CLAAS integrează aplicația Terranimo® în sistemul CEMOS pentru tractoare

Optimizarea proceselor și protecția solului combinate

Harsewinkel/Dissen/Paderborn, mai 2022. Odată cu integrarea aplicației Terranimo® în sistemul CEMOS pentru tractoare, utilizatorii au acum la dispoziție o altă strategie de operare pe lângă eficiență și productivitate: protecția solului. Din vara anului 2022, Terranimo® va face parte din gama standard de funcții CEMOS pentru tractoare.

Revoluționarul și în continuare singurul sistem interactiv, cu auto-învățare, de asistență pentru operator și optimizare a proceselor, CEMOS pentru tractoare a fost extins în continuare. Aplicația Terranimo® va fi integrată complet în sistemul CEMOS pentru tractoare începând cu vara anului 2022, ceea ce va permite ca setarea tractor – implement să fie și mai concentrată pe protecția solului.

Terranimo® este un model de simulare dezvoltat de Universitatea de Științe Aplicate din Berna (BFH-HAFL) în cooperare cu institutul de cercetare Agroscope Reckenholz, Universitatea Aarhus din Danemarca și Universitatea suedeză de Științe Agricole (SLU), care calculează și vizualizează riscul de compactări dăunătoare. Algoritmii se bazează, printre altele, pe zecile de ani de experiență acumulată. În cadrul sistemului CEMOS pentru tractoare, aceștia sunt combinați cu parametrii curenți disponibili, cum ar fi tipul și starea solului, adâncimea de lucru, starea câmpului (necultivat, lucrat la adâncime mică sau cultivat la adâncime mare), implementul, tipul de anvelope, balastarea și alți câțiva parametri, astfel încât nu este necesar niciun efort suplimentar pentru utilizarea aplicației Terranimo®.

Pe baza informațiilor combinate și a elementelor tehnico-mecanice calculate de CEMOS (de exemplu, sarcini statice și dinamice pe punte), Terranimo® calculează separat riscul de compactare pentru trei straturi de sol. Pe baza acestei evaluări a riscurilor, CEMOS poate oferi operatorului recomandări suplimentare pentru balastare și optimizarea presiunii în anvelope, pentru a conduce într-un mod care să protejeze solul. Dacă operatorul modifică setările pentru combinația tractor – implement, cum ar fi presiunea din anvelope, în funcție de riscurile de compactare și de recomandările derivate din acestea, aceste informații sunt transmise direct pentru evaluarea curentă a riscurilor efectuată de funcția Terranimo®. Ca urmare, operatorul va primi feedback direct cu privire la efectul pe care îl va avea modificarea setărilor.

Pentru această inovație, CLAAS a primit o medalie de argint de la Comisia de Inovație Agritechnica. Premierea are loc în timpul evenimentului DLG Field Days (în perioada 14-16 iunie, la Versuchsgut Kirschgartshausen, Germania).

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piața europeană de combine de recoltat furaje. CLAAS domină piața europeană și pe un alt segment de bază – combinele de recoltat. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.900 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri peste 4,8 miliarde de euro în 2021.