să îşi îmbunătăţească profitabilitatea şi să creeze valoare prin inovaţie şi dezvoltare. Brand-ul Bayer este un etalon de încredere, autenticitate şi calitate, în întreaga lume. În anul fiscal 2020, Grupul avea aproximativ 100,000 de angajaţi şi a înregistrat vânzări de 41,4 de miliarde Euro. Cheltuielile cu Cercetarea şi Dezvoltarea au ajuns până la la 4,9 miliarde de Euro. Pentru informaţii suplimentare vă invităm să accesaţi www.bayer.com.

Climate FieldView este o platformă digitală globală, lideră în industrie. Prin suita sa de instrumente de vizualizare și analiză a datelor ușor de utilizat, fermierii au o singură platformă pentru a uni datele din fiecare echipament de precizie și a accesa aceste informații de oriunde cu un smartphone, tabletă sau computer.