Bazinul pomicol Voinești a aderat la Cooperativa Țara Mea

După ce a reușit să cultive legume românești împreună cu cei mai importanți producători de legume din bazine cunoscute ale țării, precum Vidra, Lungulețu – Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov și Olt, Cooperativa Țara Mea încheie un nou parteneriat important.

Începând cu luna ianuarie 2022, bazinul pomicol Voinești face parte din Cooperativă și va livra lunar 150 de tone de mere. În acest sens, Florin Burculescu, președintele Cooperativei “Țara Mea” a punctat faptul că intenționează să livreze fructele preluate din această zonă în aproape toate marile lanțuri de magazine din țară, pentru ca românii să simtă savoarea fructelor naturale, crescute în livezile producătorilor locali. “Ne-am unit forțele cu încrederea că România va reuși să le ofere oamenilor fructe autohtone, sănătoase și proaspete, pe tot parcursul anului, direct de la sursă”, a declarat Florin Burculescu, președintele Cooperativei Țara Mea.

Odată cu adeziunea la “Țara Mea”, membrii vor beneficia de experienţa şi expertiza specialiştilor Cooperativei Agricole “Țara Mea” şi vor avea acces la toate facilităţile necesare. „Suntem mândri să integrăm în familia Țara Mea o zonă reprezentativă pentru mărul românesc, unde pomicultura este o activitate de bază din tată în fiu. Cred că această asociere înseamnă un mare pas către dezvoltarea zonei, întrucât motto-ul nostru este să folosim inovația pentru a duce mai departe tradiția”, susține Florin Burculescu.

Investiții în tehnologia de depozitare ultra-performantă

Gustul specific al merelor românești față de cele importate se datorează și păstrării acestora în condiții optime. Pe lângă faptul că ține fructul la rece, acest depozit are și dotarea necesară pentru a ține fructele într-o atmosfera controlată, ceea ce înseamnă că merele rămân cu acea calitate gustativă de la cules.

Toate investițiile făcute au avut ca scop atingerea vârful tehnologic în materie de depozitare și procesare, declară Dumitru Ștefan, reprezentantul Cooperativei din Voinești.

Controlul celulelor de depozitare la doar un click distanță

Totodată, tehnologia ne ajută să putem urmări starea merelor din depozit în orice moment, direct de pe telefon. “Indiferent unde aș fi, în orice colț al lumii, dacă am conexiune la internet pot interveni în momentul în care există o alertă și pot trimite echipa de intervenție când este cazul”, afirmă Dumitru Ștefan.

Mere românești în orice perioadă a anului

Dumitru Ștefan, reprezentantul Cooperativei din Voinești, povestește că depozitul a luat naștere din dorința de a conserva tradițiile și de a oferi românilor mere proaspete, care cresc natural, precum și din nevoia de a vinde măr românesc și în alte perioade decât cele tradiționale. “Ne dorim ca mărul românesc, specific bazinului  pomicol Voinești să ajungă pe masă, la români și în ziua de Paști”, a declarat Dumitru Ștefan.

Dorința de extindere și nevoia de a vinde într-o formă organizată, precum și conștientizarea forței pe care o au producătorii în Cooperativă a reprezentat motorul acestei asocieri.

 “M-am înscris în Cooperativa Țara Mea pentru că am conștientizat că doar în această formă toată această investiție poate să dea roade. Vreau să devin unul dintre cei care promovează ca noi cei care suntem producători astăzi să devenim membrii cooperatori. Pentru mine, un singur lucru este important: Cooperativa și vânzarea fructelor către supermarket , a declarat Dumitru Ștefan, reprezentantul Cooperativei din Voinești.

Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România și are peste 2.000 de fermieri membri, cu activități care pornesc de la cultivarea legumelor și fructelor, la procesarea lactatelor, producția de carne de porc și pasăre și până la produse finite și de băcănie.